Med två straffmål såg Wiskan till att punktera IFK Timrås fulla pott
-
Wiskan såg till att IFK Timrå 2 inte längre har full pott samtidigt som man även såg till att man själva är utan förlust efter tre omgångar av Medelpadssexan.
- Kan ändå inte vara besviken. Vi för matchen och har bollen 65-70 minuter på deras planhalva och sett till matchbilden borde vi vunnit, säger IFK Timrå 2:s tränare Ronald Wihlborg.

Tveksam straff

Serieledarna IFK Timrå 2 kom till Viskans IP med målet att fortfarande vara i topp med full pott efter 90 minuter.
Och det var också det unga timrålaget som lade beslag på taktpinnen men hade svårt att tränga igenom Wiskanförsvaret som mest fick slå ifrån sig under den första halvleken. Och gjorde det på ett lycksosamt sätt.
I den tionde minuten gick Wiskans spelande tränare Martin Hultin för hårt åt en Timråspelare strax utanför straffområdet. Det visade sig bli kostsamt då Nicklas Fors slog in den via stolpen
.
I den 19:e minuten stack Wiskan upp och efter en situation inne i straffområdet blåste domaren straff.
- Mycket tveksam. Såg ut som om båda spelarna stod bredvid varandra utan att göra något, säger Timrås tränare Ronald Wihlborg.
Hur eller hur så klev Mikael Törnlund fram och skickade in straffsparken till 1-1.

Tillbaka i dirigentpulpeten

Tio minuter senare var gästerna tillbaka i dirigentpulpeten. Konrad Ålund löpte sig fri och passade in till Abdullah Rezai som inte hade några problem att bredsida in 1-2.
Wiskan kom ut som ett annat lag i andra. Borta var tjongandet och man försökte nu överraska Timrå genom att rulla boll inom laget och via mittfältet.
Det utmynnade i en straff, ingen tvekan om korrektheten i det domslutet denna gång. Wiskan skickade fram en ny straffskytt, Christian Widmark, med lika gott resultat.
Sista 20-25 minuterna tröttnade Wiskan och spelet hårdnade till och Timrå återtog matchen och var nära att åstadkomma ett segermål. I slutminuten nådde Konrad Ålund högre än Wiskankeepern i en luftduell men bollen seglade precis ovanför krysset.

Första tappade poäng

Närmare än så kom inte Timrå ett segermål utan tappade nu sina första poäng i årets Medelpadsfemma.
- Kan ändå inte vara besviken. Vi för matchen och har bollen 65-70 minuter på deras planhalva och sett till matchbilden borde vi vunnit, säger Wihlborg.
Abdullah Rezai löpte konstant på mitten och var hela tiden spelbar och gjorde också ett av målen. Högerbacken Nicklas Fors gjorde också mål och skötte sin kant med bravur, vårdad i passningsspelet och stängde till defensivt och öppnade upp offensiven. Dessutom nyttig med sina långa inkast. Kevin Sundström var hela tiden farlig framåt och gav Wiskanförsvaret full huggning.
- Vi går framåt för varje match och jag tror vi gjorde Timrå frustrerade. Dom hade nog räknat med en enkel seger. Tror också att dom blev konfunderade av vårt taktikbyte i paus. Grabbarna gjorde en riktig kämpainsats, säger spelande tränaren Hultin.
21-årige Peter Bergström debuterade i WIF-målet och skall ha ett extra omnämnade för sin insats. En insats som lovar mer.

Publik: 39

Högerbacken Nicklas Fors målade med en läcker frispark och visade upp ett imponerande kantspel både defensivt som offensivt.