Elías Friberg gjorde en bra match mot IFK Sundsvall plus ett mål. Elías Friberg gjorde en bra match mot IFK Sundsvall plus ett mål.

Alnö vände 0-1-underläge till seger på Baldershov: "Hade svårt att sätta chanserna"

(2020-08-04)
IFK Sundsvall tog ledningen efter kvarten spelad men gästande Alnö kvitterade innan halvtimmen var nådd.
Därefter låg ö-laget närmast ett ledningsmål men det dröjde till det återstod mindre än 20 minuter innan Elias Friberg kunde sätta det förlösande målet med en lång tå.
Av bara farten kom även 1-3 som stängde kiosken.
– Vi gör spelmässigt en bra match men hade lite svårt att sätta chanserna, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Alnö tog hand om taktpinnen direkt på Balders men efter att Bleron Sallauka snappat upp ett felpass, löpt sig fri och satta 1-0 för IFK Sundsvall jämnade spelet ut sig.
Lite drygt tio minuter senare kunde Måns Lind utjämna sedan han lyft in en retur över målvakten.
Alnö tog nu över matchen något men hade svårt att sätta pricken över i:et samtidigt som IFK inte var helt ofarliga i sina omställningar.

Nästa mål lät därför vänta på sig till mindre än 20 minuter återstod då gästernas Elias Friberg fick fram en lång tå och kämpade in tvåan sedan han runnit igenom.
Med tio minuter kvar fick Jesper Andersson på en bra träff som hemmamålvakten Alexander Hasselmalm svarade för en kanonparad på men fick sedan ingen hjälp på returen som Oliver Lindgren ohotad kunde stöta in.
IFK Sundsvall flyttade upp och hade ett par fina chanser till en reducering men kunde inte hota Alnö från att ta hem en rättvis trepoängare.

– Ingen välspelad match från något håll egentligen utan mest ställningskrig där de hade ett övertag. Vi tog ledningen men de kvitterade och höjde sig. Lite synd att vi släpper in tre lättvindiga mål, sånt har man inte råd med, säger IFK Sundsvalls tränare Fredrik Enqvist.
– Vi gör spelmässigt en bra match, rullade på bra och kontrollerade den men hade lite svårt att sätta chanserna. Kändes ändå rätt tryggt och 3-1 var i underkant, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Mittbacken Johan Hallström, bra i brytningar, positionsspel och med fina uppspel med sin eminenta vänsterfot. Jämnt överlag i övrigt.
Claudio Moraga slet i vanlig ordning hårt på mitten.
I Alnö gjorde alla "jobbet" men med extra plus för duon Elias Friberg och Måns Lind.

IFK Sundsvall - Alnö IF 1-3
2020-08-04 - 19:30 - Baldershovs IP
1-0 Bleron Sallauka (15)
1-1 Måns Lind (26)
1-2 Elias Friberg (71)
1-3 Oliwer Lindgren (80)
Domare: Krister Sandin, Sundsvall
Ass. domare:Linda Söderberg och Nils Borgström