IFK TIMRÅ - GIF SUNDSVALL
DM-final
15 maj 2019

Lokalfotbollen höll på att åka på en rejäl kalldusch när sprinklersystemet gick igång precis innan avspark i DM-finalen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mehmed Hafizovic har ett gyllene läge att ge Timrå ledningen i DM-finalen men skjuter den indirekta frisparken efter pet rakt på den täckande GIF-målvakten Wilhelm Stenman som styr bollen till en resultatlös hörna. GIF-muren från vänster är Kbrom Brhane, Erik Wallin, Hugo Keller, Abdulmannan Khalil, Joakim Lehman (sidan mot), Wilhelm Stenman (mv), Lukas Lindbäck (syns lite), Nils Eriksson och Oskar Säfström. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås lagkapten Johan Ödmark hamnarpå efterkälken efter GIF-spelaren Abdulmannan Khalils ryck. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Timrås Oskar Nordlund (till vänster på bilden) och Mehmed Hafizovic (t h) i kamp om bollen med en ensam GIF-spelare i form av Joakim Lehman. Younes Ghafari avvaktar bakom. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Den rosa pantern i GIF-målet, Wilhelm Stenman, förbannar alla makter efter att Alexander Wilminkos skott till 2-0 styrts in via ett försvarsben. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Oskar Nordlund bryter fram och krutar in 3-0 i DM-finalen utan att Nils Eriksson (t v) och Hugo Keller (t h) kan hindra det. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
IFK Timrås distriktsmästare 2019. Stående fr v: Robert Englund, Musa Angayeva, Robin Bergman, Carl Forslund, Oskar Nordlund, Mehmed Hafizovic, Samuel Kiflit, Lee Johnston, Philip Nilsson Sparf, William Lydén, Göran Sundqvist (ass. tränare), Tomas Hugoson (lagledare). Nedre raden fr v: Axel Näsholm, Amaro Bahijtar, Johan Ödmark, Alexander Vilminko Svensson, Filip Tägtström och Calle Winsten.. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat DM-finalen 2019:

IFK Timrå bäst i Medelpad för tredje gången på raken – vann DM-finalen mot GIF Sundsvall

(2019-05-15)
IFK Timrå är svårtuggade i DM.

I kväll vann man sin tredje raka final efter 4-1 mot GIF Sundsvall.
– Lite tur på vårt ledningsmål i första men i andra tycker jag att vi hade bra kontroll på det, säger kvällens första målskytt Robin Bergman.

GIF Sundsvalls U19 inledde DM-finalen piggt och hade både mycket boll och spring i benen men när man närmade sig Timrås straffområde ebbade anfallen ut. Efter dryga kvarten började det tyngre och mer rutinerade ta över. GIF U hade även i fortsättningen mest boll men division 2-laget kändes hetare i sina attacker samtidigt som man ganska enkelt avväpnade sina motståndare i deras offensiv.
1-0 kom i mitten av den första halvleken. Alexander Vilminko Svensson testade skott som GIF-målvakten Wilhelm Stenman  halvräddade och på returen kunde Robin Bergman (se intervju nedan) stöta in bollen i övergivet mål.
Det visade sig bli halvlekens mål i en chansfattig fyrtiofemma. Enda chansen i övrigt var strax innan målet då Mehmed Hafizovic sköt mitt på Stenman nära mål efter en indirekt frispark efter hemåtspel till målvakt.

Den andra halvleken blev öppnare och mer böljande men där IFK Timrå tog tillvara sina lägen, GIF inte. Knappt tio minuter in i andra provade Alexander Wilminko Svensson skott igen och den satt hårt och välplacerat nere vid Stenmans högra stolprot.
Timrås assisterande tränare Göran Sundqvist utlovade två Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken. Och han blev sannspådd. Inhopparen i paus satte först 3-0 i den 79:e minuten och 4-0 fem senare.
Younes Ghafari avslutade därefter finalmatchens målskytte med sin reducering till 4-1. Ett mål som GIF-ungdomarna välförtjänt jobbat ihop till.

Förlusten till trots var inte GIF-tränarna speciellt nedslagna.
- Vi gör en förträfflig prestation och för spelet mot ett seniorlag på division 2-nivå. Vi saknade spetsen sista fjärdedelen medan Timrå hade fyra chanser på hela matchen och satte alla. Där var skillnaden. Men jag är som sagt stolt och imponerad av grabbarnas prestation, säger GIF U19:s assisterande tränare Jan-Eric "JB" Berglund.
– Skönt med en seger då vi behöver få in positiv energi inför matchen på lördag. Finalen i sig gav en ganska väntad matchbild. GIF U19 är ett skolat och duktigt lag och de hade mycket boll i inledningen vilket vi räknade med. Vi låg lite lägre och lät dem ha bollen utan att de skapade några farliga chanser. Ju längre matchen gick så vickade vi upp och kunde också gå till pausvila i ledning. I andra halvlek byter vi in Oskar Nordlund och Amaro Bahijtar vilket gör att vi skruvar upp tempot ytterligare och gör tre mål till innan de kan reducera på slutet. Vi blir till slut ett nummer större men jag är imponerad över GIF U19. Benny Matsson gör ett väldigt fint jobb med dem, säger Timråtränaren Robert Englund.
"Robban" fortsätter:
– För oss var detta en viktig seger då ett av målen 2019 var att försvara vår titel. Sedan är det viktigt för oss att få känna på den vinnande känslan igen. Nu har vi en lättare träning i morgon sen är det fullt fokus inför hemmamatchen mot Anundsjö.

DM-vinsten kvalificerar IFK Timrå till spel i Svenska Cupen där man i den första omgången möter seriekollegan IFK Östersund.
– Hade varit kul att fått möta något nytt lag. Men vinner vi så kan vi bli lottade mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan vilket vore kul, säger Göran Sundqvist avslutningsvis.