-
Stöde tappade i tätstriden gentemot Alnö då man förlorade mot IFK Sundsvall på Balders med uddamålet av fem i en ologisk match.
– Just nu saknar vi det lilla extra som gör att vi klarar av att vinna matcher, säger Stödes tränare Anders Strandlund.

IFK–mål trots Stödeövertag

Stöde tappade två onödiga poäng i fredags då man släppte en 3–1–ledning på slutet mot mittenlaget Granlo.
Idag väntade en svår bortamatch mot IFK Sundsvall på Balders och man hade nog knappast råd med någon poängförlust då konkurrenten Alnö förväntades städa av Söråker i sin match. (Det blev också 7-0 till Alnö).
Det här blev en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag där Stödes lite mer varierande spel gjorde att man hade ett visst spelövertag första halvtimmen.
Paradoxalt nog så var det IFK som gjorde matchens två första mål under den perioden...
Redan efter fem minuters spel svarade Rasmus Bouvin för en fin prestation då han vände upp inne i Stödes straffområdet och sköt i "fel" hörn för målvakten Stefan Eriksson.
Efter drygt 20 minuters spel provade lagkaptenen Dennis Marzouki att fyra av ett skott från 26 meter. Bollen wobblade genom luften och då inte Eriksson verkade vara helt på tå släppte han den förbi sig även om han var på bollen.

IFK tog över – då kvitterade Stöde

Dom två käftsmällarna verkade ta hårt på Stödespelarna som gick ner sig i en period samtidigt som IFK–spelarna höjde sig. Då kom både reducing och kvittering för gästerna...
Båda målen gjorda av Tobias Sahlin – med förflutet i IFK "by the way".
I den 35:e minuten satte han 1–2 efter högerinlägg där han fick god hjälp av IFK-keepern Martin Älander som kom på "mellis".
Fem minuter in i andra var det dags för kvittering.
Då låg momentum helt klart hos Stöde men då det här var en ologisk match så bara fem minuter efter kvitteringen så spelade Oscar Lidström fram Rasmus Bouvin till 3–2.

"Kan vara med och utmana topplagen"

Stöde gick då ner på en trebackslinje men IFK var på slutet närmare ett  fjärde mål än en kvittering för tabelltvåan.
– En bra fotbollsmatch mellan två spelande lag där vi drog det längsta strået. Skönt att få sätta ett segermål efter det att Stöde kommit tillbaka från 0–2. På slutet hade vi lägen att punktera matchen med ett 4–2–mål men vi klarade inte av att leverera. Men det viktiga var att vi vann och härligt också att bevisa för oss själva att vi kan vara med och utmana topplagen, säger IFK–tränaren Mikael Kotermajer.
– En ologisk match som sagt. Vi öppnade bra men låg ändå under med 0–2. När vi sedan gick ner oss något i spelet så kom vi tillbaka och kvitterade. När vi kände att det här vinner vi så kom deras 3-2–mål. Just nu saknar vi det lilla extra som gör att klarar av att vinna matcher. Nu blir det blåställen på och sätta l-a-g-e-t i fokus och målsättningen får bli det klassiska "en match i taget", säger Stödes besvikne tränare Anders Strandlund.

Playmaker, dribbler och bollvinnare i en och samma person

IFK-tränaren Mikael Kotermajer var nöjd med hela laget men en extra ros till tvåmålsskytten Rasmus Bouvin, defensiva ankaret Johan Hallström, som gick ner och säkrade som mittback på slutet, samt lille Kevin Berg på mitten. En playmaker, dribbler och bollvinnare i en och samma person.
Stöde gjorde ingen dålig match men det var marginalerna emot denna gång. Gästerna hade även dom en tvåmålsskytt i Tobias Sahlin. Robust byggd men ändå snabb. Rutinerade Fredrik Viklund klev in som "sittande mittfältare" och ersatte Håkan Helsing på ett fullgott sätt så länge han orkade. Mittbacken Niclas Bengtsson var tillbaka i gammalt gott slag i mittförsvaret efter knäskadan han drog på sig på sig då han klev ner i en grop på väg ner från omklädningsrummet till Ånäsvallen för två månader sedan. Niclas har även han ett förflutet i IFK.

3-2 Rasmus Bouvin 55
Domare: Arian Chalak, Kvissleby (knappt godkänd, kom in fel i matchen)
Publik: 64

Rasmus Bouvin, förvärvet från Söders, fortsätter att leverera för IFK Sundsvall. Totalt har han nu gjort hela 12 mål om man lägger till dagens två och skuggar i skytteliga-toppen. Bara ett mål efter toppduon Anton Andersson Vidén och Robert Johansson nu . Arkivbild: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.