Div. 3 Södra Norrland

Omgång 12

James Stewart comebackade i IFK Timrås mål och tog bl a en straff tidigt i matchen. Foto: Lars Hjort

IFK Timrå avgjorde sista halvtimmen
IFK Timrå fick en kanonstart då Oscar Fors fick en boll på djupet och snyggt lyfte in 1-0 redan efter 25 sekunders spel hemma i "Grytan" mot Avesta AIK.
Hemmalaget ägde sedan första tjugo minuterna och "rumpmasarna" hade svårt att komma ur Timrås höga press. Flera farliga hörnor från Joakim Edström och Mattias Norin från vardera hörnflagga vara nära att resultera. Norin hade också en bra frisparkefter sex minuter som Avestakeepern Kalle Jansson räddade snyggt.
Mitt under hemmatrycket stack Avesta upp i ett anfall i nionde minuten och domaren Joakim Nilssson signalerade för straff när Christian Gauffin-Eriksson revs ner. Straffen från Tomas Traut räddades dock enkelt av James Stewart.
Efter 18 minuter var en högerhörna lagd av Timrås duktige Mattias Norin nära att resultera men Kalle Jansson var bra med vid vänstra stolpen.
Avesta åt sig mer och mer in i matchen och i 24:e minuten hade Christian Gauffin-Eriksson ett bra läge efter ett inlägg från från Ewasali Ahmadi.
Men det var fortfarande Timrå som skapade flest målchanser. Jonas Wallerstedt var nära att att träffa rätt med pannan och Mattias Norin prickade ribban med ett tungt skott distansskott.
Istället utjämnade Avesta i 38:e minuten när Ewasali Ahmadi, med sitt fjärde mål för säsongen, mycket snyggt från yttre delen av straffområdet lyfte in 1-1 över James Stewart.
Lite av en kalldusch i värmen för hemmalaget i det läget.
Avesta börja bäst efter halvtidsvilan genom att lyfta upp laget högre i banan. Första kvarten efter paus var spelet mycket förlagt till Timrås planhalva och man skapadeockså några halvchanser. Men när dalalaget som mest jagade ett ledningsmål öppnade det ytor bakåt vilket Timrå utnyttjade. Inom loppet av tolv minuter avgjorde hemmalaget med tre mål där man tog tillvara på blottorna i Avestaförsvaret. André Lindholm gjorde först 2-1 efter 60 minuter genom att enkelt sätta bollen över Kalle Jansson.
- Det målet var förlösande för det stod och vägde innan, menar TimråtränarenStefan Lindqvist.
Sex minuter senare kom sedan 3-1 från Mattias Norin som lyfte bollen över Avestakeepern långt utifrån.
Efter målet tappade Avesta en del av geisten och glöden. Norin kunde utöka Timråledningen till 4-1 efter 72 minuter med ett skott från långt håll.
- Jag tycker båda lagen är bra i första halvleken, sedan blir tempot förståeligt lägre i andra. Målen vi då får tycker jag kommer retroaktivt, säger Stefan Lindqvist och berättar var man upptäckte Avestas svagheter:
- Vi sa i paus att det fanns stora ytor mellan deras målvakt och backlinje.
Och det var något som Timrå utnyttjade till fullo.
I frustration snackade Avestas Joakim Persson till sig en varning, och då han tidigare fått ett gult kort, vilket betydde att AAIK fick avsluta matchen med en man mindre med dryga kvarten kvar.
Stefan Lindqvist var naturligtvis nöjd efter Timrås tionde raka match utan förlust.
- Det känns jätteskönt. Det är tre månader sedan vi förlorade senast. Vi har en trygghet i laget och idag var James Stewart, som gjorde comeback, mycket bra i målet. Jonas Wallerstedt styr på mitten i andra och Mattias Norin har en känslig fot. men det är många som sliter hårt, berömmer Timråtränaren sitt manskap.
Timrås seger var rättvis då man var det lag som skapade flest målchanser. Segersiffrorna var dock något mål för stora. Avesta svarade ändå för en bra arbetsinsats fram tills målen bakåt i andra halvlek. Innan dess hade Avesta verkligen poängkänning.
/ Olov Lindgren och Lokalfotbollen.nu

Tim Colldén blev IFK:s ende målskytt i bortamatchen mot Rengsjö. Tim Colldén blev IFK:s ende målskytt i bortamatchen mot Rengsjö.

Tung förlust för Kamraterna
Två mål i baken och en man utvisad.
IFK Sundsvall hade ingen rolig första halvtimme i Rengsjö.
– Det blir svårt när man ger sig en sån uppförsbacke, säger IFK-tränaren Robert Englund.
Ett decimerat IFK Sundsvall kom till spel på Rengsjö IP i division III mellersta Norrland utan sina två avstängda anfallare Fredrik Olofsson och Filip Glantz. Inte blev läget bättre av att Rengsjö tog ledningen med både 1–0 och 2–0, när Nicklas Bengtsson kort därefter också blev utvisad blev det riktigt tungt.
– Vi gör ändå 2–1 men vi har inte riktigt kraften sen, säger Englund som var riktigt besviken.
– Vi hade kunnat kapa av de här, nu tajtar det till sig i stället inför hösten, säger han.
Det här var Rengsjös första seger för säsongen och passerade därmed Stöde som nu är ny jumbo.

Söderhamns Niklas Holm sätter 2-1-målet i slutminuterna bakom den storspelande Stödekeepern Axel Hedenström. Foto: Björn Knutsson (klicka på bilden för fler bilder från matchen).

Tapper insats av Stöde mot serieledarna
Stöde avslutade våren med att förlora med hela 1-7 mot Söderhamn.
Idag var det returmöte när serien vände och det var inte många som betrodde jumbon några poängchanser mot serieledarna på bortaplan.
Men skam den som ger sig på förhand.
Stöde var bara tretton minuter från en jätteskräll!
– Vi spelade sjukt bra i den första halvleken där vi är riktigt disciplinerade bakåt – samtidigt som vi hade några chanser framåt, säger Stödetränaren Martin Carlsson till ST-sporten.
Adam Kerfstedts ledningsmål i den 35:e minut höll ändra till den 77:e då Nermin Celjo sköt bollen under storspelande SIF-keepern Axel Hedenström.
Söderhamn fortsatte sitt tunga tryck och med sex minuter kvar tryckte Niklas Holm in 2-1 från åtta meters håll utan chans för Hedenström.
Stöde förmådde inte mobilisera en sista offensiv utan serieledarna kunde hålla ända in och rycka i toppen av tabellen.
– De fick ett par billiga mål, ett kanske är offside, så oturen grinade oss i ansiktet. En poäng tycker jag att vi var värd i dag men spelar vi resten av serien så disciplinerat som vi gör i dag tror jag att vi kommer plocka några pinnar.

2013-07-27 - 15:00 - Timrå IP
• IFK Timrå avgjorde sista halvtimmen (läs ovan)

• SFF fick slita hårt
• Tapper insats av Stöde mot serieledarna (läs ovan)

Skytteligan, omgång 12

Amor Layouni att en viss förkärlek till det här med att göra mål. Amor Layouni att en viss förkärlek till det här med att göra mål.