Jimmie Nordberg får på en bra träff - men mitt på målvakten Jonas Dunberg som fångade markskottet i skopan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Domartrion bäst i El Fantastico
-
(2014-05-23)
Matfors och Lucksta kryssade i El Fantastico på Thulevallen inför 450 åskådare i det soliga vädret.
Bäst på planen var emellertid inte någon av spelarna utan
domartrion med Johan Skyttberg i spetsen.
- Det var kul att döma idag. Storpublik, fint väder och två lag som gav och tog utan att gnälla, säger Skyttberg efter matchen..

Målvakterna fick träda in tidigt

Det var två adrennalinstinna lag som äntrade Thulevallen för årets första El Fantastico och det blev också en fartfylld matchöppning och de bägge målvakterna, Jonas Dunberg i Matforsmålet och Linus Elfving i Luckstas, fick visa sig på styva linan per omgående med ett par fina "saves". LIF:s Felix Drewsen var piggast och avlossade två vassa skotte bara första tio.
Efter den öppna inledningskvarten började lagen hitta rätt i sina försvarspositioner och bjöd inte varandra på speciellt stora ytor utan det blev rejäl kamp om varje meter på planen, där hemmalaget visade sig vara mest framgångsrika under den första halvleken och jobbade fram några fasta situationer - som blev farliga. Bl a en hörna som gick parallellt med mållinjen och en frispark som Jonas Sankala knorrade precis ovanför ribban. Johan Bergström fick ett bra läge bara minuten efter men hårt trängd sköt även han på fel sida ribban sett med blå ögon.
Lucksta reste sig något sista tio men den första halvleken på poäng till Matfors.

Hann inte tillbaka från kiosken

Publiken hann knappt komma tillbaka från kioskerna när Jonas Richnau Ersson vräkte sig fram och nickade in Johan Bergströms högerhörna och bröt dödläget. Det målet fick Brukets Blå retroaktivt.
Baklängesmålet väckte Lucksta och framförallt började Bakary Dampha i anfallet att röra på sig. I den 57:e minuten fick han ett gyllene kvitteringsläge men fick aldrig någon riktig träff och den överskruvade bollen gick mot Lokalfotbollens fotograf istället mot målet.
Jimmie Nordberg var näste "grön" att försöka men hans markskott från tolv meter tog Dunberg säkert hand om i skopan.
I den 69:e minuten fick Dunberg en rejäl kyss av Dampha vid ett inspel men efter ett par minuters vila var MIF-målvaken åter i speldugligt skick.
Efter att i stort sett varit osynlig i 75 minuters spel fick Luckstas spelande tränare Robert Johansson ett läge i högerinnerposition och i kamp med en försvarare och Dunberg begravde han bollen till vänster om målvakten, med "fel" fot dessutom, och kvitteringen var ett faktum. Så agerar en 38-årig gammal måltjuv...

Inget av lagen var värda att förlora

Sista kvarten stödde sig lagen mot varandra likt två tungviktare i 15:e ronden. Båda ville avgöra men ingen hade orken och förmågan att sänka sin kombatant utan El Fantastico slutade rättvist med delad pott. En bra fotbollsmatch där inget av lagen hade varit värda att gå poänglösa från. Det verkade båda lagen som den 450-hövdade publiken tycka.
- Härlig derbykänsla och rejält ställningskrig i första där vi hade dom flesta chanserna. I andra var det bättre fotboll även om vi av någon anledning blev skärrade efter vårt ledningsmål och gick ner oss ett tag, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
- I årets div. IV finns inga givna matcher. Vi hade fullt schå att freda oss i första då vi spelade alldeles för lite fotboll efter marken. I andra kom vi tillbaka in i matchen och nog var väl 1-1 rättvist, säger Luckstas matchcoach Richard Gillgren lite frågande.

Dunberg och Sjöström utsedda till Matchens Lirare

Målvakten Jonas Dunberg och mittbacken Jonas Richnau-Ersson var tillsammans med högerbacken Kevin Larsson hemmalagets russin i derbykakan. Jonas Sankalas högerfot var också viktig även om både han och foten tröttnade rejält sista halvtimmen.
Dom motsvarande i Lucksta var mittbacken Marcus Sjöström, unge högerbacken Albert Töverud samt Robert Högdahl, som kom in sista halvtimmen och vann det mesta både på marken och i luften. Bakary Dampha glimtade till men var denna gång ofarlig framför mål som Marcus Rosenberg var när han spelade i Premier League.

/ Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 4

Matfors IF - Lucksta IF 1-1
2014-05-23 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Jonas Richnau-Ersson 46
1-1 Robert Johansson 75
Domare: Johan Skyttberg, Sundsvall (bäst på plan)
Publik: 450

Ett knippe bilder från El Fantastico

Daniel Boström fick blommor som tack inför sin 100:e match i MIF:s A-tröja i samband med lineup-en.
Trångt på huvudläktaren. El Fastastico drar! 450 pers såg Attmar/Tuna-derbyt den här gången.
Jodå, det var mycket folk på solsidan också.
Albert Töverud höll på att ställa till det redan efter några sekunder med ett oaktsamt pass mitt i banan men en vaken Linus Elfving i Luckstamålet var snabbt ute och reparerade sin högerbacks misstag precis framför fötterna på en framstormande Jimmy Söderberg. Marcus Sjöström till vänster följer händelseutvecklingen med spänning.
Jag skulle utse Matchens Lirare i El Fantastico men fick problem då det inte var någon spelare i Matfors eller Lucksta som var bäst utan det var domartrion Johan Skyttberg (huvuddomaren i mitten), Victor Haugaard och Rickard Engman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbol-len.nu.