Omgång 6

Utvisning förstörde för Ånge
Ånge åkte på sin första förlust för året. Sollefteå avgjorde på övertid.
– Jag kollar inte på sviter, men jag vill vinna varje match, säger Benny Mattsson, tränare i Ånge.
Matchhjälten hette Michael Åhman. Han vände upp utanför straffområdet och placerade bollen vid Ånge-målvakten Khodor Hellanis ena hörn.
Hellani fick hoppa in sedan Lloyd Saxton blivit utvisad en halvtimme in matchen i division III södra Norrland.
– En väldigt tuff utvisning. Innan den kändes det som om det skulle gå vägen, sedan fick vi kriga hårt, säger Benny Mattsson.
I anfallet precis innan Sollefteås 2–1-mål hade gästernas Brad Grayson missat ett friläge.

Kuben bortaslog Kramfors efter en riktig nervpärs och är ny serieledare!
Kuben är ny serieledare efter en 2-1-seger borta mot Kramforsalliansen efter en riktigt gastkramning.
Första halvlek var ganska jämn där Kramfors hade lite mer boll men Kuben var vassa i sitt omställningsspel.
Gästerna var bäst i inledningen och redan efter nio minuters spel hade Robin Bergman skapat tre bra lägen - men fick inte dit bollen.
I den 25:e minuten var Bergman framme igen då han slet sig loss på vänsterkanten och sköt ett skott, målvakten Istrati Vadim räddade men Mattias Svelander var påpassligt framme och slog in returen.

Kubenglädjen blev dock inte långvarig. På en av sina många hörnor under den första halvleken sparkade Filip Berggren in en retur och kvitteringen var ett faktum bara minuten senare.
Kuben återtog ganska snabbt ledningen. Efter 33 minuter hittade Anton Henriksson Robin Bergman med en fantastisk boll. Robin tog med sig den och krutade in 1-2 bakom en chanslös Vadim. Skönt för Robin som haft flera chanser innan för nätrassel.
Bara sex minuter senare var Robin på språng igen och löpte sig fri men Nils Grahm lyckades slita ner den snabbe Kubenanfallaren, ett tilltag som kostade ett rött kort för målchansutvisning...
Den efterföljande frisparken var Semir Salia nära att skjuta in 1-3 men skottet smet strax över och 1-2 stod sig till halvtidsvilan.
Trots en man kort satsade Kramfors allt framåt i den andra halvleken och skapade ett rejält tryck mot Kubenmålet. Det öppnade visserligen för vassa kontringar som dock Kubarna inte kunde förvalta.
- Istället fick vi se ett försvarsspel av klass där spelarna offrade sig hänsynslöst, täckte skott jobbade hårt för varandra. Det som gick igenom tog Jonathan (Berntsson) hand om på ett bra sätt, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.
Kuben såg ut att reda ut det hela men i den 94:e minuten var hemmakvitteringen hur nära som helst. Målvakten Vadim lyfte upp en lång boll från mittplanen och som var på väg att gå över Berntsson i målet, som i sista tiondelen fick upp en hand och styrde bollen i stolpen. Vilken pärs!
Många tunga suckar från Kramforsspelarna och publiken och strax efter blåste domaren av matchen och Kuben därmed serieledare.
- Vi tar med oss tre poäng och en skön känsla där alla jobbar för varandra. Matchens lirare var mittbacken André Sjödal som med sitt positionsspel och attityd ägde de bakre leden. Kramforsspelarna har nog mardrömmar där ettrige Sjödal har huvudrollen, säger en mycket nöjd Häggqvist.
På torsdag väntar storsatsande seriefavoriterna Ånge IF på Kubikenborgs IP kl. 15.00. En nationaldag att se fram emot!
Ja, just det! Ni missade väl inte Lokalfotbollens tips innan matchen?
/ Lokalfotbollen och Mikael Häggqvist

Robin Bergman låg bakom bägge Ku-bens mål i Kramfors Robin Bergman låg bakom bägge Ku-bens mål i Kramfors

Tigerränderna höll ut
Kubikenborg besegrade Kramfors med uddamålet.
– Det var en helgjuten försvarsinsats, berömmer Kubentränaren Mikael Häggqvist.
Kuben tog ledningen efter 24 minuter i matchen mot Kramfors, en ledning som kvitterades två minuter senare
Men Kuben ändå kunde ändå gå till pausvila med ledning 2–1, en ledning som de höll matchen ut, vilket gör att Kuben nu är i serieledning division III mellersta Norrland.
– De chansade och tryckte på i andra, men vi gör en helgjuten försvarsinsats, säger Mikael Häggqvist.

2013-06-01 - 14:00 - Nipvallen