Haik Danielian svarade för sin bästa insats för året och stod för ett mål och två assists. Haik Danielian svarade för sin bästa insats för året och stod för ett mål och två assists.

Många snygga mål när tränarlöst Ljunga/Fränsta krossade Alnö på Släda

(2017-06-13)
Ett "tränarlöst" Ljunga/Fränsta vann på Släda IP med hela 6-1 efter flera snygga mål mot ett Alnö som fick sin målvakt utvisad redan i den 25:e minuten.
– Men det gick ju bra ändå utan tränare, säger rutinerade mittbacken Tommy Göransson.

Inför bortamatchen mot Alnö på Släda IP saknade erieledarna Ljunga/ Fränsta inte bara sin tränare Janne Berglund (bortrest på semester) utan även lagledaren Alexander Johansson (jobb i Stockholm) och tilltänkte matchcoachen Robert Åström (magsjuk).
– Men det gick ju bra ändå, säger rutinerade mittbacken Tommy Göransson.
Och det går inte att säga emot.
Västra laget kom, sågs och segrade med hela 6-1!
Redan i den fjärde minuten mötte Haik Danielian en frispark på uppstuds och bollen borrade sig in i nätet.
Alnö hämtade sig snabbt från den kallduschen och höll spelet väl uppe och i den 23:e minuten fick Robin Nymo chansen att kvittera men Viktor Nordlund i målet räddade.
Två minuter senare drabbades istället Alnö av årets andra målvaktsutvisning. Martin Älander och en uteförsvarare tvekade om vem som skulle ta hand om en förlupen boll. Det gjorde inte Oskar Nordlund men när han skulle slå in bollen i ööppet mål blev han fälld bakifrån av den orange keepern. Straff och rödd kort på Älander.
En ouppvärmd Kevin Källström fick som första uppgift att rädda en straff från skyttekungen Nordlund. Enn bravad han klarade med bravur!
Alnö fick en rejält dos energi och hade därefter bud på ett kvitteringsmål trots en man mindre.

Men så i den 40:e minuten kom nästa vackra L/F-mål. Haik Danelian slog en crossboll till Andreas "Linkan" Lindqvist som mötte liggande i luften på volley. Ett fantastiskt mål på den här nivån.
Innan paus kom även "snyggt mål #3! Gästerna sägade sig fram på vänsterkanten och på inspelet styrde Oskar Nordlund in bollen med en läcker lite vrickning.
– Ja, vad skall man säga? Det är inte lätt att värja sig mot tre så vackra mål, säger hårt prövade Alnötränaren Mikael Kotermajer.

I den andra kunde dom blå-svart-randiga spä på till 0-6 via Stefan Lindman och två gånger Oskar Nordlund, som därmed fick revansch för straffmissen, innan Måns Lind kunde tröstmåla i slutminuterna.
– När vi flyttade upp laget och satte press på dom efter en kvart tappade dom allt sitt spel och efter utvisningen hade dom inte mycket, säger Ljunga/Fränstas mittback Tommy Göransson, som ville hylla Haik Danielian extra.
– Haik var planens bäste spelare. Helt klart!
– Vid 0-1 låg vi närmare en kvittering än dom 0-2, även efter utvisningen. Men när dom gjorde två mål precis innan pausen blev uppförsbacken för brant. Vi har en svacka i själförtroendet just nu men vi kommer att slita ännu hårdare för att ta poäng nu, säger Mikael Kotermajer.

Alnö IF - Ljunga/Fränsta 1-6
2017-06-13 - 19:00 - Släda IP
0-1 Haik Danielia (4)
0-2 Andreas Lindqvist (40)
0-3 Oskar Nordlund (43)
0-4 Stefan Lindman (49)
0-5 Oskar Nordlund (67)
0-6 Oskar Nordlund (87)