Matchfakta & Referat

Div. I Norrland, damer

Omgång 4

Spöland Vännäs var hela tiden steget före Alnö och vann till slut med 5-2. Foto: Magnus Johansson.

Förlust för Alnö
Alnö IF åkte under lördagen på stryk borta mot Spöland Vännäs IF i damernas division I norra. Men tränaren Markus Söderholm tror på förbättring.
– Vi kommer att växa, säger han.

Alnö var till en början det bättre laget, men det var ändå hemmalaget som gjorde matchens första mål. När Spöland Vännäs direkt efter paus satte 2–0 var uppförsbacken brant för Alnö, men laget kom tillbaka och tog över matchen.

Mitt i Alnös press utnyttjade dock hemmalaget en bjudning i försvaret och ryckte ifrån och vann.

– Vi trodde att vi skulle vända. Jag hade verkligen unnat tjejerna att få ta en poäng för vi förtjänade mer, säger Markus Söderholm.

Veronica Söder-ström målade igen för IFK Timrå. Veronica Söder-ström målade igen för IFK Timrå.

Ny förlust för Timrå
IFK Timrå har fått en tuff start på säsongen. Under lördagen kom femte raka förlusten när man förlorade hemma mot Själevads IK med 1–2.
– Jag tycker synd om tjejerna för att de inte får med sig en pinne, säger tränaren Anders Westlund.

Efter en mållös första halvlek tog hemmalaget ledningen efter paus genom Veronica Söderström. Men två snabba mål av Själevad vände på matchen och trots bra spel och en hel del skapade chanser mäktade Timrå inte med en kvittering.

– Det känns jäkligt surt. Vi skulle ha med oss minst en poäng, säger Anders Westlund som dock tar med sig flera positiva saker från matchen.

– Vi är på rätt väg. Vi skapade chanser, men vi måste bli tuffare och effektivare.

Angelica Lindholm-Forsell gjorde SFK:s enda mål i Burträsk. Angelica Lindholm-Forsell gjorde SFK:s enda mål i Burträsk.

Uddamålsförlust för Selånger på bortaplan
Selånger FK förlorade med 1–2 mot Burträsk FF i damernas Division I Norrland.
– Vi hade inte mycket att hämta i dag, säger SFK-tränaren Mikael Melin.

Selånger tog ledningen i bortamatchen mot Burträsk i den första halvleken. Efter ledningsmålet från hade inte gästerna mycket att hurra över. Hemmalaget kunde nämligen kvittera sent i den första halvleken innan de gjorde segermålet med drygt tio minuter kvar att spela.

– De var fysiska och aggressiva. Det är surt. Vi har åkt så här långt, och så gör vi en plattmatch, säger Mikael Melin.

Unga Notviken fick lite att fundera på till en början när Alnö IF kom på besök.
– Men när vi fick in 1–0 tog vi över ganska rejält.

Det säger Notvikens tränare Patrik Drugge. Alnö kom till spel med fyra raka förluster och är på jakt efter sin första seger i damernas division I, Norra. Mot Notviken gick laget bet. Notvikens första mål kom efter en hörna som hamnade hos Notvikens Hanna Gustavsson. Hon pricksköt in ledningsmålet. Innan halvleken var över stod det 3–0 till hemmalaget och Alnö kom aldrig tillbaka på allvar.

Fotnot:
På grund av de långa reseavstånden spelas vissa helger "dubbelmatcher".

Skytteligan, omgång 4

Linnea Lundgren har åter-tagit över ledningen i skytte-ligan. Linnea Lundgren har åter-tagit över ledningen i skytte-ligan.