Moa Persson gjorde ett av Njurundas mål. Moa Persson gjorde ett av Njurundas mål.

Nu står det klart – Njurunda återvänder till Damtrean efter blott en säsong

(2020-09-20)
Njurunda ledde i paus med 3-2 mot bottenkollegan Krokom/Dvärsätt hemma på Gumsekullen.
Gästernas Johanna Westberg satte tidigt 0-1 men Lova Sundman utjämnade knappt tio minuter senare.
Rebecka Kämpedal återgav jämtskorna ledningen i den 36:e minuten men Alva Brännström replikerade omgående med Njurundas andra kvittering för dagen.
Precis innan pausvilan satte Moa Persson 3-2 och det såg hoppfullt ut inför den andra halvleken.
Lagen hann dock knappt inleda den andra halvleken innan Rebecka Kämpedal gjorde sitt andra mål för Krokom/Dvärsätt.
Resten av speltiden stod matchen och vägde men med bara ett par minuter kvar blev hemmamålvakten Tilde Sjödal utvisad och i momentet senare fullbordade Kämpedahl sitt hattrick och skickade tillbaka NIK till Damtrean och gav samtidigt sitt lag chansen att hålla sig kvar i serien.