Förlust trots en bra insats för Selånger 2
-
Trots en bra insats i div. II-debuten fick inte Selångers unga andralag med sig någon poäng hem från Åbyvallen i Valbo. Bortdömt mål och en snedstuds ställde till det.
- Vi är trots förlusten nöjd med tjejerna och vårt spel. Det rimliga vore nog att vi fått med sig en poäng så som matchbilden var totalt sätt, säger tränaren Thomas Jonsson.

Straffmål av Wänglund

Valbo inledde starkt första kvarten men sedan började Selånger komma in i matchen och fick igång sitt passningsspel.
Matchen stod och vägde när Julia Wänglund i den 27:e minuten kom igenom men blev fälld innanför straffområdet.
Olivia Wänglund säker exekutor och Selångers andralag hade gjort sitt första mål i div. II-sammanhang.
Glädjen blev dock kortvarig. Bara åtta minuter senare blev även Valbo tilldömda en straff och då var Johanna Olsson lika säker från elva meter och det var kvitterat.
1-1 höll sig till pausvilan

Bortdömd Selångermål

Precis som i första halvlek kom Valbo ut starkt i andra.
- Dom satte oss under press men det var ändå vi som kunde återta ledningen, säger tränaren Thomas Jonsson.
Tio minuter in i halvleken kunde Linn Jonsson stöta in 1-2 från nära håll efter ett fint anfall.
Dessvärre replikerade Valbo även denna gång snabbt, Detta sedan SFK inte kommit ur sitt straffområde och Felicia Carlsten getts möjligheten att kvittera.
Tre minuter senare förpassade Louisa Strid bollen in i Valbomålet.
- Men domaren dömde bort det på grund av hårt spel, säger Jonsson.

Årets snedstuds lurade Malin

Med knappa kvarten kvar fick hemmalaget en frispark i farligt läge. Selånger lyckades freda sig men i anfallsvågen efter satte Josefine Blom 3-2 genom ett otagbart långskott.
Med tio minuter kvar kom årets snedstuds på Åbyvallen. SFK-keepern Malin
Pettersson skall enkelt lägga vantarna på bollen men blir grundlurad av studsen. Snopet värre...
- Därefter kommer vi inte riktigt nära trots ett par fasta situationer på slutet, säger Jonsson, som emellertid inte var alltför missbelåten efteråt.
- Vi är trots förlusten nöjd med tjejerna och vårt spel. Det rimliga vore nog att vi fått med oss en poäng så som matchbilden var totalt sätt.
Spelare att lyfta fram var mittbackarna Mikaela Moen och Ebba Ohre samt mittfältarna Oliva Wänglund och Nathalie Strid. Plus även till forwarden Julia Wänglund samt Malin Petterson i målet, det oturliga fjärdemålet till trots.