Marcus Sawerts fina volleymål var värt en medlaj. Marcus Sawerts fina volleymål var värt en medlaj.

Matfors missade att knyta ihop säcken – då kvitterade Sawert med en helvolley

(2017-05-30)
Matfors förde hemmamatchen mot Essvik och hade ledningen två gånger om utan att kunna knyta ihop säcken.
Marcus Sawerts kvittering på helvolley var en delikatess.
– Och han dror dit den med "fel" fot också, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson överraskad med imponerad.


Matfors gjorde 1-0 i första anfallet mot Essvik sedan Axel Drewsen varit först framme på en målvaktsretur efter ett Jonas Richnau-Ersson-skott. Richnau-Ersson som någåt senare fick lämna planen efter en förmodad sträckning.
Brukets Blå har sedan flera möjligheter att spä på ledningen mot ett på hälarna stående Essvik.
Gästerna började hitta rätt i sina positioner efter hand och den värtsta anstormingen avtog ju längre halvleken led. Ted Åkerlund har ett jätteläge att kvittera men hans skott från bara nån meters håll reflexräddas mirakulöst av Jonas Dunberg i hemmamålet.

Även i den andra satte MIF högsta fart och man kollade upp mot omklädningsrummen om Essviksspelarna var kvar där.
Men då man inte utnyttjade sina chanser gick det som det brukar gå. Motståndarna gör mål.
I den 67:e minuten skarvar Robert Johansson ett inspel från kanten vid den främre stolpen och bollen till en helt ren Ludvig Leman Uppling som kan näta från nära håll.
– Lite typiskt för oss att inte kunna göra 2-0 på våra chanser innan dom gör 1-1, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson besviket.
Lite drygt tio minuter senare återtar emellertid "Tretjaks" lag ledningen genom Fredrik Broman efter väggspel med Oliver Spjut.
Bara två minuter senare drar målskytten Broman på sig sin andra varning och blir utvisad.

Gästerna är inte sena att utnyttja sitt numerära övertag. Peter Mackin slår ett vänsterinlägg som Marcus Sawert möter direkt på volley.
– Och med fel fot dessutom. Sawert använder ju knappt högerfoten att ens stödja sig på annars, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
2-2 står sig sedan matchtiden ut även om Essvikarna kom i ett två mot en läge i slutminuten men bollen rann ifrån bollhållaren efter en mindre bra touch.

"Tretjak" var inte nöjd med krysset:
– Vi bränner otroligt med klara chanser och blir hårt straffade då vi inte gör fler än två mål på dom. Dessutom blev vi rånade på två straffar. Först får Johan Johansson en spark på pungen inne i deras straffområde och sedan dras Alex Drewson ner i straffområdet utan åtgärd. Dessutom anser jag att Fredrik Bromans gula kort efter tacklingar var hårt dömda, dundrar Jonasson, och fortsätter:
– Men jag vill inte skylla förlusten på domaren utan till syvene och sist så har vi inga andra att skylla på än oss själva då vi inte gör mål på chanserna och stänger matchen, säger Jonsson.

Fredrik Martinsson var kluven efter matchen:
– Jag är nöjd att vi kommer tillbaka från två underlägen och krigar till oss poäng. Däremot är jag besviken på det sätt vi inleder bägge halvlekarna. I första tror jag det tog tolv minuter innan vi hade bollen under kontroll på deras planhalva. Det är också tredje matchen på raken som vi ligger unde med 0-1 tidigt i matchen. Sista kvarten blev det också lite "Hawaii-fotboll" från båda lagen kan jag tycka, säger Essvikstränaren.

Tony Salthammer höll ihop försvaret på ett bra sätt i Matfors där även vänsterbacken Axel Drewsen utmärkte sig, inte minst i offensiven. Oliver Spjuts inhopp lovade också mer. En normal dag hade han varit matchhjälte men brände tre fina lägen som han normalt gör mål på.
I Essvik var det jämnt och bra överlag när man väl vaknat till i halvlekarna. Stark moral att ta in två underlägen trots den ojämna spelkvaliteten.

Matfors IF - Essviks AIF 2-2
2017-05-30 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Axel Drewsen (1)
1-1 Ludvig Leman Uppling (67)
2-1 Fredrik Broman (78)
2-2 Marcus Sawert (82)
Utvisning Matfors: Fredrik Broman (80)
Domare: Krister Sandin (klockren i första, tappade i andra)
Publik: 52
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan

Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart. Niklas Wikholm sänkte Hassel med ett äkta hattrick på en kvart.

Holm vände mot Hassel efter Niklas Wikholms äkta hattrick på en kvart

(2017-05-24)
Holm låg unde med 1-2 mot Hassel och såg ut att gå mot sin fjärde raka förlust.
Då fick Niklas Wikholm en lidersk knäpp och fixade till ett äkta hattrick på en kvart.
Då hjälpte det inte att gästerna reducerade i slutminuten.
– Niklas var verkligen i målform ikväll, säger Holmtränaren Andreas Lundberg 


Hassel hade medvind i regnet under den första halvleken på Holmvallen och trillade boll riktigt bra trots det svåra underlaget.
I den fjortonde minuten kom en lyftning över Holms högt stående backlinje och lånet från Lucksta, "Jocke" Jonsson löpte sig fri och satte 0-1.
Hassel hade sedan ett strafftillbud. Den assisterande vinkade för straff men huvuddomaren avvärjde till gästernas förtvivlan och bedjande till högre makter.
Istället kunde hemmalaget kvittera i minut 24. På en lång lyftning löpte tre Holmspelare ifrån sin bevakning inne i straffområdet och en av dom, förre Hasselspelaren, Robert Sundin satte ohotad dit skallen.

Tidigt i andra återtog Hassel ledningen. Esmail Azimi sparkade ihop med en hemmaspelare och bollen gick i en båge över en maktlös Thomas Axelsson i hemmamålet. Typiskt sådana mål ett bottenlag brukar få emot sig i jämna matcher.
Men Holm, med veteranen Niklas Wikholm, vek inte ner sig. Först kvitterade han i den 56:e minuten efter en snabb omställning. Därefter satte samme man en straff efter det att Hassels mittback Mohamadou Sumareh glidtacklat både boll och motståndare inne i straffområdet.
– Tycker nog straffen var lite tveksam. I mina och lagets ögon tog han bollen först men domaren blåste straff för hårt spel, säger Seth Larsson.
– Straffan var solklar, kontrade Holms tränare Andreas Lundberg.
Oavsett vilket gjorde Niklas Wikholm inget misstag från elvameters-punkten.
Men den stekhete Wikholm var inte klar. I den 71:a minuten bröt han in från kanten och avlossade ett vänsterskott sombegravdes i den bortre gaveln. Inte bara ett äkta hattrick på en kvart utan avslutade den med en guldkantad prick över i:et.

Hassel försökte sig på en forcering sista kvarten men en storspelande Axelsson i Holmmålet storspelade. Det var först med matchens sista spark som gästerna lyckades få in en reducering. Det var Mohamadou Sumareh  som revanscherade sig från straffen när han gjorde 4-3 från nära håll efter en tilltrasslad situation.
– Niklas var verkligen i målform vilket räddade oss ikväll. Vi gör en godkänd men ganska ojämn insats men det är starkt att resa oss trots underläge med både 0-1 och 1-2, säger Andreas Lundberg 
– Vi gjorde en bedrövlig andra halvlek med obefintligt försvarsspel och mycket slarv. Den här matchen gav vi bort, säger en besviken Seth Larsson efter matchen.

I Holm var högerbacken Mikael Johansson hundraprocentig i såväl defensiven som offensivt. Plus också till Thomas Axelsson i målet och den där hattrickskytten Wikholm.
I Hassel var det slätstruket över lag.

Holms SK - Hassels IF 4-3
2017-05-24 - 19:00 - Holmvallen
0-1 Joakim Jonsson (14)
1-1 Robert Sundin (24)
1-2 Esmail Azimi (50)
2-2 Niklas Wikholm (56)
3-2 Niklas Wikholm (64, straff)
4-2 Niklas Wikholm (71)
4-3 Mohamadou Sumareh (90)
Domare: Anton Fandén (godkänd men något ojämn bedömning)
Publik: 34
Matchfakta

• Resultat, matchakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman