Berners Cup
Grupp 2

Mattias Thorsell klev ner och spelade en match med Ånges andralag - och givetvis gjorde han mål när ett tröttkört och skadeskjutet Ljunga besegrades med 4-0. Bilden ovan är emellertid från Ånge A-lags match mot Strand. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 3

Sevvy bakom Svegs seger
Alla lag i grupp 3 fick vinna minst en match.
I den sista gruppmatchen fick även Sveg smaka på segerns sötma och man gjorde det mot Fränsta, och passerade därmed medelpadingarna i sluttabellen.
Sevvy Savay gjorde Svegs två första mål innan Anders Viklund stängde matchen med sitt 3-0-mål.
Fränsta missade sedan en straff, Andreas Modén, innan Jerry Backlund visade att han fortfarande har krutet torrt när han tröstmålade i slutsekunderna.

Hemmaseger i grupp 2
Ånge 2 tog tag i taktpinnen direkt och redan i minut tre spräckte Mattias Thorsell nollan efter en hörna.
0-2 kom sju minuter senare sedan målvakten Erik Alderbrandt visat att han inte kan kasta sig åt vänster utan Elias Wennerbergs frispark smet in lite väl enkelt.
Därefter gick matchen i stå. Ånge fortsatte ha kraftigt bollinnehåll men Ljunga försvarade sig väl och Aldebrandt revanscherade sig flera gånger om och hade vid ett tillfälle bra hjälp av ribban. Även det efter en Wennerberg-frispark.
Ljunga såg ut att säkra andraplatsen på målskillnad med i den 43:e minuten kom 0-3 och strax därpå även 0-4.
Tre matcher utan insläppt ger Ångeförsvaret klart godkänt trots att man på slutet slängde in Janne Berglund och gav Ljunga chansen att spräcka nollan.
- Jag hann i alla fall passa fram till vårt 4-0-mål, säger JB stolt.
Bäst på plan: Stefan Gusafsson, Ljunga och en av dom inlånade montegrinerna i Ånge 2 vars namn jag inte har en aning om...

4. Fränsta IK 3   1 0 2 2 - 8 3
I matchen mellan Ljunga och Fränsta försökte vinrödas Patrik Larsson ta kål på Lokalfotbollen med ett stenhårt men föga välriktat skott. Tur att man har lite reaktionsförmåga kvar... Bättre lycka hade Patrik när han stötte in Fränstas segermål mot Ljunga i slutminuten av den första halvleken på namnen Henriks inspel. Foto: Janne "Mittbenan" Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
I den 24:e minuten avgjorde Patrik Larsson derbyt mellan Fränsta och Ljunga då han stötte in ett inspel från vänsterkanten. Tommy Zaar försökte men hann inte avvärja. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 2

Ny bra insats av Ånge 2
Ånge 2 gjorde ytterligare en bra insats i Berners Cup när man besegrade fjolårets div. IV-lag Sveg med 2-0. Speciellt visade man framfötterna under den första halvleken men det tog till den 46:e minuten innan man lyckades stänga kiosken med sitt andra mål när 14-årige Rami Amir satte sitt första seniormål i karriären.
1-0 nickade IFK-förvärvet Claudio Viera i den 17:e minuten på Daniel Danielians fina vänsterinlägg.
Innnermittfältaren Elias Wennerberg utsågs till Ånges bästa spelare vilket var helt i sin ordning. Lille Rami Amir visade också att det fanns mycket mer boll än kilo i den kroppen.

Larsson & Larsson avgjorde västraderbyt
Patrik Larsson avgjorde ett allt annat än välspelat västraderby mot Ljunga i slutet av den första halvleken.
Efter samarbete med Henrik Larsson tryckte han in ett snett-inåt-bakåt pass och till god hjälp hade han en sömnigt Ljungaförsvar som verkligen stod på hälarna i det momentet.
Ljunga fick en chans till kvittering och det var nära Fränstakeepern Simon Eriksson i slutminuten grovt missbedömde ett skott/inlägg utfrån men tama Ljungaspelare fanns inte på plats att slå in returen.
Kim Jekisol var tillsammans med Patrik och Henrik Larsson främst i Fränsta.
I Ljunga var Stefan Gustafsson en av få ljuspunkter.

Rivstart i cupen för Ånge 2
Redan i Berners Cups första minut gjorde David Danielian 1-0 för Ånge 2 mot Fränsta och stakade ut segern till hela 5-0.
Danielian och Linus Sjölander prickade in två fullträffar varav den senares ribba in till 4-0 var matchens delikatess.
- En bra start, fint spel och vi försökte rulla boll och fick till en hård press på deras bollhållare, säger Janne Berglund, och fortsätter.
- Vill ge en eloge ändå till Fränsta som försökte rulla boll på ett konstruktivt sätt men det märktes att dom inte varit ute på en stor plan,
Extra plus i Ånge till målskyttarna.
I Fränsta krigade Christian Wihlson på bra hela matchen.

Stark vändning av Ljunga
Sveg öppnade bäst och kom ofta runt på kanterna och ledde rättvist med 2-1 innan Ljunga tätade till och via tre snygga mål vände till en 4-2-victoria.
Peter Ahos 3-2-mål var som hämtat ur skolboken. Sveg var först ytterst nära att ta ledningen men ineffektivitet satte en käpp i hjulet. Målvakten Viktor Nordlund fick istället tag i bollen och via en lång utspark, perfekt skarv av Rasmus Söderman till en perfekt ljupledslöpande Aho hamnade bollen bakom Svegs lånekeeper från Ånge, Valerik Danielian.
Rikard Vikbergs bakåtnick till 4-2 på Tommy Zaars välavvägda frisparkslyftning tolv meter in på Svegs planhalva höll också hög klass.
- Vi var det bättre laget och vann rättvist trots att vi saknade fem ordinarie. Försvarsspelet inne i den egna boxen var mycket bra och det lade grunden, säger ass. tränaren Roy B. Olsson i Ljunga IF.
Svegs bäste var skallige anfallaren Janne Räisänen som gjorde två mål under den första halvleken och sedan klev av.

Ljunga IF - Svegs IK 4-2 (2-2)
2014-02-28 - 20:00 - Ånge IP
0-1 Janne Räisänen 8
1-1 Petrus Nordlund 10
1-2 Janne Räisänen 21
2-2 Rasmus Söderman 24
3-2 Peter Aho 45
4-2 Rikard Vikberg 47