Matfors anfallsbjässe Jimmy Söderberg gjorde två mål och var bara minuten från att bli den store derbyhjälpten. Då kvitterade Lucksta... Matfors anfallsbjässe Jimmy Söderberg gjorde två mål och var bara minuten från att bli den store derbyhjälpten. Då kvitterade Lucksta...

Händelserik sista kvart i "El Fantastico"

(2016-05-31)

Det som hände i "El Fantastico" hände sista kvarten.
En mållös tillställning omvandlades då till 2-2 och bud på ytterligare mål inför storpubliken på 457 pers.
– Rättvist med kryss även om det är surt att tappa segern på ett självmål när det är så lite kvar. Men å andra sidan var det nära att dom gjorde 3-2 på matchens sista spark, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Under matchens första 75 minuter fick den stora "El Fantastico"-publiken (457 st) mest se kamp, kamp och ännu mer kamp. Ställningskrig monumentale utan få målchanser. Det lilla som skapades kom efter fasta situationer.
Men med kvarten kvar började det hända grejer.
Jimmy Ilvonen drev in från vänsterkanten, spelade bollen till Jimmie Nordberg som till vänster om halvcirkeln på straffområdet drog till och dödläget var brutet.
Bortalaget hann knappt jubla klart förrän Matfors hade kvitterat till ackompanjemanget av publikens jubel. Jimmy Söderberg drog till på halvvolley efter ett inkast och bollen gick i en båge över LIF-keepern Linus Elfving och precis under ribban.
– Vi blev lite för försikiga efter vårt mål och vågade inte riktigt kliva på och blev lite passiva, säger Luckstatränaren Tommyu Lerstrand efter det snabba kvitteringsmålet.
Momentum plötsligt över i blå favör och det tog bara sju minuter innan hemmalaget hade vänt på steken och återigen var det Jimmy Söderberg som satte bollen i nät. Johan Bergström lade ut bollen på högerkanten till Jesper Nilsson-Böös som lade den mot första stolpen och där dök en löpande Jimmy och skarvade in 2-1.

I det läget talade allt för att den store och tunge anfallaren från Ånge skulle bli den stora derbyhjälten men Lucksta satsade på en sista mobilisering och i slutminuten gav det utdelning. Inhoppande vänsterbacken Mahmoud El Assir klev upp i offensiven, drev in i straffområdet och laddade bössan. Jonas Dunberg räddade avslutet men bollen studsade rakt ut mot en hemåtjobbande Kevin Larsson och in i mål.
Dramatiken var långt ifrån över. Trots att det bara återstod stopptid gick bägge lagen för ett segermål. Mittbacken Jonas Richnau-Ersson fick ett jätteläge inne i Luckstas straffområde men nicken smet centimetern utanför stolpen.
Sista chansen gick till Jimmy Ilvonen men "Finnens" skott gick via en hemmaförsvarare i en båge över Dunberg och i – ribban.
– Så nära var vi att vända matchen men sett till helheten var oavgjort ett rättvist resultat. Hade varit grymt om något lag förlorat den här matchen, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.
– Håller med, rättvist med kryss även om det är surt att tappa segern på ett självmål när det är så lite kvar. Men å andra sidan var det nära att dom gjorde 3-2 på matchens sista spark, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
Bägge tränarna var också överens om att det inte var något skönspel utan mest kamp och att en största orsakerna var den hårda och något ojämna planen som inte inbjöd till något tica-taca-lir.

Dom nämnda spelarna i ovanstående text bäst i ett hårt arbetande Matfors. Detta gäller även Luckstas lika hårt jobbande manskap.
Fjärde matchen i rad nu utan seger för Matfors.
– Vi var nära mot Sund och nu Lucksta där vi bara var en minut från seger. Surt givetvis men vi fortsätter att jobba hårt så kommer vi att få marginalerna med oss vi också, avslutar "Tretjak".