5-4 Tomas Larsson
5-5 Jonas Westberg
6-5 Krister Olsson

Det här var en händelsrik match där, tyvärr, domarna hamnade i fokus.

Sidsjö-Böles ledningsmål till 2-0 (inkl. hcp-målet) föregicks av att bollen hamnade utanför sidlinjen, dock utan flaggviftning. Hela Svartviks lag stannade upp medan Cesar Ibarra sprintade mot mål och enkelt satte bollen bakom en målvakt som halvhjärtat försökte rädda. Något som inte gladde Svartviks tränare Patrik Chruzander som ifrågasatte domslutet och därefter fick se sig avvisad från bänken för första gången i ledarkarriären.

Därefter tappade dessvärre domaren koncepterna och det börjades visa "ostskivor" till höger och vänster. T o m när en S/B-spelare berömde honom för ett bra domslut fick han en rejäl tillsägelse...

Nåväl, det spelades fotboll också. Svartvik skakade av sig motgången och redan sex minuter efter paus var man ikapp via två mål av Kristoffer Godin. En frisparksstänkare i krysset och en välplacerad straff. Även straffen var tveksamt dömd...

Svartvik fortsatte sedan skapa rejäla chanser och största syndabock att missa var överraskande Kristoffer Godin som brände två jättelägen kring straffpunkten.

Sidsjö-Böle var inte heller ofarliga och hade ett par omställningar som mycket väl kunnat resultera.

Matchen fick avgöras på straffar och där klev Sidsjö-Böles Fredrik Hultman och Krister Olsson fram som hjältar. Hultman räddade en straff med Olsson satte den avgörande stramaren.

- En onödig förlust. Vi borde avgjort under ordnarie tid med tanke på alla de chanser som vi skapade. 5-2 hade varit ett rättvist resultat. Har aldrig varit med om att Kristoffer Godin bränt två lägen mitt framför mål som han gjorde idag. Dessutom fick jag läma bänken för första gången någonsin som ledare sedan jag reagerat mot ett vansinnesdomslut, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander besviket.

- Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vårt positionsspel i försvaret fungerade mycket bra. Även om vi ledde med 2-0 efter ett turmål så tycker jag det var rättvist. I paus tvingades Erik Senestad kliva av efter skada och då tappade vi mittfältet och Svarvik kunde komma ikapp siffermässigt. På slutet var Cesar Ibarra nära att styra in 3-2 men vi fick vinna på straffar istället, säger ställföreträdande tränaren i Sidsjö-Böle, Fredrik Allgren.

Sidsjö-Böle: Tomas Larsson. Normalt mittfältare men klev in på vänsterbacken och var där både följsam och brytsäker. Blir säkert kvar där när serien börjar.
Svartvik: Kristoffer Godin. Den offensive mittfältaren dominerade stundtals tillställningen. Stor och stark, gör två mål, spelar fram, vrider och vänder bort Sidsjö-Böles försvar, bränner lägen, sätter en straff i förlängningen - och ändå tränar knappt karl'n.

Sund IF - Ljustorps IF (1) 4-3 (2-2)

2013-03-16 - 21:00 - Westhagen (match nr 44)

1-0 André Westergren 2

1-2 Robin Nordin (inkl hcp-mål) 11

2-2 Daniel Yngvesson 23

3-2 Daniel Yngvesson 28

3-3 Robin Nordin 35
4-3 Daniel Yngvesson 41

Även kvällens andra kvartsfinal blev en rysare. En match som utspelade sig mellan Sund och Robin Nordin, f'låt, Ljustorps IF.

Det syntes att båda lagen var slitna och hade redan en match i benen från tidigare under dagen. Ändå bjöds publiken på Westhagen på sex fullträffar.

André Westergren gav programenligt Sund ledningen. Redan i den andra minuten fick han på en veritabel frisparksmörsare.

I den elfte minuten utmanade Robin Nordin en Sundförsvarare kring mittlinjen och i ett huj var han förbi och avslutningen var det heller inget fel på. I och med handikappregeln stod det plötsligt 1-2 på resultattavlan.

Strax innan paus var det emellertid kvitterat. Daniel Yngvesson kom helt rätt på Fredrik Larsson djupledspass med 2-2 som följd.

En het Yngvesson fortsatte på den inslagna linjen direkt efter paus och satte 3-2 efter en målvaktsretur. Upprinnelsen var ett vackert Sundanfall där man utnyttjade planens bredd och djup.

Men Robin Nordin hade mer att ge. I den 35:e minuten sprintade han åter ifrån allt och alla från mittlinjen och sopren med målvakten gjorde han inget misstag den här gången heller.

Av två för kvällen giftiga anfallare skulle det bli Sunds striker som skulle dra det längsta strået. Henrik Nylund slog i den 41:a minuten ett perfekt vänsterinlägg som Yngvesson satte pannan till och segermålet var ett faktum

Ljustorp hade gett sitt bästa och det var snarare så att Sund var närmare 5-3 på slutet.

En inte alltför välspelad match men som bjöd på desto mer spänning.

Kul också att konstatera att domartrion höll hög klass i den här kvartsfinalen.

- Ljustorp pressade oss högt men vi var helt tiden spelförande. Det märktes att vi gått på kort om folk i Värmecupen. Det var många trötta kroppar men vi lyckades vinna till slut. En fråga. Varför spelar Robin Nordin i div. V?, undrar Sunds tränare Henrik Öhman.

- Jag har ett utvecklingbart lag. Idag pressade vi Sund, låg rätt i banan och fick till flera fina kontringar. Vi hade några viktiga spelare borta idag och vägde lite för lätt på mitten i närkampsspelet och ibland blev vi lite naiva och försökte dribbla från stillastående. Det går inte mot ett bra div. IV-lag, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson, som ändå skall var mycket nöjd vad hans manskap åstadkommit i årets Värmecup även om det tog stopp i kvarten.

Sund: Nicklas Persson. "Graninge" gjorde en fin insats på sin högerbacksposition och gav inte Ljustorp många chanser att sticka upp. Var även med och hotade framåt.
Ljustorp: Robin Nordin. Kvicksilvret i anfallet höll i stort sett ensam hela Sunds försvar väl sysselsatt. Två klassmål och bud på ett par till och kändes hela tiden giftigare än en kobra.

Semifinaler:

Kubikenborgs IF - Alnö IF (1) 0-2 (0-2)

2013-03-17 - 14:00 - Westhagen (match nr 49)

0-2 Johan Hammarström (inkl. hcp-mål) 22

Efter en spelmässigt jämn första halvlek kunde Alnö ta ledningen i slutet genom Johan Hammarström, vackert serverad av Kubenmålvakten Christoffer Högbom. En riktig blamage av den rutinerade och normalt stabile keepern. Tack vare handikappsystemet kunde Alnö gå till pausvila med 2-0 i ryggen.

Trots att Alnö spelar en division under Kuben så hade laget inga problem att kontrollera händelserna hela den andra halvleken. Kubens anfallsduo, Robin Bergman och Fredrik Thörnqvist, som firat stora triumfer tidigare under turneringen, blev totalt svältfödda på topp och fick inga bollar att jobba på och stoppades resolut av Alnös starka försvar.

Alnö vinner rättvist och fjolårets div. V-lag är i final i Värmecupen. Starkt jobbat av Pontus Melanders mannar.

- Det är bara att gratulera Alnö till finalplatsen. De var betydligt mer beslutsamma i sitt spel. Vi var inte hungriga och vann inga dueller på mitten och gav inte våra anfallsspelare några bollar att jobba på, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.

- Det var väldigt stabilt och vi vann i stort sett allt försvarsmässigt och samtidigt spelade vi vårt spel trots att det var ett div. III-lag som vi mötte. Ni skall vi ladda för final, säger Alnös tränare Pontus Melander.

Kuben: André Sjödal. Mittbacken var en av få som verkligen försökte i ett matt Kuben.
Alnö: Andreas Holmsten. Mittbacken briljerade bl a med en "Hysén-brytning" och vann allt i luftrummet och efter marken.

Sidsjö-Böle IF (1) - Sund IF 2-1 (0-0)

2013-03-17 - 15:00 - Westhagen (match nr 50)

2-0 Claudio Moraga (inkl. hcp-mål) 41

2-1 Christian Saastamoinen (straff) 47

Utvisning: Andreas Nilsson 47

Sidsjö-Böle visade inte Sund någon respekt från start och redan i den första minuten testade Claudio Moraga Sundkeepen Patrik Jonsson med en volley, som emellertid inte beredde Jonsson några större problem.

Matchen var sedan spelmässigt jämn och inget av lagen lyckades koppla något rejält grepp på sin motståndare. Sund fick inte ut någonting av sin större kompetens då SBIF:s försvarsspel länkade perfekt.

Matchbilden fortsatte oförändrat i den andra halvleken och enda gången det luktade mål var när en Sundboll svedde överliggaren - fram till det återstod nio minuter vill säga. Då blev Claudio Moraga fint framspelad av Andreas Nilssons yttersida och kunde efter ett ihopslag kallt rulla in 2-0 (inkl. hcp-mål) förbi en perplex Patrik Jonsson.

Ett mentalt och fysiskt trött Sund såg inte ut att förmå sig jobba ikapp i målprotokollet då man plötsligt i den 47:e minuten fick en straff till skänks av domaren. En Sundspelare drev in i straffområdet och fick bollen för långt ifrån sig. En Bölespelare slog bort den och "sundaren" föll sedan i "närkampen". Till hela Westhagens förvåning blåste domaren straff. En straff som Christian Saastamoinen sköt efter marken förbi duktige Fredrik Hultman. Hultman skulle dock ta revansch något senare.

Efter målet drabbades Bölespelarna av panik och slog vildsint bollen ifrån sig. Någon tanke på att lira den till någon lagkompis fanns inte i sinnebilden. Bollen skulle b-o-r-t. Sunds tunga press i slutskedet utmynnade i en, tveksamt dömd, frispark precis på straffområdeslinjen lite till höger om målet. André Westergren lade bollen till rätta och fick på en bra träff mot den vänstra stolpen - där dök Fredrik Hultman upp och låg som en rem i luften och styrde bort bollen.

Så nära var Sund att få till ett straffavgörande. Istället kommer Sidsjö-Böle att få spela final i sin egen cup. Detta för andra gången i turneringens 36-åriga historia. Den gången, 2006, förlorade man mot Kuben. Bättre lycka mot Alnö?

- Vi spelade riktigt hyfsat ute på planen men vårt positionsförsvar var perfekt till det återstod fem minuter då domaren gav dom en straff. Därefter blev det panik i vårt lag men vi redde ut det, pustar ställföreträdande tränaren Fredrik Allgren.

- Vi är trötta både i huvud och ben. Vi hade ingen energi kvar alls, förutom sista fem minuterna, matcherna mot div. III-lagen har slitit hårt på en tunn trupp. Vi ville men kraften fanns tyvärr inte, säger Sunds lagledare Claes Nyman.

Sidsjö-Böle: Claudio Moraga. Anfallaren var hela tiden giftig framåt och hans volley i matchinledningen var värt ett bättre öde.

Sund: Markus Pettersson. Egentligen för liten som mittback men kompenserar det med jäklar anamma och suverän inställning. Förlorar sällan eller aldrig en närkamp i varje sig luften eller efter marken.

Final:

Alnö IF - Sidsjö-Böle IF (1) 2-0 (1-0)
2013-03-17 - 17:00 - Westhagen (match nr 52)

1-0 Jonathan Ålin 15

2-0 Victor Svedberg 38

Alnö tog direkt tag i Värmecupens final och tryckte tillbaka uppstickaren Sidsjö-Böle långt ner på deras planhalva och det väntade ledningsmålet kom efter kvarten spelad. Johan Hammarström "klacktunnlade" en Böle-försvarare och friställde Jonathan Ålin, som i sin tur kallt rundade Fredrik Hultman i målet innan han rullade in 1-0. Ett mål värdigt ett final.

Alnö fortsatte att diktera villkoren under den första halvleken och hade bud på utökning med Hultman i målet visade att han var turneringens bästa keeper.

Sidsjö-Böle hade en period kring tjugan då man hittade in matchen och hade då ett par farliga inspel från kanten som med lite flyt kunnat resultera men Alnöförsvaret hade längsta tårna.

Den andra halvleken blev spelmässigt något jämnare men Alnö såg ut att ha full kontroll och undvek att gå bort sig framåt vilket gjorde det trångt på mittfältet. Böle verkade ha bränt sitt bästa krut och förmådde inte hota och efter 38 minuters spel hann Victor Svedberg före målvakten Hultman på ett inlägg och styrde in 2-0. Där avgjordes matchen definitivt även om ett Bölemål betytt 2-2. Alnö höll i bollen efter målet och spelade i stort sett bara av matchen och arrangörsklubben får vänta minst ett år ytterligare innan man kan ta sin första inteckning i vandringspriset. I år tillföll bucklan Alnö IF och det mycket rättvist. Lokalfotbollen gratulerar!

- Vi har gått runt på 22 man och hade pigga ben i finalen. Efter 1-0-målet gick vi ner något i intensitet men jag tyckte ändå vi hade full koll. I andra bevakade vi ledningen och rullade bollen inom laget. Försvarsspelet finns inget att klaga på, vi höll nollan i våra tre sista matcher inklusive finalen, säger Alnös tränare Pontus Melander.

- Bensinen var slut och vi orkade helt enkelt inte ladda om till finalen. Jag tycker ändå att vi gjort det jävligt bra bara genom att ta oss dit. Alnö vann rättvist och var det enda lag som gjorde spelmål på oss, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Alnö: Johan Hammarström. Den offensive mittfältaren dominerade och sökte passningsalternativ hela matchen. Klackningen till ledningsmålet var en delikatess.
Sidsjö-Böle: Fredrik Hultman. Målvakten har stått samtliga matcher i cupen och har gått från klarhet till klarhet. Höll nere siffrorna idag med ett par fina närparader. Rättvist uttagen i All Star Team.

Jonathan Ålin, Alnö

Selånger vann Värmecupen efter ett spännande straffavgörande. Foto: Mårten Englin.

DAMER

Placeringsmatcher:

Söråkers FF (1) - Matfors IF 2-1 (0-0)

2013-03-17 - 10:00 - Westhagen (match nr 45)

2-0 Rebecka Jonsson (inkl. hcp-mål) 42

2-1 Johanna Broman 44

IFK Timrå 2 - Alby FF 3-0 (w.o)

2013-03-17 - 10:00 - Westhagen (match nr 46)

Alby tvingades lämna w.o. då man bara fick ihop nio tjejer till dagens match.

IFK Timrå - Torpshammars IF (1) 2-0 (1-0)
2013-03-17 - 12:00 - Westhagen (match nr 47)

1-0 Veronika Söderström 13

2-0 Alva Grahn 50

Torpshammar inledde matchen bra och utnyttjade sin fysik och tryckte ner Timrå djupt i banan och hade bud på ett ledningsmål.

I den 13:e minuten stack Timrå upp för första gången i matchen. Torpmålvakten Ida Sperring fick inte tag i en djupledsboll och skytteligaledaren Veronika Söderström var raskt framme och högg på returen - 1-0.

Ida revancherade sig emellertid minuten senare med en djärv utrusning.

På slutet av halvleken återtog Torpshammar initiativet och hade att par farliga lägen, dock utan att något av dem resulterade.

Torpshammar inledde bäst även i andra men så fort Timrå kom upp i banan blev det farligt. Ett vackert anfall avslutades med att Sanna Carlström placerade en höger insida i insidan av den borte stolpen. Ytterst nära 2-0.

Torp tryckte på för ett ledningsmål men nästan alla anfallsförsök strandade på Timrås eminente mittback Emma Westlund.

I slutminuten stängde blott 14-åriga Alva Grahn matchen när hon chippade in 2-0. Timrå till final.

- Vi försökte hitta ytorna bakom Torpshammars backlinje men blev lite för omständliga med bollen. Kul att unga Alva Grahn fick hoppa in och göra ett snyggt mål. Det här har annars varit en mardrömsvecka för oss med skador och sjukdomar. Igår fick vi t ex Martina Grönlund knäskadad. Vi får se om vi får ihop fullt lag till finalen, säger Timråtränaren Anders Westlund.

- Vi gör en riktigt jäkla bra match. Trots att vi saknar halva ordinarie startelvan tycker jag vi var det bättre laget mot Timrå och spelade ett bra försvarsspel över hela planen. Framåt har vi mer att ge, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Timrå: Emma Westlund. Mittbacken gjorde sin första match i turneringen och trots att hon kom direkt från sjuksängen dominerade hon försvarsspelet och släppte ingen "torpare" förbi sig.
Torpshammar: Emilia Johansson. Men sin tyngd vann hon och fördelade bollar på mitten.

Selånger FK - Medelpads FF F15 (2) 3-0 (1-0)
2013-03-17 - 13:00 - Westhagen (match nr 48)

1-0 Sandra Sandberg 2

2-0 Jenny Lindström 31

3-0 Angelica Forsell 50

Selånger fick en smakstart mot F15-landskapslaget. Redan i den andra matchminuten bredsidade Sandra Sandberg in 1-0 från 19 meter. Ett skott som smet över målvaktens händer . Inte den start det unga MFF-laget önskade.

Landskapslaget gjorde sedan resten av halvleken jämn och hade ett par omställningar som dock Selångers målvakt Jenny Nilsson vaket avvärjde långt utanför sitt straffområdet och kvävde farligheten i sin linda.

I den andra tog gjorde Selångers rutn och tyngd att man tog övermarkant och efter sex minuter ökade Jenny Lindström på till 2-0. En bredsida efter marken från 20 meter som rullade in med styrfart in vid den bortre stolpen förbi en förstenad MFF-målvakt.

Selånger hade sedan två ribb- och en stolpträff och ytterligare lägen innan Angelica Forsell satte spiken i slutsekunderna.

Selånger till final.

- Vi stod upp bra och visade en härlig inställning. Vår första halvlek var riktigt bra men i den andra orkade vi inte stå upp lika starkt. Vi har dock genomfört alla våra tre matcher på rtt förnämligt sätt och hela tiden hållit oss till vår matchplan, säger MFF:s tränare Jonas Prytz.

Selångers tränare, Mikael Melin, hade inte tid med Lokalfotbollen efter matchen då han var tvungen att preparera sina tjejer inför den stundande finalen.

Selånger: Sandra Sandberg. Öppnade målskyttet och gav landskapslaget lite yta att spela på.
Medelpad: Hanna Wiklund. Ännu en gedigen insats på mittbacken.

Final:

Selånger FK - IFK Timrå 3-2 (efter straffar) 0-0 (0-0)
2013-03-17- 16:00 - Westhagen (match nr 51)

0-0 full tid

Straffar:

1-0 Angelica Forsell (hårt och välplacerat vid högra stolpen)

1-1 Amanda Sevefjord (nättaket)

2-1 Hazal Altuntas (vänstra krysset)

2-2 Marielle Bergman (löst mitt på målvakten, som sedan tappade in bollen)

3-2 Josefine Thunholm (högra krysset)

miss Emma Westlund (högra kryssribban - och ut)

Selånger FK vinnare av Värmecupen 2013

Som vanligt höjde sig IFK Timrå när man möter Selånger.  Båda lagen har gått igenom turneringen med kort om folk vilket tog ut sin rätt i finalen, som blev lite av en besvikelse rent spelmässigt. Lagen spelade sig visserligen till målchanser men skottsäkerheten var sämre än hos dagens skidskyttedamer. Värsta bränningen stod annars drypsäkre Angelica Forsell när hon i slutminuten skulle säkra segern till sitt Selånger men med hela målet öppet tofflade hon bollen långt utanför från åtta meters håll. Då var migränattacken nära.

Finalen kom därmed att avgöras på straffar där ingen av målvakterna klev fram som hjältinna. Samtliga straffar utom en var totalt otagbara. Även Emma Westlunds sista, som dock tog i högra kryssribban och ut.

Selånger FK damsegrare i Värmecupen 2003. Lokalfotbollen gratulerar!

- Fem matcher på sju dagar med 14 spelare. Vi var slitna inför finalen där vi inte nådde upp till vår kapacitet. Vi hade många chanser men var uddlösa i avslutningarna. Skönt att få vinna på straffar efter jättemissen precis innan slutsignalen, säger Selångers tränare Mikael Melin.

- Selånger gick in i finalen som storfavorit men vi genomförde matchen jättebra och gav dem en match. Vi höll våra positioner i defensiven och ställde om framåt när vi vann boll, vår bästa match i hela Värmecupen trots att vi knappt fick ihop fullt lag p g a alla skador och sjukdomar, säger Timrås tränare Anders Westlund.

Selånger: Josefine Thunholm. Defensiv mittfältare som samlade bollar och stoppade upp mängder av timråanfall.
Timrå: Amanda Sevefjord. Normalt mittback men i finalen tog hon hand om den defensiva mittfältsrollen och var nyttig då hon vann allt i luftrummet.