Ljungas enda mål räckte till seger på Torpshammars IP i derbyt
-
Ljunga vann derbyt mot Torpshammar tack vare Jonas Carlssons mål idag men är det så att Alnö inte klarar kvalet upp och Kuben åker ur trean kan dom svartgula bli passerade av Alnö 2 i den sista omången och ramla ner i sexan.
– Vi har en positiv anda i klubben just nu och mycket folk och bra stämning på träningarna. Så det här skall vi greja, säger spelande tränaren Peter Larsson.


Det vankades derby på Torpshammars IP denna söndagseftermiddag.
När lagen möttes på Ljungalid i slutet av juni blev det bortaseger – 0–1.
Ett resultatet som upprepades denna gång, alltså bortavinst 0–1.
Ljunga tog därmed ett rejält kliv mot nytt kontrakt även om det långt ifrån är säkrat ännu.
Matchhjälte blev 17-årige Jonas Carlsson som satte ett friläge i slutet av den första halvleken, ett mål som visade sig räcka ända hem.
Någon bra derbymatch blev det aldrig utan mest massor av kamp och inget direkt genomtänkt spel.
– Idag var det poängen som räknades och vi lovade varandra innan att vi inte skulle vika ner oss. Försvarsmässigt har det sett bra ut en längre tid men vi har haft förtvivlat svårt att göra mål fast idag räckte ett mål till tre poäng, ler Ljungas spelande tränare Peter Larsson nöjt.
Seger mot Holm i den sista matchen och kontraktet är säkrat oavsett hur många lag som blev tvångsnedflyttade från fyran.
– Vi har en positiv anda i klubben just nu och mycket folk och bra stämning på träningarna. Så det här skall vi greja, säger Larsson.

Torpshammars IF – Ljunga IF 0–1
2014-09-21 - 16:00 - Torpshammars IP
0-1 Jonas Carlsson 38

Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 73
Matchfakta

Segerskytten Jonas Carlsson