William Lydén stängde ner matchen med sina två sena mål. William Lydén stängde ner matchen med sina två sena mål.

Kubenrepliken som blev avgörande – återtog ledningen direkt på Indals kvittering

(2020-08-04)
Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Indal Kubens ledningsmål från den första.
Indals glädje blev dock kortvarig.
Bara minuten senare återgav nämligen Hampus Alfsvåg "Tigerränderna" ledningen och sista tio stängde William Lydén ner matchen med tvenne fullträffar.
– En bra match mellan två spelande lag som vi borde stängt tidigare, säger Kubentränaren Mattias Johansson.

Kuben är i fin form och efter den inledande förlusten i serien tog man i afton sin sjätte raka vinst då man skickade hem Indal med en 1-4-förlust.
"Tigerränderna" tog ledningen efter dryga halvtimmen sedan en boll studsat på ett bortaben till Albin Axelsson som drog upp den i första krysset.
Ledningen stod sig till tio minuter in i den andra halvleken då Henrik Pedersen överraskande utjämnade för Indal.
Men Indals glädje blev kort. Redan minuten därpå återgav Hampus Alfsvåg Kuben ledningen sedan han fått en öppnande passning från Albin Axelsson.

Ett tungt mål skulle det visa sig och när Indal flyttade upp för sin kvitteringsjakt satte William Lydén två raska sista tio minuterna sedan han båda gångerna tagit emot centringar inne i straffområdet och avslutat kliniskt.
Kuben ligger kvar på tredjeplats medan Indal nu får svårt att ta sig till uppflyttningsserien då man har hela sex poäng upp till Sidsjö-Böle på den hägrande sjätteplatsen när bara fyra omgångar återstår av grundseriens enkelmöten.

– En bra match mellan två spelande lag som vi borde stängt tidigare, vi skulle till exempel lett med 3-0 i paus och gjort lika många efter, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
(väntar på återkoppling från indal)

Mittbackarna i Kuben, Andreas Ottosson och Karl Lindström, var drypsäkra därbak och med fina uppspel och framåt svarade Hampus Alfsvåg för en stark insats i sin första match på mycket länge och kryddade den med det viktiga 2-1-målet.
Indal förlorade visserligen matchen men hade i Olof Torstensson planens gigant med fina dribblingar, pass och brytningar samt uppvisande av en otrolig löpstyrka.

Kubikenborgs IF - Indals IF 4-1
2020-08-04 - 19:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Albin Axelsson (31)
1-1 Henrik Pedersen (55)
2-1 Hampus Alfsvåg (56)
3-1 William Lydén (72)
4-1 William Lydén (89)
Domare: Henrik Olsson, Sundsvall