All Star Team Medelpadsfemman 2020

(2020-10-25)
Så var det dags att presentera årets All Star Team när det gäller Medelpadsfemman.
I vanlig ordning har det varit tuff konkurrens om platserna i den prestigefylda elvan.
Här nedan presenteras spelare för spelare i ord och bild.
Mycket nöje!

Målvakt:
Liam Dahlgren
Kubikenborgs IF 2

17 år. Lugn, trygg och reaktionssnabb sista utpost som tack vare fina fötter och spelsinne fungerar som en extra back. Har ett anfallsvapen i snabba utsparkar och välriktade utkast som varje år leder till mål framåt. Är omöjlig att göra mål på när han är på det humöret. Son till gamle målskytten Fredric "Figge" Dahlgren.

Högerback:
Theo Evjen 
Ånge IF

18 år. Kan spela på samtliga platser i ett lag, även målvakt. Är kanske bäst på det centrala mittfältet men fyller en högerbacksplats fullt ut. Snabb, teknisk och tuff bollvinnare med ett välutvecklat passningsspel och tappar aldrig några onödiga bollar. Är under konstant utveckling.

Mittback:
Salman Alizadeh
Ånge IF

21 år. Förlorar sällan eller aldrig en duell oavsett om det gäller på marken eller i luften. Besitter även ett ruskigt tillslag på bollen och gör ofta mål från distans eller på frispark. Håller också hög klass i passningsspelet, både i det långa och korta. En komplett mittback helt enkelt och håller utan tvekan för spel i högre divisioner.

Mittback:
Bakary Njie
FC Norr United

28 år. Kompromisslös mittback som verkligen kan det här med att sätta åt i närkamperna. Vägrar släppa förbi sig någon levande. Börjar bli till åren och hade kunnat nått högre höjder om han satsat på fotbollen 100 procent. Kommer att betyda mycket för FC Norr United i Medelpadsallsvenskan nästa år med sin inställning på planen.

Vänsterback:
Jonatan Söder
Nedansjö IK

25 år. Spelande tränare i Nedansjö sin ungdom till trots. Svårpasserad ute på sin kant tack vare sitt spelsinne och tajming i brytningarna. Säker med bollen och alltid ett alternativ för målvakten att rulla ut på. Kan även kliva in på mittbacken om så skulle krävas. En gentleman på planen och tar om möjligt alltid bollen före motståndaren.

Höger mittfält:
Matti Pesonen
Kubikenborgs IF 2

18 år. En frisk fläkt på högerkanten som löper konstant mellan hörnflaggorna och är duktig i såväl det defensiva som framåt, även om det är där han har sina främsta styrkor. Ligger bakom många mål men är inte helt oäven att avsluta själv vilket  fyra fullträffar i femman och fem i P19-serien i år påvisar.

Centralt mittfält:
Amaro Bahtijar
FC Norr United

22 år. Speldirigent på det centala mittfältet med meriter från allsvenskt spel med GIF Sundsvall. Valde i år att trappa ner från division 2-spel med lir i FC Norr United där han var outstanding och seriens bästa spelare alla kategorier. Är utrustad med det mesta en bra fotbollsspelare ska ha som teknik, styrka, blick för spelet, kvick i ben och tanke, kyla och taktik plus några till som inte får plats här.

Vänster mittfält:
David Danielian
Ånge IF

24 år. Ett ständigt inslag i Lokalfotbollens olika All Star Team. Seriens snabbaste spelare som löper förbi och ifrån samtliga motståndare. Gillar att gå rakt på mål och vet hur man sätter dit den fri med målvakten. Skapar samtidigt fina ytor för sina lagkamrater tack vare sin speed och är inte främmande att servera dem öppna lägen.

Högerforward:
Oliver Andersson
Matfors IF 2

18 år. Haft en enorm utväxling i år och svarade för hela 17 mål i Medelpadsfemmans grund- och uppflyttningsserie. Stark, snabb och med näsa för vart målet är beläget. Tvekar heller aldrig att lira över bollen till en bättre placerad lagkamrat än att avsluta själv. En bra egenskap! Krigar nästa år om en ordinarie plats i division 3-laget.

Center:
Haris Devic
Ånge IF

36 år. Kam spela på alla platser i centrallinjen men som på den här nivån gör sig som bäst i en lite tillbakadragen centerroll. Enorm erfarenhet med division 1-rutin. Bolltrygg pådrivare som gör sina lagkamrater bättre och svårslagen i luftspelet även om det är på marken han har sina främsta egenskaper. Tappar eller slår ytterst sällan bort en boll i onödan. 

Vämsterforward:
Alexander Nordin
Kubikenborgs IF

17 år. Medelpadsfemmans skytteligavinnare med sina 19 mål och snittade drygt ett och ett halvt mål på sina matcher! Och det var ingen slump. Målinriktad i dubbel bemärkelse och äregirig som gör allt för att förkovra sig ytterligare. Missar sällan eller aldrig en träning och har även lirat de flesta matcherna med P19-laget. "Nårdda" kan mycket väl få sitt genombrott i A-laget nästa år vid rätt matchning. Kapacitet och svartgulrandigt hjärta finns.

Årets tränare:
Jesper Hellström
Kubikenborgs IF

29 år. "Hella" lade ner sin egna spelarkarriär ifjol och tog som huvudtränare direkt andralaget till serieseger i Medelpads-femman efter fjolårets fjärdeplats. Ödmjuk, skolad och duktig taktiker och har både kunnandet och viljan att utveckla sina spelare. Har IFK Sundsvall som moderklubb men har även spelat med Granlo BK, Essviks AIF och Kuben.

Janne Söderlund (i mitten) har av Lokalfotbollen utsetts till bäste domare i Medelpadsfemman 2020. Här flankerad av likaledes rutinerade Nilla Sjödberg och den betydligt yngre förmågan Hussein Abukar Osman. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Årets domare i Medelpadsfemman:
Jan Söderlund
Sundsvall

55 år. Rutinerad rättskipare som numera nöjer sig med att döma i distriktsserierna. Hittar allt som oftast rätt nivå i matcherna och är konsekvent vilket brukar ge bra stämning på planen. Förmedlar kunskap och erfarenheter till sina yngre kollegor.