Div. 5 Medelpad, uppflyttning:
Kubikenborgs IF 2 - FC Norr United 2-1
2020-09-09 - 20:00 - Kubikenborgs IP KG

Alexander Nordin gör här segermålet i den 84:e minuten när Kuben 2 vinner med uddamålet av tre mot gästande FC Norr United. Alexander satte även matchens första mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Här har Kuben satt ettan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Kubenkeepern Calle Forslund var en av planens huvudaktörer i vätan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Kuben 2:s matchvinnare, tvåmålsskytten Alexander Nordin och eminente burväktaren Carl Forslund efter 2-1-segern mot FC Norr United. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Kuben 2 nya serieledare efter uddamåls-segern över Norr United – Alexander Nordin tvåmålsskytt

(2020-09-09)
Det var spänning både på planen och i luften när Kuben 2 tog emot FC Norr United.
I regnet, åskan och blixtarna vann hemmalaget med uddamålet av tre sedan Alexander Nordin prickat in bägge målen för "Tigerungarna" och målvakten Calle Forslund svarat för flera fina reflexräddningar och säkert spel i övrigt.
Redan i den åttonde minuten tog hemmalaget ledningen sedan FC Norr Uniteds målvakt varit utanför sitt straffområde och botaniserat och spelat bollen till Alexander Nordin som tackade och tog emot och lyfte in bollen i det tomma målet.
Norr United fick en väckarklocka och skapade nästan direkt på en jättechans som Calle Forslund i hemmamålet reflexräddade.

Den gode Carl var emellertid chanslös i mitten av halvleken när Sevdjedin Haliti, efter en snabb frispark, blev frispelad på djupet och avslutet satt stenhårt efter marken precis invid den vänstra stolpen. "Den där hade inte ens Neuer tagit", kommenterade Forslund efter matchen och man är böjd att hålla med.
Man förväntade sig en fortsatt press från gästernas sida men i takt med ovädret blev det mestadels spel mellan straffområdena och 1-1 får anses som rättvist efter den första halvleken.

Norr United inledde den andra halvleken bäst och skapade ett par vassa lägen men Calle Forslund visade att han inte ville släppa in fler bollar. Vid två tillfällen ropade bortalaget på "straff" men fick inget gehör från domaren Roger Lundbäck.
Det kändes emellertid som att ett mål för gästerna hängde i luften men endera strandade anfallen på Kubens försvar eller så missade man sista passet.
Rätt som det var så fick "Tigerungarna" till en omställning och Alexander Nordin kunde rinna igenom och sätta sin andra fullträff för kvällen och man hade de sex avslutande minuterna inga större problem att freda sig och ta en trepoängare och gå upp i serieledning i en haltande tabell. Nu får inte laget ta steget upp då inga andralag tillåts spela i Medelpadsallsvenskan utan det kommer även i fortsättningen att stå mellan FC Norr United och Ånge, eller som jag tror, att båda lagen går upp då knappast två medelpadslag åker ur trean. Men osvuret kanske är bäst?