Bleart Ugzmajli avslutade grundserien med två nya mål. Bleart Ugzmajli avslutade grundserien med två nya mål.

Sund tog hem grundserien
– men är ännu långt ifrån klara för spel i division 3

(2020-08-29)
Sund hamnade i ett överraskande underläge hemma på Maland mot Söråker sedan  Martin Vestin utnyttjat ett misstag i Sunds försvarslinje efter en kontring i den sjunde minuten och lugnt placerat in bollen.
Hemmalaget kvitterade efter 25 minuter sedan Oscar Fors oturligt nickskarvat in bollen i eget mål.
Bara tre minuter senare glidtacklade en bortaspelare bollen tillbaka till egen målvakt som tog upp den. Inte korrekt tyckte domaren och dömde indirekt frispark strax utanför målgården. Det första försöket misslyckades men Sund fick en ny chans och efter ett pet till skytteligaledaren Bleart Ugzmajli fick han den förbi hela muren på mållinjen och hemmalaget hade vänt.

Knappt tio minuter senare tilldömdes Sund en straff sedan en bortaspelare fått bollen på handen och Bleart klev dit och satte sitt andra mål på den efterföljande stramaren.
I den andra halvleken hade Sund bra koll även om Söråker försökte ställa om när man fick chansen. Och det var en sådan som utmynnade i en straff med tio minuter kvar. Den tidigare olycksfågeln Oscar Fors tog hand om "elfmetern" men fjolårets Söråkerkeeper Khaldoon "Kalle" Shaia läste sin förre lagkamrat och räddade och det som hade kunnat bli en spännande avslutning istället dog.

Sund tog därmed hem grundserien obesegrade och kan sätta sig i förarsätet inför uppflyttningsseriens fem avslutande matcher. Malandslaget är ännu inte klara för division 3-spel som en lokal tidning påstått. Både jagande Lucksta och Kuben vill nog ha ett par ord till om det kan jag tänka mig?

– Vi fick en tankeställare efter deras kontringsmål men kände att vi var det bättre laget och fortsatte rulla på och kunde vända. Är inte nöjd med vårt spel segern till trots, säger Sunds tränare Göran Sundqvist efter 3-1-segern.
– Vi backade hem och kontrade farligt. Synd att vi brände en straff till 3-2 då det hade kunnat bli nerv av det hela på slutet. All heder till grabbarna och speciellt våra fyra junior- och pojkspelare. Hade nog förväntat mig mer av Sund som borde ha gjort fler mål på oss, säger Söråkers tränare Nermin Zulovic.

Sund hade ett solitt mittbackspar i form av Marcus Pettersson och Martin Brännström. I övrigt kan nog samtliga lite bättre.
I Söråker imponerade unge målvakten Thawa Singkok med djärvt spel och räddade flera hundraprocentiga målchanser.

Sund IF + Söråkers FF 3-1
2020-08-29 - 12:00 Malands IP
0-1 Martin Vestin (7)
1-1 självmål (25)
2-1 Bleart Ugzmajli (28)
3-1 Bleart Ugzmajli (36, straff)
Domare: Rani Amir
Ass. domare: Ismet Altuntas och Gustaf Kallryd