IFK Sundsvall kämpar för att få kontakt med toppkvartetten dit man har fyra poäng.
Ikväll blev det 3–0 borta mot Söråker efter två nya mål av Johan Hallström.
– Han verkar trivas på sin nya offensiva mittfältsposition, kommenterar tränaren Mikael Kotermajer.

Första halvlek i IFK:s favör

Söråker kämpar i botten och behöver poäng.
IFK Sundsvall behöver poäng för att jobba sig upp mot toppkvartetten.
Det var förutsättningarna inför mötet på ett blåsigt Löta Park Arena, även känt som Söråkers IP.
Den första halvleken gick fick helt i bortalagets favör, som startade med vinden i ryggen, med sitt vägvinnande spel efter marken.
När ledningsmålet kom i den 13:e minuten var det inte överraskande. Rasmus Bouvin tog skott som blockades av en söråkerförsvarare, bollen studsade vidare till Johan Hallström som behärskat bredsidade in 0–1.
Sju minuter senare fick Bouvin bollen 25 meter från mål och provade avslut ännu en gång. Denna gång seglade bollen, lite med vindens hjälp, rakt upp i krysset.
IFK gick sedan för 0–3 men Peter Rönnqvist i Söråkers mål vägrade släppa förbi sig ett ytterligare bollar under den första halvlekens belägring.
– Tycker ändå att vi skötte oss skapligt defensivt så när som på baklängesmålen, säger Söråkerstränaren Fredrik Thimeradh.

Söråker tog över spelet i andra

I andra halvlek var det Söråkers tur att spela i medvind och man tog också över stora delar av halvleken.
– Men jag tycker vårt försvar tog bort dom flesta av deras långa bollar, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Men det var några gånger som hemmalaget ändå lyckades rinna igenom men endera sköt man utanför eller så drog man den rakt i huvudet på IFK-keepern Charlie Merchant.
IFK fick nästan uteslutande försvara sig och inrikta sig på kontringar och på övertid bröt Johan Hallström ett anfall, drev bollen på egen hand i 30 meter innan han dribblade av en försvarare och därefter prickade första krysset med en yttersida. Ett klassmål!
– Johan verkar trivas på sin nya offensiva mittfältsposition, kommenterar tränaren Mikael Kotermajer.

Inga mål, inga vinster

Matchen slutade alltså 0-3 och IFK har fortfarande toppkvartetten inom räckhåll.
– Skönt med tre poäng även om vi inte var på topp under andra halvlek men vi försvarade i alla fall oss på ett bra sätt, säger Kotermajer.
– Andra halvlek var helt klart vår. Vi tryckte på bra men hade som vanligt problem i avslutningsfasen. Men gör man inga mål vinner man inga matcher, konstaterar Thimeradh.
Söråkers keeper Peter Rönnqvist var bra i sin comeback, den 40:e i ordningen, men hela laget skall ha beröm för sitt kämpande över hela banan.
Även IFK:s målvakt Charlie Merchant svarade för en stabl insats och säker var också hans mittback Martin Brännström. Johan Hallström går mot en ny vår som offensiv mittfältare och har nu gjort fyra mål på sina två senaste matcher. Förre Sundspelaren Ulf H:s son brukar väl annars som bäst snitta ett mål per säsong.