Ljungamålvakten Valerik Danielian redde ut ett koppel frilägen i matchen. Ljungamålvakten Valerik Danielian redde ut ett koppel frilägen i matchen.

Ljunga hämtade upp dubbla underlägen på Sörforsvallen

(2016-06-28)

Lucksta ledde två gånger om hemma mot Ljunga, båda gångerna kvitterade Oskar Nordlund.
Men utan Valerik Danelians målvaktsspel hade inte gästerna fått med sig några poäng västerut.
– En lite märklig match. Vi har spelet och flest chanser medan dom hade få men vassa, bland annat några frilägen som "Erik" räddade, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson.


På Sörforsvallen utspelades på tisdagskvällen bland massor av mygg och knott en frän match utan alltför många delikatesser men det var i alla fall svettiga tröjor som lämnade planen efter 90 minuter plus tillägg. Spänningen var det ingen som kunde klaga på.
Lucksta hade den första halvleken men kylan saknades när man fick sina lägen. Ljunga var inte heller helt ofarliga och fick t ex ett mål bortdömt för offside.
– Mycket tveksamt. Den assisterande kan i alla fall inte ha vinkat på Andreas Fridolf som var den som nickade in bollen enligt våra spelare som var uppe i anfallet, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson, som själv befann sig längre bak i plan som mittback.
I halvlekens sista minut fick hemmalaget utdelning. Ett fint anfall avslutades med ett inlägg som Martin Drugge satte pannan till. Duktige Valerik Danielian reflexräddade men på Jimmy Ilvonens retur var han maktlös.
– Vi gör ingen bra halvlek men trots det känns det som vi borde stängt matchen med tanke på alla våra lägen vi brände, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

I andra var gästerna det mer hetare laget och en kvart in kom kvitteringen. Haik Danielian levererade ett pass till en löpande Oskar Nordlund som i full careta tunnlade Martin Ålin till 1-1.
Båda lagen lyfte långt och satsade på att vinna andrabollarna, en match i matchen som gick i gästernas favör. Lite mot matchbilden var det istället Lucksta som skulle återta ledningen. Med knappt 20 minuter kvar tilldömdes man en straff och exekutorn Jimmie Nordberg gjorde i vanlig ordning inget misstag.
– Förstår inte hur han (domaren, reds anm) kunde få det till straff. Som jag upplevde det var det en krock mellan två spelare. Dessutom skulle vi haft en straff i anfallet innan då Oskar Nordlund blev kapad men då kom det ingen signal, säger Tommy Göransson kritiskt.

Det tog dock bara ett par minuter innan Ljunga fick straff sedan just Oskar Nordlund blivit bryskt stoppad inne i straffområdet. Oskar lade själv upp bollen på den vita punkten elva meter från målet och med kraft satte kvitteringen.
– Tycker att vi borde vunnit den här matchen. Utöver det tveksamma bortdömda målet hade vi två bollar i ribban. Men det var en lite märklig match. Vi hade spelat och flest chanser. Dom hade få men vassa, bland annat några frilägen som "Erik" räddade, säger Tommy Göransson.
– Vi brände som sagt en fyra-fem klara lägen i första och det vinner man inga matcher på. Spelmässigt gör vi en av vårens sämre matcher, det var lojt, vann inga andrabollar och ineffektiva när vi fick våra chanser, säger Tommy Lerstrand besviket.

I Lucksta var det ingen som nådde upp till accetabel nivå trots poängen.
Målvakten Valerik Danielian och mittbacken Olle Eriksson var dom som övertygade mest i Ljunga.

En som tyvärr inte övertygade var domaren som hängde upp sig på petitesser. Han stoppade ofta upp spelet med olika "föreläsningar" efter regelbrott vilket "tog död" på snabba frisparkar. Lagen fick också lära sig en ny regel att man "inte får hålla i stolpen vid hörna". Normalt sett en bra domare men slipa gärna bort "översittarfasonerna", det blir bara onödig irritatione på planen. Med ödmjukhet kommer man långt.


Läs även:
• Ny match utan seger för Lucksta efter 2-2 hemma

Matchfakta:
Lucksta IF - Ljunga IF 2-2
2016-06-28 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Jimmy Ilvonen (45)
1-1 Oskar Nordlund (59)
2-1 Jimmie Nordberg (straff, 68)
2-2 Oskar Nordlund (straff, 72)
Domare: Ghaleb Rajab (hängde upp sig på petitesser, blev irriterat)
Publik: 50 (officiell siffra saknas)

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.