Lagledaren Torbjörn Sandberg. Lagledaren Torbjörn Sandberg.

Ingen tränare och flera tunga spelartapp – Kovland drar sig ur spel i ettan.

(2020-12-08)
Efter sex framgångsrika säsonger väljer Kovlands damer att dra sig ur spel i division 1.
– Jättetrist. Men vi gick bet på att få tag i nya tränare vilket gjorde att vi tappade flera tongivande spelare, säger lagledaren Torbjörn Sandberg.

Efter två segrar i division 3 och lika många i division 2 samt en andraplats i tvåan sedan omstarten 2015 hängde man ifjol kvar under premiärsäsongen i division 1 Norrland.
Inför den kommande säsongen var det meningen att man skulle flytta över till division 1 Norra Svealand, den serie som SDFF tog hem i år.
Men så blir det inte.
Sedan halva truppen försvunnit till andra klubbar, spelare valt att lägga bollskorna på hyllan och det faktum att man inte lyckats ersätta tränarduon Anders och Emma Westlund väljer man nu att dra sig ur spel i ettan.
– Jättetrist. Men vi gick bet på att få tag i nya tränare. Tror vi var i kontakt med åtta olika men det sprack på samtliga håll i slutändan av olika anledningar, säger lagledaren Torbjörn Sandberg.

Klubben och spelarna hade ett telefonmöte i går kväll då man kom fram till att situationen var ohållbar.
– Utan tränare klara blev det en osäkerhet i truppen och flera tvekade inför en fortsättning plus att några redan valt att flytta eller byta klubb. Hade vi kunnat presentera en tränare i slutet av november hade det sett helt annorlunda ut. Därför tog vi beslutet att redan nu tacka nej till platsen i division 1 Norra Svealand, säger Torbjörn Sandberg.
"Tobbe" fortsätter:
– Kändes mest rakryggat till de spelare som vill satsa vidare på spel i division 1 eller 2 och kunna gå till andra klubbar. Vi hoppas i alla fall att kunna ställa ett lag på benen i trean. Vi har unga tjejer på väg upp som är födda 2014 till 2016 och kanske det finns några utifrån som vill komma till oss? Tjejerna som är kvar kanske också vill stanna och spela vidare för oss. Mycket av det här kommer att klarna inom ett par veckor.

Det lag som kan komma att ersätta Kovland kan mycket väl bli Selånger, som kom tvåa i division 2 Mellersta Norrland i år. Klubben har fått en förfrågan men vill suga lite på karamellen innan man vill ge ett slutgiltigt besked.

Tillbaka till div. 1 Norrland, damer 2020

Tillbaka till div. 1 Södra Norrland, damer 2020