Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 18

Ex-allsvenske (Ham-marby) Alagie Sosseh målade i sin debut för Ånge. Ex-allsvenske (Ham-marby) Alagie Sosseh målade i sin debut för Ånge.

Stark insats av Ånge i seriefinalen
Samtidigt som Giffarna förlorade mot Östersunds FK vann Ånge IF seriefinalen i div. III Mellersta Norrland mot ÖFK:s samarbetsklubb IFK Östersund med 3-1 efter två mål av Brad Grayson och ett av nye Alagie Sosseh.
– Vi kom upp med inställningen att vinna matchen och vi gör en kanonmatch. Det kommer att bli ett krig in i det sista, säger Benny Mattsson.
Glädjande för Ånge var att nyförvärvet Alagie Sosseh gjorde mål i debuten.
– Han driver förbi backlinjen och avslutar stenhårt. Det är en kanonspelare, säger Mattson.
/ Lokalfotbollen.nu

Khoger Friad frälste Kuben tre minuter in på stopptid. Khoger Friad frälste Kuben tre minuter in på stopptid.

Kuben bröt förlusttrenden
Kuben vann sin match borta mot Junsele och bröt sin trista svit på fyra raka förluster. Segermålet, 2-1, nickades in av Khoger Friad tre minuter in på stopptid.
- En riktig laginsats där alla kämpar hårt och tror på vändning trots tidigt underläge. Hela startelvan gör en stabil insats och inhopparna är i högsta grad med och påverkar slutresultatet, säger tränaren Mikael Häggqvist.
Matchen spelades på den idylliska Mon med en gräsmatta som skulle platsa som en golfgreen.
Spelet böljade den första kvarten där båda lagen skapade lägen.
Junsele skapade en hel del och då var det framför allt Simon Eriksson som oroade Kubenförsvaret. I den åttonde minuten tog Eriksson ner en crossboll och avslutade kliniskt bakom Jonathan Berntsson i Kubenmålet.
Efter baklängesmålet tog Kuben tag i taktpinnen och skapade en del vassa chanser, dock utan att få utdelning.
- Det var en positiv känsla i halvtidsvilan och alla var fast beslutsamma att vända underläget till seger. Det var många spelare som var aktiva under pausvilan och till slut kom vi fram till en gemensam plan för andra halvlek, säger Häggqvist.
Kuben hade stort bollinnehav i början av andra halvlek men Junsele var luriga i sina omställningar men det blev bortalaget som skulle göra nästa mål.
I den 19:e minuten skjuter Zackaria Bel Meki in kvitteringen efter en stolpretur.
Kuben fortsatte trycka på och Junseles spelare såg allt tröttare ut.
Trots massivt bollinnehav och många målchanser så var ställningen 1-1 när matchklockan passerade 90 minuter.
Efter tre minuters tillägg slog Niklas Edin ett inlägg som målvakten skulle plocka ner men då kom Khoger Friad som skjuten ur en kanon och nickade in 2-1 målet. Det blev ett vilt jubel och Khoger hamnade längst ner i en riktig klassisk TV-puckhög!
/ Lokalfotbollen.nu och Mikael Häggqvist

IFK Östersund - Ånge IF 1-3 (0-2)
2013-08-31 - 15:00 - Hofvallen

​• IFK föll tungt i seriefinalen
• Stark insats av Ånge i seriefinalen (läs ovan)
• Ånge vann seriefinalen

Junsele IF - Kubikenborgs IF 1-2 (1-0)
​2013-08-31 - 15:00 - Mon

• Sent mål sänkte Junsele
• Kubens bröt förlusttrenden (läs ovan)
• Friad Hammad dök fram och avgjorde

Sollefteå GIF - Spöland Vännäs IF 1-1 (0-0)
2013-08-31 - 15:00 - Nipvallen

• Sollefteå fortsatt obesegrat med Dannberg
• Kryss på Nipvallen

Kramfors-Alliansen - Frånö SK 0-2 (0-1)
2013-08-31 - 17:00 - Kramfors IP

• Frånö vann med 2-0 efter två mål av Calin Marius

IFK Holmsund - Friska Viljor FC 2-0 (0-0)

Skytteligan, omgång 18

Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan. Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan.