Målvakten Valerik Danielian höll Ljunga kvar i matchen innan hans lag avgjorde i den andra halvleken. Målvakten Valerik Danielian höll Ljunga kvar i matchen innan hans lag avgjorde i den andra halvleken.

Ljunga tog ett kliv från bottenträsket efter vinst mot Medskogs

(2016-06-21)

Efter en dålig första halvlek då målvakten Valerik Danielian räddade Ljunga spelade "svartgult" upp sig i andra och kunde ta tre viktiga poäng i mötet med Medskogs.
– Då såg det bättre ut, inte minst defensivt, och passningsspelet var också klart bättre, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson.


I kampen om att undvika nedflyttning tog Ljunga en viktig trea hemma mot Medskogs. Det tog emellertid till den 69:e minuten innan Oskar Nordlund (vem annars?) kunde bryta dödläget efter ett vackert anfall som inleddes från backlinjen med spel över mittfältet upp i anfallet till avslutande Nordlund.
Men först när två minuter återstod säkrades segern. Erik Strand sköt ett högt skott från egen planhalva som Medskogsmålvakten lugnt skulle plocka ner. Men med solen i nyllet tappade han bollen i stolpen inan han på egen hand fibblade in den i målet. En sekvens som lär spelas upp i stackars Anton Stadlings drömmar i natt. 
– Vi får tacka vår målvakt Valerik Danielian att vi var kvar i matchen efter den första halvleken, vi var illa ute ett tag då. I den andra såg det bättre ut, inte minst defensivt, och passningsspelet var också klart bättre medan Medskogs mest slog långt, säger Ljungas spelande tränare Tommy Göransson.

Läs även:
• Revansch och tre poäng för Ljunga

Matchfakta:
Ljunga IF - Medskogsbrons BK 2-0
2016-06-21 - 19:00 - Ljungalid
1-0 Oskar Nordlund (69)
2-0 Erik Strand (88)
Domare: Mikael Lie
Publik: 52

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.