Pontus Lundqvist satte Kubens viktiga 0-2-mål. Pontus Lundqvist satte Kubens viktiga 0-2-mål.

Kubenseger i Torpshammar utan att glänsa: "Men det var stabilt bakåt"

(2020-07-31)
Torpshammar slet i defensiven men kunde inte hindra gästande Kuben att få med sig hela potten tack vare två sena mål i den första halvleken.
– Vi fick inte igång vårt spel men samtidigt var det stabilt bakåt och det kändes som vi hade full kontroll på matchen, säger Kubentränaren Mattias Johansson.

Med två snygga mål i slutet av den första halvleken säkrade Kuben segern mot ett defensivt fokuserat Torpshammar.
0-1 skruvade Albin Axelsson in och tvåan dunkade Pontus Lundqvist in efter ett vackert anfall.
Torpshammar inledde matchen förtroendeingivande defensivt och var så när på att få med sig 0-0 in i paus.
Med underläge med två bollar inför den andra halvleken försökte hemmalaget mobilisera offensivt men Kuben stängde ner alla försök och kunde rätt bekvämt spela av den andra halvleken och få med sig tre viktiga poäng i kampen om en topplacering.

– Vi mötte ett bra Kuben och då vi hade ett stort manfall idag försökte vi backa hem och tråka ut dem. Tyvärr släppte vi till två chanser på slutet i första som de kunde utnyttja och då blev uppförsbacken för brant för oss att nå poäng. Men vi stretade på bra och släppte inte till så mycket så det får jag vara nöjd med. Framåt fick vi till ett par fasta situationer som bäst och fick aldrig någon press på dem, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Ingen speciellt bra fotbolsmatch, de försökte få ner tempot. och vi fick inte igång vårt spel men samtidigt var det stabilt bakåt och det kändes som vi hade full kontroll på matchen, säger Kubentränaren Mattias Johansson.

I ett väl kämpande Torpshammar stack mittbacken Tomas Decker och ytterbacken/yttermittfältaren Abozar Yaghobi lite extra.
Även Kuben hade en mittback som utmärkte sig. Andreas Ottosson drev på de sina och var i stort sett felfri i spelet.
Även domaren Per Backlin ska ha beröm för sin insats.

Torpshammars IF - Kubikenborgs IF 0-2
2020-07-29 - 19:00 - Torpshammars IP
1-1 Albin Axelsson (39)
0-2 Pontus Lundqvist (41)
Domare: Per Backlin
Ass. domare: Filip Lundberg och Örjan Åström