Oskar Nordlund kanske gjorde sina två sista mål för Stöde då han uppges vara klar för Brommapojkarna de närmaste dagarna. Oskar Nordlund kanske gjorde sina två sista mål för Stöde då han uppges vara klar för Brommapojkarna de närmaste dagarna.

"Spelet utan boll" och Oskar Nordlunds två mål bakom Stödes seger borta mot Friska Viljor

(2020-08-08)
Efter att ha gått mållös i den förra matchen hittade Oskar Nordlund åter nätet, och det två gånger när Stöde tog hem fjärde raka efter 2-1 borta mot Friska Viljor.
– Vi gör två mål framåt men det var spelet utan boll som grundlade vår seger, säger Stödes assisterande tränaren Robert Englund.

IFK Timrå kom till Skyttis i Övik med idel segrar i bagaget men det märktes inte i inledningen då Friska Viljor kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, dock utan att lyckas penetrera bortaförsvaret.
Efter en halvtimme var det istället gästerna som skulle bryta dödlaget. Domaren blåste för hemåtspel till målvakten med indirekt frispark från nära håll som följd. Efter petning bombade Oskar Nordlund in 0-1 lågt.
Inte helt rättvist i det läget.

Friska Viljor visade just det, friska viljor, och fortsatte dominera spelet men Timrås försvarsspel var klanderfritt och det som slank igen lade målvakten Christofer Högbom beslag på.
Och just Högbom skulle ligga bakom nästa mål i matchern då han med en lång utspark i den 66:e minuten nådde Oskar Nordlund som löpte sig fri och satte tvåan. Kanske Oskars sista mål för Stöde då han uppges strax vara klar för ex-allsvenska Brommapojkarna.

Men segern var långt i från säkrad. Bara ett par minuter efter 2-0-målet landande en frispark framför fötterna på Isak Sedin och det blev tjugo nervpåfrestande minuter för gästerna men försvaret fortsatte hålla hög klass och den fjärde raka segern kunde bärgas.

Tränarsnack:
– Vi kom lite snett i positionerna under den första halvleken men korrigerade till den andra och slet hårt för varandra och höll backlinjen höget. Vi gör två mål framåt i matchen men det var spelet utan boll som grundlade vår seger, säger Stödes assisterande tränaren Robert Englund.