Semir Salia bakom Luckstas seger mot Sidsjö-Böle. Semir Salia bakom Luckstas seger mot Sidsjö-Böle.

Målrikt när Semir Salia avgjorde på straff för Lucksta mot Sidsjö-Böle

(2020-06-26)
Med ett mål, delaktig i ett andra och bra spel i övrigt var Semir Salias insats tungan på vågen när Lucksta vann en målrik tillställning mot Sidsjö-Böle på NP3 Arena.
– Det var en svängig match som vi mestadels förde, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg efter 4-3-vinsten.

Det blev en målrik historia på NP3 Arena då Sidsjö-Böle tog emot Lucksta.
I den 14:e minuten slog hemmalagets Eric Nelin en hörna direkt i mål. Men det tog inte en minut förrän Lucksta kvitterat, och även det på en hörna. Den "ofrivillige" målvakten Erik Senestad, normalt utespelare, fick inte bort bollen i luftrummet och Oliver Widahl kunde enkelt nicka in 1-1.
Tjugo minuter senare var det dags för nästa fullträff, och även det kom till på ett snöpligt vis. Semir Salia slog ett hårt inspel som en hemmaförsvarare hade oturen att glidtackla in i eget mål.

Fem minuter in i den andra halvleken kändes det som att matchen var avgjord. Jimmie Nordberg fick tag i bollen efter ett hopslag och drog till på halvvolley och likt en häxpipa fladdrade bollen in bakom en ställd Senestad.
Sidsjö-Böle vägrade vika ner sig trots 1-3 och underläge i både spel och chanser. Mindre än tio minuter senare fick Kevin Jakobsson en perfekt genomskärare och satte bollen distinkt i den bortre gaveln.
Och bara fem minuter senare vann Böle bollen på Luckstas planhalva och efter ett fint anfall kunde Ville Bondén sätta dit 3-3.

Momentum hos hemmalaget men ganska raskt på blev gästernas Senir Salia kapad på väg igenom. Semir tog själv hand om straffen och placerade den utom räckhåll för Senestad.
Därefter drog Eric Nelin på sig sitt andra gula kort och med en man mer såg Lucksta ut att inte ha några större problem att hålla undan i målprotokollet. Men i slutminuterna fick Sidsjö-Böle ett bra frisparksläge mitt framför mål. Kevin Jacobsson lossade kanonen men fick inte bollen förbi muren och Lucksta kunde ta sin andra seger den här veckan samtidigt som Sidsjö-Böle för första gången fick lämna planen poänglösa.

– Tidigare har vi haft marginalerna ned oss. Idag fick vi dem emot. Vi hämtade upp 1-3 och hade fin energi och gick för ett ledningsmål då de fick sin straff. Hade Kevin Jacobssons frisparkskanon passerat muren hade vi fått med oss en pinne är jag övertygad om, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som samtidigt ville påpeka att Luckstas seger inte på något sätt var orättvis.
– Det var en svängig match som vi mestadels förde och när vi satte 3-1 trodde jag att vi skulle trumma på för mer. Istället jobbade de sig ikapp men vi lyckades till slut ändå spela hem segern, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.

Kevin Jacobsson och Victor Bergman Rönnqvist åter de bästa i Sidsjö-Böle medan Luckstas Semir Salia, ett mål och delaktig i ett, var den mest tongivande.

Sidsjö-Böle IF - Lucksta IF 3-4
2020-06-26 - 20:00 - NP3 Arena
1-0 Eric Nelin (14, hörna direkt i mål)
1-1 Oliver Widahl (14, nick)
1-2 självmål (34)
1-3 Jimmie Nordberg (50)
2-3 Kevin Jakobsson (58)
3-3 Ville Bondén (63)