SELÅNGER FK - SIDSJÖ/BÖLE IF
Div 4 Medelpad
1 maj 2019

Likita  Louison gjorde två mål under den första halvleken när Sidsjö-Böle vann premiären på Westhagen mot nykomlingarna Selånger. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Likita Louison gjorde två mål under den första halvleken när Sidsjö-Böle vann premiären på Westhagen mot nykomlingarna Selånger. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Selångers Elias Nyqvist Slagbrand har fått Jocke Hamrin på fall och driver bollen vidare. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Jocke Hamrin på benen igen och kampar här mot Selångers lagkapten Anton Nyberg. Sam Slade (#05) avvaktar situationen. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Selångers Vidar Hagevi och Mustfa Batori i tuff bollkamp med Sidsjö-Böles Jocke Hamrin inför ögonen på domaren Abdisadiq Muse Farah. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Jocke Hamrin fortsätter "bulldoza" och nu ger sig även Selångers lagkapten Anton Nyberg in i matchen. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Mustafa Batori får bita i konstgräset efter att ha bringats på fall av Hanad Ibrahim Muhammed. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.
Vidar Hagevi in action. Foto: Pia Skogman. Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
SELÅNGER - SIDSJÖ/BÖLE

Sidsjö-Böle avgjorde redan under den första halvleken i premiären mot Selånger

(2019-05-01)
En bra halvlek räckte för Sidsjö-Böle i seriepremiären mot nykomlingarna Selånger på Westhagen.
– Men vi gör en riktigt dålig andra halvlek då vi inte alls var påkopplade, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf kritiskt trots 4-0-segern.

Medelpadsallsvenskan tjuvstartade den 1 maj med mötet mellan nykomlingarna Selånger och intressanta Sidsjö-Böle. Dom senare har en spännande blandning ungt och rutinerat. Man har även fått Likita Louison från Östersunds FK:s U19 som redan under försäsongen visat att han är en talang utöver det vanliga. Och i premiären satte han två bollar direkt under den första halvleken. Det var emellertid Kalle Appelqvist som satte det tidig ledningsmålet. Redan i den fjärde minuten nätade han mot sina förra lagkamrater. Joakim Hamrin ökade på efter kvarten spelad innan Likita kring halvtimmen prickade in sina två bollar.
Trots sina två mål var inte Likita nöjd.
– Nej, vi skulle ha vunnit med större siffror, vi spelade jättedåligt, säger han efter matchen.
Tränaren Mikael Eklöf var inne på samma linje.
– Vi säkrar segern under den första halvleken, men vi gör en riktigt dålig andra då vi inte alls var påkopplade och inte spelade som vi kommit överens om. Kanske var det så att vi omedvetet slappnade av efter 4-0?

Två mål i premiären, siktar du på att vinna skytteligan i år, Likita?
– Ja, det gör jag och jag tror också att jag kommer att göra det, säger den 19-åriga anfallaren frankt.

Selångers tränare Anders Nyberg var inte alltför nedslagen efter premiärförlusten.
– Vi har ett ungt lag och har inte erfarenheten ännu att spela på den här nivån. Annars tycker jag att vi spelmässigt gör det bra och att det är en jämn match. Tyvärr gör vi tre individuella misstag under den första halvleken som blev kostsamma.

Markus Eriksson Hofling i Selångermålet gjorde en groda på ett av målen men gjorde i andra ett par riktigt spektakulära reflexräddningar. I övrigt var det jämnt överlag i SFK och man ska ha en eloge att man fortsatte kämpa trots 0-4 redan efter dryga halvtimmen.
I Sidsjö-Böle ska målskyttarna framhävas tillsammans med hela laget för sin första halvlek. I andra var det slätstruket överlag.

• Lokalfotbollen intervjuar tvåmålsskytten Likita Louison.

Selånger FK - Sidsjö-Böle IF 0-4
2019-05-01 - 14:00 - Westhagen
0-1 Kalle Appelquist (4)
0-2 Joakim Hamrin (15)
0-3 Louison Likita (31)
0-4 Louison Likita (35)
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra kontroll)