Värmecupen 2014
Grupp D2

Omgång 3

Stöde vidare trots 0-0
Redan innan matchen stod det klart att Stöde skulle ta sig till slutspelet bara man undvek förlust mot SDFF 2.
Västratjejerna inledde förtroendeingivande och Clara Högbom hittade tidigt nätet men genomlöpningen bedömdes vara offside och "målet" annulerades således.
I övrigt tilldrog sig det mesta av spelet mitt på planen där inget av lagen fick riktigt grepp om sin kombatant. Ställningskrig m a o.
Den andra halvleken inleddes med att SDFF verkade vara mer på alerten efter den korta vilan. Wilma Bondén var nära att bryta dödläget men stötte ett högerinlägg precis utanför Ida Sperrings vänstra stolpe.
Sista tio steg tempen rejält då båda lagen gick för ett segermål i "0-0-gruppen".
Några mål föll dock inte vilket medförde att Stöde därmed var klara för slutspel då man gjort mål tidigare i turneringen än SDFF 2, som nu får avvakta nästa match mellan Matfors och Timrå 2 för att få se om man går vidare.
- Tycker vi öppnade matchen bra men sedan arbetade SDFF in sig i matchen och oavgjort får nog anses som rättvist, säger Sunds tränare Anette Larsson, klart nöjd med att laget tagit sig till sämst semifinal.
- Vi var slöa från början och det tog 17-20 minuter innan vi kom upp i tempo. Vår andra halvlek var bra men vi vågade inte gå ner på en trebackslinje för att få till ett segermål. Ett baklängesmål hade varit kostsamt, säger SDFF:s tränare Johan Widell.
Mittbacken Maja Nybergs långa bollar mot hårt jobbande anfallsduon Wilma Bondén och Cassandra Åström var ett anfallshot för SDFF.
Målvakten Ida Sperring åter en klippa mellan stolparna i Stöde och hon hade god hjälp av sin mittback Sanna Pålsson.
Fotnot:
Med facit i handen visade det sig att SDFF 2 följer med Stöde till semifinalerna då Matfors krigade till sig "bara" en 1-3-förlust mot hotet IFK Timrå 2.

Stöde IF - Sundsvalls DFF 2 0-0 (0-0)
2014-03-15 - 20:00 - Westhagen
Domare: Elsa Wisting

Matfors "spelade bort" Timrå 2 från slutspelet
Den långa lördagen avslutades med en lite rysaren när IFK Timrå 2 skulle försöka att ta sig vidare till semifinal på SDFF:s bekostnad.
Förutsättningarna var att Timrå var tvungna att vinna med med minst fyra måls marginal eller 4-1, 5-2 etc mot tabelljumbon Matfors.
Man fick en smakstart då Amanda Nilsson satte 1-0 redan i den tredje minuten sedan hon blivit frispelad och avslutat behärskat. Timråtjejernas första mål i årets turnering för övrigt.
Fanny Sellin kom även hon något senare fri men sköt mitt på Matforskeepern Hanna Brunnström, som kom ut bra och täckte.
Brunnström räddade ytterligare en timråchans innan Amanda Nilsson åter kom fri efter en kvart och även denna gång var MIF-keepern maktlös.
2-0 i paus men Timrå var tvungen till en dubblering för att vara helt säkra på avancemang.
Även den andra halvleken började bra för Timrå när Matilda Svensson tidigt satte 3-0. Då stod tre lag på fem pinnar och 3-0 i målskillnad. Bara två av dem skulle gå vidare. Det avgörande för rangordningen i tabellen skulle då bli vilka två av lagen som gjort mål tidigast i turneringen och då låg Timrå p g a sina två inledande 0-0-matcher utanför avancemang.
Matfors spottade emellertid upp sig rejält i den andra halvleken och bl a gjorde man en ovanlig taktisk rockad. Målvakten Hanna Brunnström klev upp på mittfältet och spelskicklige mittbacken Hanna Nilsson tog hand om målvaktströjan - och vips uppträdde MIF som ett helt nytt lag och när Frida Björklund spräckte lagets nolla framåt i turneringen efter 34 minuter var det helt i sin ordning spelmässigt.
Baklängesmålet betydde dock föga för Timrå 2 som ändå skulle gå vidare oavsett om det skulle bli 4-0 eller 4-1.  I så fall skulle det innebära att B-laget i Timrå tog sig till semifinal men inte A-laget.
Nu visade det sig att Matfors stod emot resten av matchen med bravur vilket betydde att inget timrålag tog sig till semi.
Stöde och SDFF vidare från grupp D2 alltså.
- Första halvlek var inte så bra men vi spelade upp oss i andra. Vi har gjort en bra halvlek i varje match och kanske behöver vi träna mer kondition för att kunna göra två, frågar sig Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
- Vi gick på offensiven hela matchen då vi var tvingade att göra minst fyra mål och släppte alla tyglar framåt. Nu orkade vi inte ända fram men vi gav det i alla fall ett försök, säger Timrå 2:s tränare Kent Thorn.
Hanna Nilsson var bra som mittback men ännu bättre som målvakt i Matfors. Hoppas att hon förstår hur bra hon kan bli som målvakt och satsar på det. Längd, teknik och spelsinne finns vilket är en bra grund att stå på. Nu är det bara att slipa på detaljerna. Högerbacken Emma Lundgren var också mycket bra i MIF.
Timrås Amanda Nilsson gjorde två mål och var hela tiden ett orosmoment för MIF-försvaret. Tränare Thorn ville även plussa för sina båda målvakter Hanna Olofsson och Rebecka Pettersson.

4. Matfors IF (III) 3   0 0 3 1 - 9 0
Matfors stod emot SDFF 2 jättebra under den första halvleken vilken förblev mållös trots Cassandra Åströms försök till bakåtnick. I den andra lyckades emellertid förre storspelaren Betina Åströms duktiga dotter hitta nätet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Matfors orkade en halvlek...
Redan i den första matchminuten skickade Matfors Hanna Nilsson en lång svepande boll från eget försvar att löpa på för Veronica Wärme som dock brände friläget.
SDFF tog sedan över halvleken men hade ypperligt svårt att bryta ner Matforsförsvaret med mittbacken Hanna Nilsson i spetsen som nästan höll italiensk klass. Det som släpptes igenom tog målvakten Hanna Brunnström säkert hand om.
I andra började SDFF löpa mer och göra det svårare för MIF och redan tidigt kunde Cassandra Åström spräcka nollan med ett välriktat skott på ett snett-inåt-bakåt pass från yrvärdret Wilma Bondén.
2-0 kom strax därpå på ett jätteskott från distans av Wilma Bondén och segern därmed säkrad.
I den 39:e minuten löpte sig Malin Kalte fri på djupet på Therese Perssons läckra långpass och tåade bollen under (!) MIF-målvakten. Ett klassiskt Roland Sandberg-mål.
- Vi var riktigt värdelösa i första halvlek och jag var ordentligt irritterad på tjejerna. Vi gick och spelade fotboll. I andra drog Wilma Bondén upp tempot med sina löpningar och då såg det bättre ut, säger SDFF-tränaren Johan Widell.
- Vi gjorde en jättebra försvarsinsats i första och med lite flyt framåt hade vi gjort mål också. I andra rappade vi markeringen vilket jag tror berodde på att vi blev trötta, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
Maya Nyberg, mittback, och målskyttarna Wilma Bondén och Cassandra Åström bäst i SDFF.
I Matfors skall hela backlinjen ha beröm, Marika Jonasson, Hanna Nilsson, Emma Lundgren och Sara Nordström. Strålande var också defensiva mittfältaren Sandra Nilsson trots att hon i den andra halvleken hämmades av en handskada hon fick under matchen. Hoppas att det inte är något brott på handleden nu bara utan "bara" en stukning.

Timrå fortfarande mållösa
Efter två matcher är IFK Timrå 2 fortfarande mållösa. Man har inte hittat nätet framåt men i gengäld inte släppt in något bakåt.
Annars talade allt för nätkänning under den fartfyllda första halvleken där båda lagen spelade sig fram till bra lägen, ofta via kanterna, men strandade ofta på respektive mittförsvar.
Stöde var det lag som låg närmast ett ledningsmål sett till chansfördelningen.
I den andra halvleken tilltog vinden och allt ordnat spel försvann med den av förklarliga skäl. Det blev helt enkelt stressigt och problem att hålla bollen inom laget då bolluschlingen gärna stack i väg i sin egen väg.
Det var också vinden som spelade Stödeförsvaret ett spratt på slutet vilket gav Amanda Nilsson ett friläge, som emellertid Ida Sperring avvärjde med en snygg benparad. Returen höll på att blåsa in i mål men då fick Ida hjälp av en lagkompis som rensade undan på mållinjen.
- Rättvist med 0-0 trots vårt läge på slutet. Det blev också snålt med målchanser i snålblåsten och det blev mest kamp, säger Timrå 2:s tränare Kent Thorn.
- Grymt nöjd med spelet under den första halvleken och jag tycker vi löste det hyfsat även i blåsten, säger Stödes tränare Anette Larsson.
Eva Hulthin på högerbacken, Johanna Söder på innermitt var duktiga men bäst i laget var mittförsvarets pådrivare Julia Persson.
I Timrå plussar vi också för mittbacksparet Evelina Håkansson och Julia Edström trots att ingen av dom egentligen spelade på sin rätta plats. Eller var det det dom gjorde? ;-)

4. Matfors IF (III) 2   0 0 2 0 - 6 0
En skymd Clara Högbom placerar in Stödes 1-0 förbi Matforsmålvakten Amanda Björnsdotter-Persson. Stöde vann matchen med 3-0 i omgång 1 av grupp D2. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 1

Så här ser Clara Högbom ut när hon inte är skymd. Foto: Janne Pehrsson, LF. Så här ser Clara Högbom ut när hon inte är skymd. Foto: Janne Pehrsson, LF.

Stöde säkrade segern redan i den första halvleken
Stöde inledde starkt och Matfors hade svårt att hänga med i svängarna men det dröjde till den tionde minuten innan Clara Högbom hittade det bortre högra hörnet med ett markskott.
Strax därpå var det nära 2-0 men inhoppande målvakten Amanda Björnsdotter-Persson räddade ett friläge men när Julia Sperring kom igenom efter en öppnande passning i den 21:a minuten var hon maktlös på det fina skottet.
Inför den andra halvleken gjorde Stöde en hel del byten samtidigt som Matfors jobbade sig in i matchen och man skapade också ett par fina reduceringslägen, bl a genom Veronica Wärme men det ville sig inte. När sedan Johanna Söder kom fri i minut 38 och rundade mv-Amanda innan hon tryckte in trean släckte hon Matfors poängdrömmar.
- Vi har ju tappat hela laget från ifjol och stommen i laget består av 15-16 åringar. Det här var vår första match på en elvamannaplan och jag tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek till dom kontrar in 0-3, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
Fanny Hermansson på vänsterbacken och Julia Sperring på mitten var dom främsta aktörerna i Stöde. I MIF som skall Frida Björklund och Veronica Wärme ha extra beröm. Har numren på spelarna, men ingen laguppställning...

"Ladies Nights" enda mållösa match
"Ladies Night" avslutades med kvällens enda mållösa match, den mellan andralagen i IFK Timrå och SDFF. Hade emellertid SDFF:s striker Cassandra Åström haft siktet bättre inställt hade hon spräckt nollan på någon av sina tre vassa chanser. Närmast var hon i slutet av matchen med en helvolley från fem meter som dock tog vägen ovanför ribban.
Det var ytterst nära att bli kostsamt för i anfallet därpå var Desiree Öberg ytterst nära att toffla in segern till Timrå på lagets enda hörna men en SDFF-försvarare räddade på mållinjen innan domaren Roger Backlund blåste för eld upphör.
- Det märktes att det var första matchen på en elvamannaplan för bägge lagen och inledningen präglades också av nervositet från vår sida. Vi hade dock tendenser i matchen att hålla bollen inom laget men vi skapade ingen riktigt vass chans framåt utöver den på slutet, säger Timrås tränare Kent Thorn.
- Tycker ändå det var en spelmässigt bra insats från vår sida. Vi tappade i defensiven ett par gånger men skapade även några bra chanser framåt, säger SDFF:s tränare Johan Widell.
Vänsterbacken Emma Larsson och innermittfältarna Hanna Modig coh Julia Dagfelt bäst i ett jämnt Timrå 2.
Mittfältaren Nelly Sundin var tillsammans med mittbacken Alma Enkvist och ytterbacken Agnes Nyberg de främsta i SDFF. Klart godkänt även till starke och rivige Cassandra Åström i anfallen. Där var det bara pricken över i:et som saknades.

IFK Timrå 2 - Sundsvalls DFF 2 0-0 (0-0)
Domare: Roger Backlund