Suddig men bäst, 42-årige Stefan Näslund. Suddig men bäst, 42-årige Stefan Näslund.

42-årige Stefan Näslund "Man of the match" när Selånger sänkte IFK Sundsvall

(2020-06-26)
Stefan Näslund dominerade mötet mellan Selånger och IFK Sundsvall.
Utöver att han inte förlorade en enda luftduell på hela matchen satte han två påpassliga fullträffar i 4-3-segern.

IFK Sundsvall startade starkt första kvarten men därefter jämnade spelet ut sig och hemmalaget gjorde två snabba mål kring halvtimmen spelad. Först satte Jakob Eriksson 1-0 efter hörna och strax därpå kom Stefan Näslund farande på djupet och mötte ett inspel och satte 2-0 rakt upp i nättaket.
IFK Sundsvall fick en smakstart på den andra halvleken då Claudio Moraga reducerade men bara fem minuter senare satte 42-årige Stefan Näslund en snabb och välplacerad frispark direkt i mål och lurade hela IFK inklusive målvakten.

Med knappt tjugo minuter kvar ökade Oktavio Strindlund på till 4-1 och därefter hade Selånger ett jätteläge till ett femte mål då man kom fyra mot en men det strulade till sig.
Det höll på att bli kostsamt då först Abed Aref satte 4-2 och med fem minuter kvar slog Johan Hallström en hörna rakt i mål.
En frenetisk IFK-forcering var därefter nära att resultera i en kvittering men det ville sig aldrig trots bra lägen.

Tränarsnack:
– Vi kom in i matchen efter att IFK inlett bäst och kunde gå till pausvila med 2-0. Efter deras reducering fick vi in två psykologiska mål och hade bud på ännu ett som vi dock slarvade bort. Då tappade vi momentum och det var nära att de kommit ikapp på slutet, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Vi ger matchen nerv trots 4-1 underläge och borde nog faktiskt ha kvitterat på slutet efter tre jättechanser. Men hur man än vrider på detta så har vi nu släppt in nio mål på två matcher! Hälften av fjolårets insläpta totalt... Åtta av målen kommer dessutom under matchernas första timme. Det krävs inget geni för att inse att vi måste tillbaka till att börja försvara oss som ett lag igen och inte döda våra poängchanser efter två tredjedelar av matcherna. Kanske ställde vi upp naivt med högt lag idag? Selånger var skickliga i omställningarna och straffade oss hårt vid våra misstag. Detta är en förlust som alla, spelare och ledare bör ta på sig och fundera noga över. Vi kommer behöva ändra lite på både taktik men framförallt inställning inför kommande matcher om det ska bli mer poäng innan uppehållet. Detta håller helt enkelt inte, säger IFK Sundsvalls tränare Olle Nordberg självkritiskt.

Bäst på plan:
Stefan Näslund ser mer fit ut än på många år och var helt klart "Matchens Lirare". 42-åringen förlorade inte en enda luftduell och satte två påpassliga mål.

Selånger FK - IFK Sundsvall 4-3
2020-06-26 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Jakob Eriksson (30)
2-0 Stefan Näslund (36)
2-1 Claudio Moraga (47)
3-1 Stefan Näslund (52)
4-1 Oktavio Strindlund (72)
4-2 Abed Aref (78)