Matfors vände i andra mot jumbon
-
Essvik var på väg mot en skräll i sin sista division 4–match på minst ett och ett halvt år.
Efter ledning i paus lyckades emellertid Matfors vända till 4–1 hemma på Thulevallen.
– Sista matchen för den här säsongen började lite nervöst men slutade med en komfortabel seger. Beröm utdelas till hela truppen för en bra säsong som nykomlingar i fyran, säger Matfors assisterande tränare Ulrik Norberg.

Matfors tog ett rejält grepp om matchen direkt när jumbon Essvik kom på besök och det var nära att ringa redan i den andra minuten då Daniel Boström bröt ett uppspel från Essviks backlinje och spelade fram Jesper Nilsson-Böös. "Jeppe" tog sig förbi sin siste försvarare och drev mot mål men fick bollen lite för långt ifrån sig och Niklas Pedro kom snabbt ur sitt mål och avvärjde.
Fem minuter senare väggade sig Nilsson-Böös och Johan Bergström igenom Essviks försvar men "Jeppes" låga avslutning gick mitt på Pedro.
Nära igen i den tolfte minuten då Pontus Andersson nickskarvade Jonas Sankalas frispark utanför.

Essvik då? Jodå, dom spelade sig gärna upp längs vänsterkanten och vaskade fram ett par inlägg och ett par hörnor.
Efter en kvart jobbade man fram sin tredje hörna och på den kunde Christian "Chippen" Isaksson oattackerad nicka i mål.
Tio minuter senare var inte 0–2 långt borta. En frispark ett tiotal meter utanför straffområdet i vänsterytterposition fick en extra skjuts av vinden men Jonas Dunberg var på sin vakt och kunde tippa bollen över ribban.
Någon minut senare stal Marfors återigen bollen av Essviks backlinje. Den här gången var det "Jeppe" Nilsson-Böös själv som snodde åt sig bollen och gick mot mål men i en 50/50–uppgörelse med målvakten Pedro gick den senare vinnande ur i striden.

Sista tio tog Matfors över igen markant. I den 39:de minuten slog Pontus Andersson ett bra inlägg från vänsterkanten som framstormande Daniel "Borra" Boström bara var centimetrar från att styra in.
Minuten senare lade Jonas Richnau Ersson en lång boll som nådde "Borra" vid högra hörnet av målområdet. Boström fick till ett bra avslut på mål men också en bra reflexräddning av Nilas Pedro till hörna.
– Hörnan resulterade i ytterligare en på vilken Jonas Richnau Ersson blev neddragen av två man men domaren friade. Dom som spelat med och mot Jonas vet att han inte är lätt att dra ned och att han aldrig filmar så där borde det nog ha varit straff, säger Matfors assisterande tränare Ulrik Norberg.
Första halvlek slutade lite oväntar 1-0 till Essvik.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att göra ett par mål men vi var för ineffektiva, säger Norberg, och fortsätter:
– Men i andra halvlek kommer dock målen...

Ulrik Norberg visst inte hur rätt han skulle få.
Kvitteringsmålet kom redan fyra minuter in i halvleken. Jonas Sankala slog en frispark till en mötande Daniel Boström inne i straffområet. "Borra" knackade i sin tur tillbaka till Johan Bergström vars låga skott styrdes in på hockeyvis av Jonas Richnau Ersson, som därmed fick revansch för den uteblivna straffen.
Jonas Sankala fick ett nytt frisparksläge åtta minuter senare och den här gången skruvade han den mot mål och den gick hela vägen in förbi allt och alla inklusive Pedro i Essviksmålet.
Klockan tickade fem minuter till innan det var dags för 3–1. En hörnrensning gick ut till högerbacken Alexander Persson som avancerade ett par steg innan han tog avslut. Bollen smet in lågt vid vänstra stolpen och såg inte helt otagbart ut. Möjligen var Pedro skymd?

Det avslutande 4–1-målet satte nyinhoppande Philip ”Phille” Andersson som fick till en riktig ”mörsare” från närmare 40 meter. Ett mål värdigt att finnas på youtube.
Det dröjde till övertid innan MIF-målvakten Jonas Dunerg fick känna på bollen i den andra halvlek då han plockade åt sig den i skopan.
– Sista matchen för den här säsongen började lite nervöst men slutade med en komfortabel 4–1 seger. Beröm utdelas till hela truppen för en bra säsong som nykomlingar i fyran, säger Ulrik Norberg.
– Jag tycker att vi dominerade matchen. Det var lite kamp i första halvlek, men i andra halvlek hade de inget att komma med. Siffrorna speglar matchbilden, tre måls skillnad känns rimligt, säger Lars "Laban" Andersson i sin kommentar till st.nu.

Matfors IF – Essviks AIF 4–1
2014-09-27 - 14:00 - Thulevallen
0-1 Christian Isaksson 16
1-1 Jonas Richnau Ersson 49
2-1 Jonas Sankala 57
3-1 Alexander Persson 62
4-1 Philip Andersson 88
Domare: Anton Sjöberg, Sundsvall