Planens bäste spelare, Söråkers Joar Steen, försöker komma loss från två Essviksspelare på Lötas bandygrus. Foto: Fredrik Lundgren.

Bollen studsade inte Söråkers väg
-
Söråker hade det mesta av spelet på svårspelade Löta grus men fick ge sig med 2-3 mot Essvik.
- Bollen studsade inte vår väg idag och dessutom var deras två första mål solklara offsider men det är inget att göra åt nu, suckar Söråkers tränare Fredrik Thimeradh besviket.

Snabba mål

Det var rejält svårspelat på Lötas bandygrus när Söråker premiärspelade hemma mot Essvik.
Matchen fick dock en pigg öppning med två snabba mål.
Först gav Marcus Sawert gästerna ledningen efter sju minuter sedan Peter Mackin chippat bollen över muren till honom efter en egen misslyckad frispark i förstaläget. Offside hördes från Söråkerslägret.
Fyra minuter senare kvitterade Joar Sten för hemmalaget sedan han först kampat om en luftboll och sedan hunnit precis före målvakten Niklas Pedro på andrabollen och glidtacklat in kvitteringen.
- Hade jag varit domare så hade jag dömt bort målet och gett Söråkerspelaren gult kort då han slängde sig med sträckta ben. Vår målvakt fick dessutom en rejäl smäll på benet i duellen, säger Essviks tränare Henri Sjödal.
Därefter blev det mest ställningskrig men med något övertag för Söråker i slutet av halvleken. 1-1 dock rättvist.

Offsidemål nummer 2?

Även den andra halvleken bjöd på ett tidigt mål. Redan i den andra spelminuten kontrade Essvik.
Fredrik Martinsson spelade fram Jack Granholm som provade ett vinkelskott. Bollen såg ut att gå förbi den bortre stolpen men där dök Hampus Andersson upp och styrde in 1-2. Återigen hördes verbala yttringar om "offside" från hemmalägret.
- Kan nog hålla med om att det såg lite tveksamt ut, erkänner Sjödal.
Med kvarten kvar kom nästa domslut som lagen inte var ense om.
I den duell inne i straffområdet efter ett långt inkast föll Robert Lagergren i backen så dammet rök och domaren dömde straff.
- Såg ut som om båda spelarna höll i varandra och sedan slängde sig deras spelare, säger Sjödal.
- Solklar straff. Robert fick en rejäl knuff i ryggen, kontrade Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.
Hur eller hur så sköt Jonas Nordström den efterföljande straffen till höger medan Pedro, återkommen efter sitt "provspel" i Barcelona, provade lyckan åt vänster utan framgång.

​Snabb Essviksreplik

Fem minuter senare var åter Essvik i förarsätet. Efter en hörna och lite turbulens inne i Söråkers straffområde fick Peter Mackin fram en tå - 3-2 till njurundalaget.
Hemmalaget flyttade nu fram flera av sina pjäser och mobiliserade för en ny utjämning. Samtidigt blottade man sig bakåt och Essvik hade flera möjligheter att stänga matchen med ett 4-2-mål.
- Men tyvärr valde vi flera felaktiga beslut istället för att bara skjuta bollen i mål, säger Sjödal kritiskt.
Söråker var tunga när man väl fick ner Essvik i sitt straffområde och speciellt farliga var man på sina långa inkast och fasta situationer när man fyllde på.
- Vi hade några bra bud men förmådde inte nypa till ordentligt när vi fick våra lägen, säger Thimeradh.

"Begränsade fotbollsspelare"

Henri Sjödal var nöjd med segern men ville ändå hylla Söråkers moral.
- Dom kanske är begränsade fotbollsspelare men oj vilket hjärta dom visade upp. Något som dom verkligen visade upp i närkampsspelet där dom var klart bättre än oss. Sett till klara chanser så är vår seger ändå rättvis, säger den knäskadade anfallaren som även gör mycken nytta från sidan av planen.
- Bollen studsade inte vår väg idag och dessutom var deras två första mål solklara offsider men det är inget att göra åt nu, suckar Söråkers tränare Fredrik Thimeradh besviket.
Söråker hade i Joar Steen planens bäste spelare som svarade för en kämpainsats över det normala från sin centrala mittfältsposition och hade med lite flyt gjort fler än ett mål. En perfekt gruslirare helt enkelt.
I Essvik höjde sig högerbacken Robert Dückhow, innermittfältaren Jacob Hägglund och ständigt löpande yttermittfältaren Marcus Sawert lite extra.
- Men jag vill ge hela laget stort beröm för sin inställning, avslutar Sjödal.

2-3 Peter Mackin 81
Domare: Anton Grönlund, Sundsvall (bra i svårdömd match, men borde kanske tagit fram kortleken några gånger till).