Div. 3 Mellersta Norrland:
Matfors IF - Frösö IF 1-5
2020-09-05 - 14:00 - Thulevallen

Bild 1. Lite glädje hos Brukets Blå sedan Robin Bergman nickat in 1-3-reduceringen. Det var dock det närmaste man kom utan Frösö kunde vinna med 5-1 efter att de utökat ledningen med två mål sista två minuterna.Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 27. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Brukets Blå åkte på en rejäl käftsmäll hemma mot Frösö: "Kommer att gå på minor"

(2020-09-05)
Matchen:
Efter en inledning där båda lagen kände på varandra som tungviktsboxare tog gästande Frösö ledningen på Thulevallen i den 26:e minuten sedan hemmalaget gått bort sig och Christoffer Nilsson Ihrén utnyttjat tillfället.
Tio minuter senare ökade Majed Saedi på då han satte en straff och det såg mörkt ut för Brukets Blå.
Himlen blev emellertid ljusare blå minuten före pausvilan då gästernas Victor Åström åkte på en synnerligen billig utvisning där båda lagens tränare tittade på varandra med förvånade blickar.
Utvisningen verkade ge Frösö ett adrenalinpåslag och satte 0-3 med halvlekens sista spark genom Andreas Englund. En riktig "pungspark" för Matfors som lämnade planen oerhört besvikna och frustrerade.

Efter "allvarssamtal" i paus kom Matfors ut till den andra halvleken och satte rejäl press på Frösö och måltjuven Robin Bergman kunde också nicka in reduceringen. Hemmalaget fortsatte pressa och Frösö fick mer eller mindre slå ifrån sig men då man inte fick kontakt med ett andra mål ebbade pressen av allt mer andra halvan och på slutet kunde Frösö definitivt säkra de tre poängen efter två mål sista två minuterna genom Ville Ödmark och Andreas Englund, hans andra, på ett uppgivet Matfors.

Efter fem raka segrar har nu nykomlingarna Matfors inkasserat två förluster och har bara en pinne upp till kvalspel till div. 2 när bara fyra omgångar återstår. Inte illa pinkat av en trähäst! Nu väntar den andra överraskningsnykomlingen Järpen på bortaplan i nästa match.