Hassel blev en enkel process för Holm
-
På Holmvallen gjorde hemmalaget processen kort i regnet med Hassel, 5-0.
Redan i paus stod det 4-0.
- Vi var fullständigt överlägsna. Synd bara att inte våra anfallare får göra några mål, säger Holms lagledare Kenth Åslin.


Fin Petter-vana

Holm var rejält överlägsna Hassel och redan efter 45 minuters spel stod det 4-0.
Petter Olsson har fått en fina vana med att göra Holms ledningsmål i matcherna och han avvek inte från den vanan idag då han med skott utifrån satte 1-0 i den 13:e minuten. Passningsläggare Kalle Gissberg.
Hassel hjälpte till med tvåan sedan en försvarare råkat styra in ett inspel från kanten förbi den egna målvakten.
Niklas Wikholm fick tag i bollen inne i slottet och satte en behärskad bredsida i gaveln till 3-0. Då hade vi spelat i 39 minuter och Kalle Gissberg svarade för sitt andra assist.
Precis innan pausvilan lyfte Henrik Lindblom en frispark från mittlinjen som målvakten Jonathan Bäckström inte fick riktig träff på med nävarna utan boxade den slippriga bollen in i eget mål via ribban. 
- Stefan Bjertung fick sträcka ut och tippa en boll över ribban. Det var allt han behövde göra under den första halvleken, säger Holms lagledare Kenth Åslin.
Bjertung som stod i regnet i kortärmat - och frös som en kinesk nakenhund i Sibirien i januari.
- Vet inte vad det var med oss i första. Vi fick inte alls ihop det, framförallt på mitten. Det såg lite för lojt ut emellanåt och vi släpper in alldeles för enkla mål, säger Hassels tränare Benny Stjernström.

 

Inga forwardsmål

Speldominansen för Holm fortsatte under den andra halvleken men Hassel bjöd på betydligt bättre motstånd samtidigt som skärpan inte längre fanns kvar på samma sätt hos hemmaspelarna.
Hassel såg ut att spela den andra halvleken oavgjord när inhopparen Rodnoi Khaosaart i samband med en tilltrasslad situation i bortalagets straffområde satte en säker bredsida till 5-0.
- Vi var fullständigt överlägsna. Synd bara att inte våra anfallare får göra några mål, säger Holms lagledare Kenth Åslin, och fortsätter:
- Jag vet inte hur många lägen Dennis Vestberg brände idag men det var otaliga. Nästan så att jag tyckte synd om honom. Men jag är inte orolig, det kommer att släppa för honom, säger Åslin.
- Spelmässigt så tycker jag inte att vi är så mycket sämre än Holm som siffrorna visar. Men å andra sidan skall vi ju enligt alla inte vara bättre, säger Stjernström, som fortsätter:
- Brukar inte skylla på spelare borta men idag ställde studenten till det för oss och vi fick t ex bara till två avbytare. Fast idag var det slappt hela vägen men vi får ta med oss delar av den andra halvleken.
En kvartett som stack ut lite extra i regnet för Holm var mttbacken Henrik Lindblom samt mittfältarna Patrik Sundberg, Kalle Gissberg och Petter Olsson.
I Hassel var det som Stjernström sa; "slappt hela vägen".

 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

Holms SK - Hassels IF 5-0
2014-05-25 - 16:00 - Holmvallen
1-0 Petter Olsson 13
2-0 självmål 20
3-0 Niklas Wikholm 39
4-0 Henrik Lindblom 44
5-0 Rodnoi Khaosaart 89
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå
Publik: 20
Matchfakta

Kolla! Jag tar en bild på en mål-skytt, ser Rodnoi Khaosaart ut att säga. "Rozy" satte nämligen 5-0-bollen för Holm mot Hassel.