Medelpadsfemman

Omgång 9

Så här såg det ofta ut... Här lirar Johan Skog bollen till Hari Halilovic som enkelt stöter in 5-0 för Kuben 3 mot Torpshammar. Målvakten Elias Sundkvist övergiven i vanlig ordning. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Hari Halilovic var riktigt i stöten när han kom in och gjorde både 5-0 (se ovan) och 7-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kubikenborgs IF 3 - Torpshammars IF 8-0 (4-0)
8-0 Buba Jammeh Marika 78

Domare: Fredrik Strese, Sundsvall (godkänd)

Publik: 20
Det är okey att förlora matcher. Det är okey att förlora stort. Men det är inte okey att bara ställa ut skorna och inte ens vara svettig nog att behöva duscha efter 2 x 45 minuters fotbollsspelande.
Det är precis vad Torpshammar gjorde denna afton när man reste ner till Sundsvall för match mot Kuben 3 i Medelpadsfemmans 9:e omgång. Ett lag som låg en poäng före i tabellen innan dagens match och var viktig för Torp om man önskade nå Höstfemman.
Visst, man saknade en hel del folk borta och man fick ställa in unge utespelaren Elias Sundkvist mellan stolparna och man kanske hade antagligen förlorat ändå men man måste kunna kräva att man skall kunna stava till orden g-ö-r-a-s-i-t-t-b-ä-s-t-a och k-ä-m-p-a. Nu blev stackars Sundqvist utelämnad gång efter annan istället för att hjälp sin ovane keeper. Dålig lagmoral! Det var få Torpspelare som skulle ha platsat i anrika Gårdsätt denna afton. Ens på bänken där!
Tja, vad skall man säga om själva matchen då. Kuben trillade på bra med fint och nätt passningsspel och kom runt på kanterna och i mitten och spelade riktigt fyndigt - och fick också göra det helt obehindrat av "motståndarna".
Flera av målen var riktigt vackra och några rena bjudningar från Torpförsvaret inklusive målvakt.
I Kubenmålet hade Joel Nyh en lugn afton. En frispark från halva planen var allt han behövde mota under den första halvleken. I andra hann han t o m käka lite kakor i målet innan han tyckte det blev för långtråkigt och tog sig en dribblingsräd upp till mittlinjen där han blev bryskt fälld. Synd, hade varit intressant att se om han lyckats gå hela vägen.
Han fick även dubbelt så mycket att göra som bollmotare  och båda gångerna var det Abbas Kashmiri som låg bakom. Först en lurig frispark uppåt första krysset där Joel, som precis svalt sista kaksmulorna, hann upp och rädda och sedan ett genombrott på vänsterkanten där Abbas tog sig en bra bit in i straffområdet innan Joel kom ut och täckte av skottvinkeln.
Får jag lite tid över så skall jag redogöra för alla Kubenmålen men tagen av Torpshammars bleka insats så orkar jag inte just nu.
- Det här blev aldrig någon utmaning. Torpshammar bjöd inte alls upp och det kändes mer som träning än match. Det var riktigt avslaget. Om man skall hitta något positivt så var att vi fick träna på anfallsspel och låta bollen gå mellan lagdelarna, säger Kuben 3:s tränare Emil Norrman, som idag coachade tillsammans med pappa Roger.
- Finns inte så mycket att säga efter en sådan här insats, säger fåordige Torptränaren Tommy Göransson och ruskade på huvudet. Tommy som spelade haltande matchen igenom.
Kuben 3: Högerbacken Andreas Sundkvist, följsam och passningssäker och försökte hela tiden spela sig ur svåra situationer, och lyckades allt som oftast. Moger backspel! Johan Skog hade lekstuga emellanåt och skojade friskt med Torpspelarna. Lurige Hari Halilovic var bra som släpande forward och gjorde precis som Skog två mål. Joni Caddick, laglojal som går in och spelar där lagledningen placerar honom och gör det bra.
Torpshammar: Den ende som kan åka hem och titta sig i spegeln är yttermittfältaren Abbas Kashmiri som i alla fall försökte framåt och var också på vippen att spräcka nollan. En av få som vann närkamper och behövde duscha efteråt. Ett omnämnade till stackars Elias Sundkvist, normalt utespelare, som tog en för laget och ställde sig mellan stolparna. Gick väl lite sisådär man han ställde i alla upp och gjorde så gott han kunde med obefintlig hjälp från sina lagkamrater.

Buba Jammeh Marika laddar och matchens sista mål är strax ett faktum. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Referaten från nedanstående matcher kommer att läggas in allt
eftersom under måndagen p g a söndagskvällens magsjuka

Cain Dotson debu-terade med IFK 3 och fick äran att näta på straff. Cain Dotson debu-terade med IFK 3 och fick äran att näta på straff.

Publik: 30
Gamle GIF-spelaren och sportchefen Cain Dotson debuterade för IFK Sundsvall 3 i hemmamatchen mot Alnö 2 och var säker som mittlås.
IFK tog en tidig ledning genom spelande tränaren Fredrik Lundqvist men Alnö stack upp i ett av sina få anfall i matchen efter dryga halvtimmen och kunde kvittera genom Per-Philip Lundqvist.
Det tog emellertid bara fyra minuter innan Fredrik Lundqvist återställde IFK:s ledning.
Trots ett massivt spelövertag tog det sedan ända till den 58:e minuten innan Kalle Bergström kunde göra 3-1 - och därefter lossnade allt i ketchupflaskan.
Olof Torstensson satte 4-1 minuten senare, Cain Dotson satte en straff till 5-1 i den 68:e minuten och Torstensson 6-1 med kvarten kvar. Jacob Glas stack emellan och spelade på bollen och gjorde 7-1 innan Torstensson fullbordade sitt hattrick i den 86:e minuten och spikade slutsiffrorna till 8-1.
(väntar på info från Alnö 2)
-  Vi gör en stabil match rakt igenom där vi egentligen inte behöver ta ut oss så mycket. Alnö hade inte så mycket att komma med och jag tycker vi tuggar på så pass bra att vi borde ha gjort några kassar till också, i alla fall tvåsiffrigt om jag ska vara ärlig. Men vi är helt klart nöjda med resultatet ändå, bra att få lite målskillnad också, säger spelande coachen Calle Normelli.
(väntar på återkoppling från Alnö 2)
IFK Sundsvall 3: Vb Simon Bohlin stängde i vanlig ordning vänsterkanten, Cain Dotson var också väldigt säker och bra i mittlåset. Framåt handlade det mesta om Olof Torstensson som stod för tre baljer och kunde säkert gjort några till.
Alnö IF 2: väntar på info

Niklas Wikholm har blivit en målskytt av rang på gamla dar. 8:e fullträffen kom mot Ljunga. Niklas Wikholm har blivit en målskytt av rang på gamla dar. 8:e fullträffen kom mot Ljunga.

Ljunga IF - Holms SK 0-2 (0-1)
2013-06-16 - 14:00 - Ljungalid
0-1  Jan-Olof Sölvestål 35
0-2 Niklas Wikholm 77

Domare: Christer Frisk, Liden (klart godkänd)

Publik: 70
Holm fortsätter att varva bra prestationer med plattmatcher.
I onsdags spelade man nästan ut div. IV-laget Lucksta i DM.
Idag på Ljungalid var det osynkat och man uppträdde oförsvarligt lojt och man kunde inte förstå att i princip samma spelare kunde slå ut Lucksta i DM för bara ett par dagar sedan. Förklaringen stavas inställning. Den press som man hade över hela planen då var som bortblåst nu.
Ändå kunde gästerna dra det längsta strået och få med sig alla poäng hem. Matchen slutade 0-2 efter ett mål i vardera halvlekarna.
Matchen som sådan var verkligen ingen höjdare och man har svårt att förstå att i princip samma spelare slog ut Lucksta ur DM så sent som i onsdags.
Det kändes som matchen kunde ta vägen åt vilket håll som helst men i den 35:e minuten fick Holm en hörna som Janne Sölvestål drog in direkt i mål, med god hjälp av ett par Ljungaförsvarare...
Den andra halvleken blev inte heller den något som publiken kommer att minnas i framtiden. Det var två lag som inte bjöd på något extra förutom långa bollar, felpass och tafatta avslut. Holm hade ett par frilägen men då visade Ljungas Viktor Nordlund vad som är hans styrka som målvakt.
Ett missförstånd mellan Viktor och liberon Gunnar Westberg i den 77:e minuten
bäddade dock för Holms andra mål och Niklas Wikholm kunde sno bollen genom att hinna före den tvekande duon. Då kändes det som Holmarna skulle kunna få med sig de tre viktiga poängen med hem till Anundsgård. Gästerna kunde relativt enkelt spela av de resterande minuterna utan att riskera speciellt mycket.
Normalt hemmastarka Ljunga har i och med förlusten inte tagit någon seger på Ljungalid ännu så här långt i serien. Målskyttet fortsätter att falera, blott sex mål så här långt och sämst i femman. Annars kunde man ställa ett bra lag på benen med nyförvärvet från Ånge, Alexander Sjödin, på mitten. Tyvärr skadades motorn Anders Bohman, startade som anfallare idag, redan efter åtta minuter och tvingades utgå. Där försvann Ljungas förmodade spets.

- Holm vinner inte på egen styrka utan på våra misstag. Vi gör trots allt en bra match och jag tror att Holm var nöjda med segern. Kanske var dom något bättre idag? Bra kämpat på alla håll i alla fall, säger Ljungas lagledare Roy B Olsson.
- En riktigt skitmatch från vår sida men det viktiga är ändå de tre poängen. Vi måste komma upp åtskilligt till onsdagsdrabbningen mot Sidsjö/Böle annars går det inte. Förhoppningsvis växer vi väl som vanligt när motståndet blir bättre, säger Holms tränare Thomnas Åslin.
Ljunga: X-tra plus till alltid hårt arbetande Ted Carlsson. Nyförvärvet
Alexander Sjödin visade också att han kommer att bli en förstärkning.
Holm: De enda som förtjänar omnämnade är trion Kristoffer Sahlén , Lars-Erik Sollén och Janne Sölvestål.

Christian Wilhsson visade musklerna och låg bakom sam-tliga Fränstas tre mål mot Selånger 2. Christian Wilhsson visade musklerna och låg bakom sam-tliga Fränstas tre mål mot Selånger 2.

Publik: 43
Mötet på Bergsåkers IP mellan Selånger 2 och Fränsta hade två ansikten.
Gästerna var bäst i första och tog en tidig ledning efter ett vackert anfall då man kom runt på högerkanten. Kim Jekisol slog ett hårt inlägg efter marken till den borte stolpen där Christian Wilhsson drog upp bollen i nättaket trots att han hade hela målet öppet.
I den 32:a minuten kom man i ett fint anfall från den andra kanten och efter ett par väggspel lade målskytten Wilhsson ett hårt pass efter backen mot den främre stolpen där en Selångerförsvarare stötte bollen i eget mål. Till backens förtröstan bör nämnas att om han inte försökt bryta hade Henrik Larsson, som kom precis innanför, med all säkert satt den i alla fall.
Den andra halvleken var som en omvänd handske. Selånger tog över rejält och allt kraftigare ju längre matchen led. Fränsta fick koncentrera sig enbart på försvarsspel. Det unga hemmalaget saknade dock den erfordliga tyngden och spetsen och lyckades inte penetrera gästerna. När man väl kom igenom "vallen" var inte siktet rätt inställt eller så stod Fränstas duktiga keeper Simon Eriksson i vägen.
Mitt i pressen stack Fränsta upp och fick en frispark i närheten av hörnflaggan. Kent Larsson lyfte in bollen, Christian Wilhsson nickade i stolpen men Kim Jekisol höll sig framme och slog returen i nät.
Fränsta hade sedan inga problem att hålla undan och tog därmed tre viktiga poäng och är med i kampen att nå Höstfemman dit de åtta främsta går.
- Vi bjöd Fränsta på hela den första halvleken men tar över totalt i den andra och det är konstigt att vi inte gör fem-sex mål då på alla chanserna. Vi måste lära oss att spela två halvlekar och att föra matcherna. Mot ett sånt här lag borde vi egentligen sprungit sönder, säger Selångers tränare Ola Persson.
- En bra seger för oss, inte minst när det gäller moralen och självförtroendet. I andra blev vi rejält pressade men kämpade hårt och fick grisspela för segern, säger Fränstas spelande tränare Kent Larsson.
(väntar på återkoppling från Selånger)
Selånger 2: Anfallsduon Elias Lindqvist och Hakim Rouass jobbade, slet och skapade tonvis med målchanser. Det vara "bara" den sista skärpan som saknades i avsluten.
Fränsta: Simon Eriksson i målet var säkerheten själv och ägde straffområdet. Yttermittfältarna Christian Wilhsson och Kim Jekisol låg inte bara bakom målen utan var nog dom som sprang mest i matchen. Jobbade kopiöst!

Granlos Oskar de Vahl var planens bäste spelare mot Sidsjö-Böle. Och inte bara för sina två mål. Granlos Oskar de Vahl var planens bäste spelare mot Sidsjö-Böle. Och inte bara för sina två mål.

Sidsjö-Böle IF - Granlo BK 2-2 (0-1)
2013-06-16 - 14:00 - Sidsjövallen
0-1 Oskar De Vahl 23
0-2 Oskar De Vahl 49
1-2 Erik Senestad 81
2-2 Androw Gorgis 84

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (inte lika bra som vanligt, okonsekvent. Silade mygg och svalde kameler både när det gäller frisparkar och utdelande av varningar. Kändes lite tombola).
Publik: 34
Toppmatchen på Sidsjövallen blev en frän och tuff historia där inget av lagen visade att man ville vika ner sig på den våta gräsmattan. Det small kraftigt i benskydden stundals och det var mer kroppkontakt än när Timrå spelade i elitserien i vintras.
Hemmalaget hade störst bollinnehav men fick inte ut så mycket av det mot Granlos robusta försvarslinje. Då kändes gästerna farligare i sina snabba motattacker.
0-1 kom i minut 23 och var ett riktigt klassmål. Ett snabbt inkast av Hussein Ashir ungefär i höjd med straffområdeslinjen, bollen till Patrik Hägglund som lyfte in ett inlägg som Zecir Raimi nickskarvade vidare till en helt fri Oskar de Vahl, som mötte direkt på volley och bollen satt som klistrad innanför den högra stolpen.
0-1 i paus men bortalaget låg närmast ytterligare ett mål med ett par farliga chanser medan hemmalagets avslut mestadels hamnade utanför stolparna eller mitt på Granlokeepern.
Granlos andra mål kom istället tidigt i andra. Zecir Raimi provade på en bicycleta på ett inlägg men fick bara halvträff. Stekhete Oskar de Vahl vann dock kampen om andrabollen med SBIF-målvakten Fredrik Hultman och 0-2 rullade sakta in.
Sidsjö-Böle fortsatte att rulla boll men slarvade emellanåt vilket öppnade för snabba omställningar för Granlo men trots bra lägen lyckades man inte stänga matchen med ett tredje mål.
Med dryga kvarten kvar flyttade hemmalaget upp sina positioner och började trycka ner Granlo allt längre ner mot det egna målet. GBK drog på sig en hel del frisparkar men man var hetast och var först på bollarna och rensade undan det mesta. Dock inte i den 81:a minuten. På Thomas Larssons frispark ute till höger var inte GBK-försvaret riktigt på tårna och en röd fick gå upp i duell med inte mindre än fyra grön-svarta. Högst nådde Erik Senestad och hans perfekta skalle hittade det bortre högra krysset. Reducerat och Erik fick därmed revansch för sitt friläge i första där han inte lyckades lägga bollen utom räckhåll för Granlos målvakt som kunde kasta sig åt vänster och limma avslutet.
Tre minuter efter reduceringen kom även kvitteringen.
Ett 2-2-mål som var signerat till stora delar slumpen. Först halkade Granlos högerback Johan Pettersson till i vätan på en lång djupledsboll vilket gjorde att den rann ner till inhopparen Androw Gorgis djupt nere i gästernas straffområde. Av det förväntade hårda inspelet efter marken till framstörtande lagkamrater blev sedan intet. Istället blev det en felträff och "toffelspark" som gick i en båge över Granlos målvakt innan den droppade ner i det bortde högra krysset för andra gången på kort tid. Ett mål som inte borde ha räknats, om man skall lita på Sidsjö-Böles ordförande Assar Hörnell:
- På min tid räknades inte sådana där felträffar, skrattar Assar.
Hemmalaget gick nu för ett segermål men ett pressat Granlo kunde stänga till resten av matchen och båda lagen är därmed fortfarande obesegrade.
Borde ha varit en publikvänlig match med tre snygga mål (fyra om det sista varit meningen!), bra tempo, massor av kamp och spänning i 90 minuter.
Rättvist med 2-2? Jag är i och för sig part i målet men jag tycker att Granlo var det lag som låg närmast segern och borde stängt matchen med ett 3-0-mål. Starkt emellertid av Sidsjö-Böle att aldrig ge upp utan via tyngd mala sig till en pinne.
I vart fall är det här två lag som kommer att kriga om platserna till nästa års div. IV. Skulle bli mycket förvånad annars.
-Tyckte vi hade bra kontroll på matchen, så när som på deras baklängesmål. Det syntes att vi var det bättre laget i första och sett till hela matchen borde vi vunnit. Men med underläge 0-2 får vi trots allt vara nöjda med en poäng då Granlo visade mer hjärta än oss idag, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
- Vi visade hjärta idag och var det bättre laget matchen igenom och Sidsjö-Böle skall vara glada för poängen. Synd att vi inte kunde stänga matchen med ett 3-0-mål, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
Sidsjö-Böle: Hans Fagerström var resulut i sitt mittbacksspel och gav målkungen i div. V, Ferdi Ismaili, strama tyglar. Thomas Larsson var säker i defensiven på sin högerbacksplats och lyfte in en hel del inlägg framåt. I anfallet slet Erik Senestad trots att han inte fick så mycket matnyttigt att jobba med från sina mittfältare. Snyggt nickmål till 1-2.
Granlo: Hela backlinjen med Johan Pettersson, Edin Muratovic, Alen Zulovic och Hussein Ashir samt vindsnabbe tvåmålsskytten Oskar de Vahl ute på högerkantan var de som utmärkte sig extra där ingen i laget emellertid föll ur ramen.

Anton Fandén höll nollan i derbyt. Anton Fandén höll nollan i derbyt.

Stöde IF 2/Nedansjö IK - Matfors IF 0-1 (0-0)
2013-06-16 - 14:00 - Nedansjö IP
0-1 Max Källström 62

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall (hela teamet var bra).
Publik:
Regnet vräkte ner över Nedansjö IP under uppvärmningen men precis till matchstart  blev det upphåll. Ett uppehåll som höll sig hela matchen utom de sista fem minuterna. Planen var således hal och bollen var svår att få någon riktig ordning på under dessa  förhållanden.
Matfors började derbyt bäst med ett par skottförsök de första fem minuterna. Därefter tog SIF 2/Nedansjö över en period och hade två skott, två hörnor och två frisparkar i  hyfsat läge. Dock inga som renderade problem för Anton Fandén i MIF-målet.
Resterande delen av halvleken var ganska jämn, svårspelat, tempofattigt och bara ett par  halvchanser för båda lagen.
Inte heller inledningen av den andra halvleken var mycket att hurra över. Det mesta av spelet hamnade förlades på mittplanen och sällan i närheten- eller i respektive straffområde.
I den 54:e minuten var dock hemmalaget ytterst nära att spräcka nollan men Tomas Erikssons skott gick längs MIF:s mållinje, och utanför.
Det tog till minut 62, alltså en dryg timme, innan det första målet skulle falla. Matfors Max Källström fick bollen felvänd efter ett  inkast på offensiv planhalva. Max vände sig om och knorrade in bollen med högern i bortre krysset, ett  riktigt snyggt mål av unge herr Källström (18 år).
MIF tog nu över lite mer av spelet men spelet var ingen fröjd för ögat.
Det var mest en del ruff att skriva hem om.
I 68:e blev målskytten Källström liggande en stund efter att hemmamittback gått  in lite hårt i ryggen på honom.
I minut 72 blev MIF:s Alexander Persson varnad efter att kommit med dobbarna  före i en glidtackling.
Chansmässigt då?
I 77:e minuten gav sig gästernas Pontus Andersson ut på en soloride från egen planhalva som  slutade med ett skott i den högra högra stolproten, William Östman var där och högg lite på returen med SIF2/NIK:smålis Stefan Eriksson vann den kampen.
Östman var nära igen i den 86:e minuten men lyckades dra bollen över ribban från två meters  håll. Den missen hade kunnat blivit kostsam. Minuten efter krockade Fandén i MIF målet med Viktor Bergman Gullmark och blev liggande. Bergman Gullmark han precis leverera bollen mot målet men den nickades  bort av en Matforsback på mållinjen, nära kvittering där...
Därefter hände inte mycket spännande och sista minutrarna spelades bara mer eller mindre av.
/ Jörgen Fandén och Lokalfotbollen.nu

- Tyckte vi stod upp bra och hade ett par riktigt bra chanser att göra mål och få med oss en poäng. Annars är vi är lite för halvtunna framåt, säger Stöde 2/ Nedansjös tränare Christer Söder.
SIF 2/Nedansjö: Stefan Eriksson var riktigt bra i målet och på kanten slet Viktor Bergman Gullmark får två och var också ytterst nära att få in en kvittering i slutet.
Matfors: Johan Bergström var den som tog tag i spelet på mitten och var en av få som försökte passa bollen efter gräset.

André Moberg gjor-de ett av Ljustorps mål. André Moberg gjor-de ett av Ljustorps mål.

Sund IF 2 - Ljustorps IF 0-4 (0-2)
2013-06-16 - 14:00 - Flodbergs IP
Mål Ljustorp: Robin Nordin 3 och André Moberg

Domare: Anton Grönlund, Sundsvall (hela den unga domartrion var bra, HD dock sämre på fogis...).
Publik: 30
Sund 2 kom för ovanlighetens skull med full bänk och riktigt bra spelarmaterial i hemmamatchen mot Ljustorp.
Det hjälpte inte. Ljustorp var ändå klart bättre och kunde vinna med klara 4-0.
Sund 2 stretade visserligen emot bra men utan Niclas Jonsson där framme så hade man ingen spets. Närmast ett mål i den första halvleken var man en frispark från 30 meter i ribban från 14-årige Amaro Bahtijar och i den andra skapade Sund 2 tre-fyra bra chanser men någon nätkänning fick man inte.
Som motvikt rullade Ljustorp ibland ut och in på Sundspelarna och hade utöver målen även ytterligare fem-sex stekheta lägen.
3-9 kanske mer hade speglat matchen.
Robin Nordin gjorde visserligen hattrick men svarade inte för någon av sina bättre insatser men var säkerheten själv när chanserna dök upp.
Det fjärde målet prickade förövrigt André Moberg in.
- Sund - Robin Nordin 0-4. Behövs inte sägas mer egentligen. Byter killen lag vinner vi. Han är den enda skillnaden, han skapar målchanser från ingenting. Obegripligt att han spelar i denna serie men roligt för Ljustorp så klart. Vi spelade bra mellan straffområderna som vanligt men vi har ingen "Robin" som sätter dit bollarna, säger Sund 2:s spelande tränare Tommy Ankarmark.
- Vi rullade ut dom totalt i den första halvleken och i den andra var vi nästan ännu mer överlägsna och sista halvtimmen totalt, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
Sund 2: Ytterbacken Jonas Soukko var bäst i hans första match för säsongen (pluggar i Umeå) och Amaro Bahtijar var aktiv och bra med fina fötter som vänsterytter.
Ljustorp: Bröderna Henrik och Fredrik Huhta på mittfältet och mittbackarna Anders Ellingsson och Jesper Eklund var snäppet bättre än de övriga inkl. hattrickskytten Robin Nordin.