Jumbon spräckte Stödes nolla när Melinda Andersson kvitterade för Kovland 2 – sen tog firma Edin & Högbom över festen

(2017-06-04)
Melinda Andersson dubblade jumbon Kovland 2:s målskörd i årets Damtrea samtidigt som hon spräckte serieledarna Stödes nolla när hon kvitterade till 1-1 tidigt i matchen.
Sista tio i första halvlek gjorde dock Stöde femmål och gick från 2-1 till 7-1 för att i den andra utöka med två mål ytterligare.
Anna Edin och Clara Högbom svarade för gästernas samliga nio mål!

Stöde har gått på som en slåttermaskin i Damtrean och när jumbon Kovland 2 stod på menyn var det många som förväntade sig en målorgie.
Serieledarna tog en väntad ledning men Melinda Andersson replikerade och dubblade Kovlands 2:s målskytte under säsongen när hon satte 1-1. Och inte bara det, hon blev den som spräckte serieledarnas nolla i kolumnen för insläppta mål.
KIF-damerna hängde med bra fram till tio minuter kvar av den första halvleken. Då satte Stöde in överväxeln och gick från 2-1 till 7-1.

KIF 2 stred på bra även i den andra halvleken och vittjade bara nätet två gånger och undvek tvåsiffrigt i baken.
Stödes målhungriga duo Anna Edin och Clara Högbom delade på målskyttet för segrarna. Clara inledde med dom tre första medan Clara satte matchens sex sista fullträffar.

Kovlands IF 2 - Stöde IF 1-9
2017-06-04 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Clara Högbom (5)
1-1 Melinda Andersson (9)
1-2 Clara Högbom (17)
1-3 Clara Högbom (36)
1-4 Anna Edin (37)
1-5 Anna Edin (40)