Matforssegern värkte fram
-
Med tre mål inom loppet av fyra minuter kring timman spelad sänkte Matfors IFK Sundsvalls sista förhoppningar om en serieseger.
Matfors gick då från 0–1 till 3–1 och då hjälpte inte att IFK reducerade.
Förlusten var ett faktum.
– Vi hade hoppats att snäppa upp oss trots en del sjukdomar och annan frånvaro i truppen. Såklart ville vi ta alla tre poängen och haka på Alnö i toppen med det går inte alltid som man vill, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer besviket.

 

Identiska Matforsmål

IFK Sundsvall hade sista chansen att hänga på Alnö men då krävdes bortaseger mot ett formstarkt Matfors på Thulevallen.
Efter en mållös första halvlek fick IFK en bra start på den andra när Johan Hallström satte en straffspark. Kanske fick man den retroaktivt då domartrion blundade för en solklar i den första halvleken då en frispelad David Torberntsson blev upphakad bakifrån i skottögonblicket. 
En kvart efter Hallströms mål var dock IFK:s drömmar att återse division 3 igen redan nästa år krossade.
På fyra minuter kring timman spelad razzlade det in tre bollar bakom Andreas Kotermajer som vaktade IFK-målet denna eftermiddag.
Och målen var i stort sett identiska.
– Långboll, skarv och friläge. Vi hade lagt undan allt när det gäller press på bollhållaren och understöd. Dessutom gav vi bort bollen och slarvade och dom kunde spelvända på oss, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

 

Inte nöjd med domartrion

David Torberntsson reducerade med lite drygt tio minuter kvar till 3–2 men det var det närmaste kamraterna kom. 
– Vi ändrade till 3-4-3 och fick in en reducering men vi kom aldrig ikapp, säger Kotermajer, som inte var helt tillfreds med matchfunktionärerna.
– Jag vill inte skylla förlusten på någon annan än oss själva men måste bara få nämna att vi blev helt bortdömda av domatrion som jag hoppas rycker upp sig framöver. Vi fick t ex två korrekta mål bortdömda för offside trots att vi kommer i löpning bakrifrån fem meter på rätt sida av backlinjen samt då den uteblivna straffen i fösta halvlek, dundrar Kotermajer.
– Men all cred till Matfors som kämpar och krigar i 90 minuter. Det är bara att gratulera dom til segern, säger Kotermajer.
– Vi har haft lite missflyt med missade chanser och tappade poäng så den här segern har liksom värkt fram. En oerhört skön trepoängare, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson till st.nu, och fortsätter.
– Kryss hade kanske varit mest rättvist men å andra sidan är inte fotboll rättvist, då skulle vi haft många fler poäng, säger "Laban".
– Vi hade hoppats att snäppa upp oss trots en del sjukdomar och annan frånvaro i truppen. Såklart ville vi ta alla tre poängen och haka på Alnö i toppen med det går inte alltid som man vill, säger Kotermajer besviket.


Till omgång 19
-

Matfors IF – IFK Sundsvall 3–2
2014-09-06 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Johan Hallström (straff) 50
1-1 Johan Bergström 61
2-1 Jesper Nilsson-Böös 63
3-1 Johan Bergström 65
3-2 David Torberntsson 79
Domare: Andreas Wiklander, Söråker (ena laget nöjda, det andra inte...)
Publik: 57
Matchfakta

Johan Bergström såg till att krossa IFK:s drömmar om serieseger med sina två mål.