Selångers F16 klara för SM-slutspelet
-
Selångers duktiga F16 är klara för SM-slutspelet i Gävle/Sandviken den 18-19 oktober.
Detta står nu klart sedan man vunnit kvartsfinalen mot umeålaget Gimonäs UIF på Timrås konstgräs med 3–0.
– Resan mot SM-slutspelet är verklighet! Nu är det bara fyra lag kvar i Sverige som kan bli Svenska Mästare och vi i Selånger är ett av dom lagen, säger en upprymd Martin Bergsten.

Wilma visade vägen

Selångers F16-lag hade tagit sig till kvällens kvartsfinal efter fyra segrar och imponerande 23–2 i målskillnad.
I afton var det spännande att se om SFK skulle ta sig vidare ända till SM-slutspelet som går av stapeln i Gävle/Sandviken 18–19 oktober.
Då gällde det att betvinga Västerbottens representant Gimonäs UIF "hemma" på Timrås nya konstgräs.
– Gimonäs är ett riktigt bra lag som bland annat vann inbjudningsturnering Svennis Cup i år, säger Martin Bergsten i Selånger FK.

Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen bytte chanser med varandra men det var hemmalaget som fick en smakstart då Kajsa Bergsten i den sjunde minuten slog en genomskärare till Wilma Larsson vars avslutning var klinisk i målvaktens högra hörn.
Umeålaget lät sig inte nedslås utan fortsatte sätta press på Selångers backlinje med sin löpvillighet.
– Det hade dom inte så mycket för då vår backlinje var klockren ikväll, säger Bergsten.
Istället var det närmare att Selånger skulle utöka ledningen då man i slutet av halvleken hade ett ribbskott.
– Fast 1-0 i halvtid kändes ändå rättvist, kommenterar Bergsten.

Olivia nickade till dubbelt på slutet

Under den första kvarten av andra halvlek satte åter Gimonäs hög press på Selånger, som tvingades falla tillbaka.
– Men vi redde ut stormen och tog sedan över kontrollen av matchen, säger Bergsten.
Men det dröjde till matchens slutskede innan avancemanget kunde säkras till hundra procent.
I den 77:e minuten (man spelade 2 x 40 minuter) kom Wilma Wärulf runt på vänsterkanten och slog ett inlägg som nådde Olivia Wänglund och hon kunde nicka in det viktiga 2–0-målet.
I slutminuten fixade sedan Mikael Moen en hörna från höger. Wilma Wärulf slog den och återigen hittade hon Olivia Wänglund huvud med 3–0 som resultat och semifinalplatsen var "biff".
– Resan mot SM-slutspelet är verklighet! Nu är det bara fyra lag kvar i Sverige som kan bli Svenska Mästare och vi i Selånger är ett av lagen, säger en upprymd Bergsten, som ville hylla laginsatsen.
– Men jag måste ge ett extra plus till duon Wilma Gustafsson och Oliva Wänglund, säger Bergsten.
Det som gör det extra intressant med det här Selångerlaget är att gårdagens startelva bestod av en 14-åring, sex 15-åringar och bara fyra som hade åldern inne. Det talar för att det finns en spännande framtid och att laget kanske är ännu bättre nästa år. Och kanske då som regerande svenska F16-mästare?

Publik: 62

Olivia Wänglund nickade till två gånger på slutet och säkrade definitivt Selångers plats i SM-slutspelet.