André Westergren bredsidar välplacerat bollen från straffpunkten och ger Sund en tidig ledning i premiären mot Hofors. Matchen slöt 2-2 sedan gästerna kvitterat två gånger om. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kryss för Sund trots ledning två gånger i en bra premiärmatch
-
Sund spelade oavgjort, 2-2, mot Hofors, i sin premiär i div. III Södra Norrland - precis som Lokalfotbollen förutspådde.
Trots ledning två gånger om i matchen lyckades man inte knyta ihop säcken men sett till matchen var kryss rättvist.
- Spelmässigt vår bästa match i år. Skönt att den kom i premiären, säger tränaren Göran Sundqvist.

-

Sund inledde respektlöst

Sund är tillbaka i trean efter ett par år i dom lokala serierna och någon blyghet visade man inte upp i comebacken när fjolårets serietrea Hofors gästade Westhagen.
Sund började respektlöst och redan i den fjärde minuten var Jakob Melander på väg igenom men fick en törn strax utanför straffområdet men med sin höga fart landade han inne i detsamma. Straff! Hoforsledarna protesterade högljutt medan lagets spelare lugnt konstaterade faktum utan några större klagomål.
André Westergren klev fram och med sin eminenta vänsterfot placerade han bollen nära den vänstra stolpen och då hjälpte det inte för HAIF-keepern
Erkan Gümüs att han gick åt rätt håll. Dime Jankulovski-kopian var chanslös.
- Den satt där den skulle. Klart nöjd med den, säger den 26-årige lagkaptenen som tillhör veteranerna i laget.

Dubbla ribbträffar för Hofors

Efter en kvart-tjugo minuter började Hofors robusta spel ge övertag och efter en halvtimme kunde Joel Persson nicka in Joel Folkessons hörna, En hörna som Sund onödigt givit bort sedan man stått och sovit vid ett inkast.
Innan målet hade Lamin Sanyang träffat ribban så kvitteringen kom inte som en blixt från klar himmel. Lamin kom att ta revansch senare...
Strax före pausvilan var det ytterst nära 1-2 men Patrik Jonsson tog hjälp av sin ribba en andra gång. Jesper Henriksson var den som prickade "slanan" från nära håll.

"Jacke" högg som en kobra

Hofors inledde den andra halvleken starkt och Patrik Jonsson fick göra en bra räddning nere vid sin högra stolpe sedan Anthon Lövs frispark gått igenom muren.
Istället kunde Sund "chocka" i den 51:a minuten med att ta ledningen. Stefan Näslund sköt ett tungt skott som målvakten inte lyckades hålla och Jakob Melander högg som en kobra på returen.
Någon längre glädje fick inte Sundpojkarna känna. Mittbacken Christian Falk (eller var den gamle GIF-spelaren Gunnar Samuelsson?) slog en lång svepande boll från eget försvar där hemmalaget stod på hälarna och Lamin Sanyang kunde löpa sig fri och kyligt rulla bollen utom räckhåll för Jonsson.
- Alldeles för enkelt, konstaterade tränaren Göran Sundqvist.
- Men å andra sidan var det i stort sett enda försvarsmissen i matchen som vi gjorde så det går inte att vara alltför besviken.

Knallpullver

Resten av speltiden var jämn men starkt försvarsspel från båda håll kväste många anfall och 2-2 såg ut att stå sig tiden ut. Men en rejäl chans skulle det bli i matchen. Och den vaskade hemmalaget fram. På övertid löpte sig Jakob Melander fri i mitten, djupledspassningen var utsökt, men avslutet blev rena knallpulvret. En lös fjösare mitt på den utrusande Gümüs. Med den farten "Jacke" hade vore en rundning av den stillastående målvakten varit att föredra. Men det kanske är lätt att säga från sidan...

Nöjd Sundtränare

Sett till hela matchen var nog kryss rättvist och speglade matchen på ett korrekt sätt. Det var också en riktigt bra match trots att det var premiär så bägge lagen var väl värda sin poäng.
- Håller med dig där. Båda lagen visade bra struktur i spelet, säger Sundtränaren Göran Sundqvist, och fortsätter:
- Spelmässigt var det här vår bästa match i år. Skönt att den kom i premiären. Vi visade riktigt bra attityd och hela laget gjorde jobbet. Det var ingen som föll ur ramen och orkesmässigt hade vi inga problem. Som jag sade efter förra matchen - ett dåligt genrep ger en bra premiär. Jag fick rätt!

Bra insats av Felix och "Sölve"

Det var många som var bra i Sund denna långfredagseftermiddag men högerbacken Felix Schmidt överraskade på mig med moget spel och Janne Sölveståls andra halvlek var riktigt frejdig. Två spelare som sällan får dom stora rubrikerna. Annars är det bara att hålla med tränare "Sunkan" och hylla kollektivet denna premiär.
Hofors visade att man är ett bra lag och bäst var mittbacken Christian Falk och lurige målskytten Lamin Sanyang som hela tiden hotade med sitt tekniska och fyndiga spel. En färgklick i matchen.