Div. 3 Medelpad/Hälsingland:
Fränsta IK - Bergsjö IF 4-0
2020-08-22 - 12:00 - Myggvallen

Bergsjös duktiga målvakt Rebecca Johansson avstyr Tilda Sundbergs målchans. Foto: Roger Mattsson
Bersjöförsvare på efterkälken då Ida Skarpsvärd/Olsson är på G. Foto: Roger Mattsson

Fränsta avgjorde hemma mot Bergsjö innan halvtimman spelad: "Bra från minut ett"

(2020-08-22)
Redan efter 15 sekunder  visade Fränsta att man inte tänkte låta Bergsjö vara tongivande i dagens match på Myggvallen. Direkt efter avspark kom första farligheten då Ebba Dübbel sprang igenom ett stillastående Bergsjö- försvar på sin vänsterkant, tyvärr för Fränstas del blev avslutet inte det bästa.
Två minuter senare var det den alltid irrationella och farliga Ida Skarpsvärd-Olsson som stod för nästa målchans, men ett bra målvaktsingripande så var nollan kvar i målprotokollet. Måste redan här lyfta fram Bersjös målvakt Rebecca Johansson som gjorde en mycket bra match, detta trots fyra insläppta och utan henne mellan stolparna hade nog målsiffrorna varit större.

Trots ett stort spelövertag och chanser skulle det ändå dröja till den 17:e minuten innan nollan spräcktes för Fränstas del. Efter en fin framspelning av Nathalie Larsson kunde Ida Skarpsvärd-Olsson lugnt sätta bollen i vänster burgavel.
Fyra minuter senare kom en underbar crossboll av Therese Nordlund där hon frispelar Tilda Sundberg som lugnt lägger in 2-0 i samma burgavel.
I den 21:a minuten var det återigen dags för Ida Skarpsvärd-Olsson att löpa sig ren på högerkanten och slå ett perfekt inlägg, som oturligt nog för Bergsjös del tar på en försvarare och går i mål. Där med var 3-0 ett faktum på tavlan.
Under sista delen av första halvleken så kommer Bergsjö igen och skapar en del chanser, men veteranen i Fränstas mål för dagen Angelica Strand har inga problem att avvärja.

I den andra halvleken så fortsätter Fränsta att föra spelet, men det ska dröja ända till den 86:e minuten innan fyran ramlar in bakom Rebecca i Bergsjös mål. Den här gången var det Elise Persson med tröjnummer 100 som såg till att sätta bollen i nät. Detta efter en flera minuter lång press mot motståndarmålet och där rena frilägen bränts.
Sammanfattningsvis en rättvis seger för hemmalaget Fränsta IK.
Fränsta studsade därmed tillbaka efter förlusten senast.
/ Text & bilder: Roger Matsson, f d skyttekung

–– Idag var det riktigt bra från minut ett. Vi rullade på bra och fyllde på med våra ytterbackar och skapade många chanser, säger Fränstas tränare Micke Dahl.

I Fränsta plussar vi för Nathalie Larsson i försvaret med sin lugna och trygga spelstil. Naturligtvis också för Ida Skarpsvärd-Olsson som alltid irriterar och stör motståndarförsvaret och dessutom målskytt.
I Bergsjö ger vi målvakten som tidigare nämnts ett plus annars var det jämt överlag.

Fränsta IK - Bergsjö IF 4-0
1-0 Ida Skarpsvärd Olsson (18)
2-0 Tilda Sundberg (21)
3-0 självmål (26)
4-0 Elise Persson (87)
Domare: Örjan Åström
Ass. domare: David Lundgren och Ahmed Haysow Mohamud