Lucksta har senaste dagarna även förlängt med nyttiga kvartetten Fredrik Ljuslinder, Linus Ljuslinder, Mamadou Sunareh och Eric Backlund.
Sportchefen Martin Ålin gör ett bra jobb i Lucksta. Sportchefen Martin Ålin gör ett bra jobb i Lucksta.

Luckstas sportchef om jobbet med truppen: "Känslan är bra" 

(2020-12-14)
Lucksta jobbar stenhårt för att få ihop till en slagkraftig spelartrupp inför återkomsten till division 3 Mellersta Norrland.
–Känslan är bra men vi jobbar vidare, säger sportchefen Martin Ålin.

Lucksta ser ut att kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag på benen när man till våren gör comeback i division 3 Mellersta Norrland.
Efter årets säsong gick rykten om att flera tongivande spelare skulle sluta eller byta klubb.
De ryktena verkar komma på skam då man gjort klart med många bärande pjäser redan innan Tomten knackat på.
Tommy Lerstramd återvänder till tränarstaben där han ska komplettera Paul Thompson och Jimmie Nordberg.
Ny in är också unge målvakten Axel Erngren från Kuben dit han var utlånad den gångna säsongen från GIF Sundsvall.

Sportchefen Martin Ålin har jobbat, och jobbar, för högtryck för att få behålla befintlig trupp och givetvis även att förstärka den ytterligare. Den senaste tiden har man förlängt med skyttekungen Oliver Widahl och även bröderna Ljuslinder, mittbacken Fredrik och mittfältaren Linus, backen Eric Backlund samt allroundspelaren Mohamadou Sumareh.

Sportchefen Martin Ålin är nöjd så här långt med de spelare som förlänger även om mycket jobb återstår:
– Linus Ljuslinder gjorde en super säsong i fyran som innermittfältare men det är nog som mittback han trivs bäst. Var än tränarna väljer att spela våran mittbacksklippa 2021 är dock ett angenämt bekymmer, han kan ju spela på alla elva positioner. Med den kaliber och rutin Linus besitter så kommer han garanterat utföra underverk även under den kommande säsongen, säger Martin Ålin..

"Ålla" om broder Fredrik:
– När Fredrik hörde att brorsan Linus var klar så ville han inte vara mycket sämre och bekräftade ganska omgående att han ville fortsätta 2021, säger Martin Ålin.
– Klart jag också fortsätter. Jag ser framemot att säsongen ska dra igång och det ska bli spännande att få spela ett "El Fantastico" mot Matfors.
– Fredrik är med sin speed  säkerheten själv därbak i mittlåset och blev även utsedd till årets back i Lokalfotbollens årliga Dreamteam för Medelpadsallsvenskan.

Om Eric Backlund:
– Vår egen "groffsing" startade 95 procent av alla matcher under säsongen och har haft en otrolig utveckling under de tre åren ha spelat med oss. Han är numera självklar i vår startelva och kommer med säkerhet att ta ytterligare steg i sin utveckling under nästa säsong, säger Martin Ålin.

...och Mohamadou Sumareh:
– Gambianen "Big Moh", han som nickar hårdare än de flesta skjuter med fötterna. Alltid på glatt humör och ger alltid ett hundra procent på planen. "The green family", som han kallar oss, får äran att ta hand om "Big Moh", som kan lira på alla platser i ett lag, en säsong till. Något som glädjer oss enormt, säger Martin Ålin.

– Känslan är bra men vi jobbar vidare för att få ihop en riktigt bra trupp nästa år. Speciellt som det är många derbyn med "El Fantastico som höjdpunkter, säger sportchefen Martin Ålin.

Tillbaka till Nyheter, div. 3 Mellersta Norrland 2020

Tillbaka till Nyheter, div. 4 Medelpad 2020