När Johan Smott kvitterade till 3-3 såg Holm ut att gå mot årets första poäng, men... När Johan Smott kvitterade till 3-3 såg Holm ut att gå mot årets första poäng, men...

Lobbnick i eget mål kostade Holm årets första poäng: "Känns bedrövligt"

(2020-06-24)
När Johan Smott utjämnade till 3-3 i den 84:e minuten såg Holm ut att gå mot årets första poäng.
Då åkte man dit på en vacker lobbnick i eget mål.
– Vi förtjänade en krigarpoäng. Känns bedrövligt att förlora på ett självmål i slutminuterna, säger Holms lagledare och ass. tränare Peter Lind.

På grund av misstänkt Coronasmittad i A-truppen kom Matfors 2 till spel utan förstärkningar från seniorerna på Holmvallen.
Trots det förde man spelet markant men hemmalaget var effektiva och satte sina chanser och tack vare dubbla fullträffar  av unge Albin Muratovic ledde man två gånger om första halvtimmen.
Jonatan Sundin kvitterade på straff innan pausvilan och med lite drygt tio minuter kvar gav spelövertaget Brukets Bilaga en 3-2-ledning genom Gustav Lange.

Holm vägrade vika ner sig och i den 84:e minuten utjämnade den notoriske målskytten Johan Smott och hemmalaget såg ut att gå mot årets första poäng.
Men så blev det inte. Med bara ett par minuter kvar hade en hemmaförsvarare oflytet att snyggt lobbnicka in gästernas segermål bakom en överrumnplad Martin Ntitebem mellan stolparna.

– Vi förtjänade en krigarpoäng. Känns bedrövligt att förlora på ett självmål i slutminuterna. Tyckte vi hängde med bra spelmässigt även om de hade mer boll, säger Holms lagledare och ass. tränare Peter Lind.
– Tror vi hade 75-25 i bollinnehav på den dåliga planen. Spelade i stort sett den andra halvleken på deras planhalva och åkte på en kontring till 3-3 vilket var det enda de hade efter paus. De orkade till slut inte stå emot och vi vinner helt klart rättvist med vårt unga lag även om det hela avgjordes på ett snöpligt självmål, säger Matfors 2:s tränare Torbjörn vallin.

Holms tvåmålsskytt Albin Muratovic jobbade hårt som ensam anfallare i den första halvleken och i andra var han med och tätade till på mittfältet. August Ekenberg gjorde sin första träning i måndags och fick debutera redan idag och svarade för en pigg insats.
I Matfors 2 var Edvin Bylunds inhopp det mest positiva utöver segern. Man utnyttjade hela bänken i värmen och utöver Edvin var det jämnt överlag.
Domartrion med Henrik Olsson (hd), David Lundgren och Erik Axelsson skötte sig förträffligt.

Holms SK - Matfors IF 2 3-4
2020-06-24 - 19:00 - Holmvallen
1-0 Albin Muratovic (51)
1-1 Oliver Andersson (16)
2-1 Albin Muratovic (24)
2-2 Jonatan Sundin (34, straff)
2-3 Gustav Lange (79)
3-3 Johan Smott (84)