I mitten av november skrev Linus Stafrin på för Matfors IF. Nu har 18-åringen ångrat sig och återvänder till selånger FK. Foto: Pia Skogman Lokalfotbollen.nu.
Matforstränaren Andreas Jonsson. Matforstränaren Andreas Jonsson.

Matfors tappar puzzelbit
– Linus Stafrin återvänder till Selånger 


(2020-02-20)
Matfors tappar lite oväntat en puzzelbit.
Det är Linus Stafrin som efter ett par månader väljer att återvända till Selånger FK.

– Han känner att han inte är beredd att lägga ner den tid som krävs för att spela i division 3, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Häromdagen skrev Lokalfotbollen att Matfors lagbygge var klart.
Nu tappar man en av puzzelbitarna då Linus Stafrin valt att återvända till Selånger FK. Linus som kritade på för Brukets Blå i mitten av november.
Så här säger MIF-tränaren Andreas Jonsson om 18-åringens beslut:
– Jag har hört en ryktesversion som säger att han ska lämna oss för jag hade lovat speltid men att jag inte levt upp till det löftet.  Men det förstår väl alla som har lite fotbollskunskap att det inte handlar om efter en match. Dessutom har eller kommer jag aldrig någonsin att lova någon speltid, så funkar det inte.
Andreas fortsätter:
– Jag har pratat med Linus och han känner att han inte är beredd att lägga ner den tid som krävs för att spela i division 3, mer dramatiskt än så är det inte. Jag har full förståelse för det och det är absolut inga hard feelings mellan oss. Jag tycker det är tråkigt då jag gillar honom både som person och fotbollsspelare. Jag och hela laget önskar honom stort lycka till i Selånger och skulle han ändra sig så står dörren till MIF alltid öppen så länge jag är tränare.

Selånger är givetvis nöjda över att ha fått tillbaka sin offensiva kraft.
–Ja, så är det givetvis.  Linus gjorde sin första träning med oss igår kväll. Övergången är skriven men han är inte spelklar ännu i dagsläget så det är tveksamt om han kommer att spela i helgens DM-match, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Nyförvärv & Spelarförluster Matfors IF:
Tränare: Andreas Jonsson (1:a säsongen som huvudtränare, tidigare assisterande och ansvarig för andralaget).
Nyförvärv: Andrés Escobar (IFK Timrå), Sebastian Koivisto (Söderhamns FF), Axel Hedenström, mv (Sund IF), Linus Stafrin (Selånger FK), Gustav Salomonsson (Hassels IF) och Anton Sjöberg (comeback).
Förluster: Tobias Sjölund, tränare (slutar), Felix Westerlund (Lucksta IF), Linus Stafrin (återvänder till Selånger FK) och Jonas Richnau-Ersson (långtidsskadad).

Till Silly season

Tillbaka till div 3 Mellersta Norrland