Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 10

Elliot Kårelind gav Ånge en tidig led-ning men fick bara nöja sig med en pinne efter 2-2 mot Frånö. Elliot Kårelind gav Ånge en tidig led-ning men fick bara nöja sig med en pinne efter 2-2 mot Frånö.

Ånge tappade poäng hemma
Ånge IF har inlett division III mellersta Norrland strålande, och toppade tabellen inför mötet med mittenlaget Frånö.
Men det blev ingen ny triumf.
Matchen slutade 2–2, sedan gästerna kvitterat på tilläggstid.
Det var en besviken Benny Mattsson som sammanfattade tillställningen efteråt.
– Det känns som en förlust, säger han.
– Vi skapade chanser men bollen ville inte in. Dessutom var de farliga när de ställde om.
Ånge gjorde 2–1 sent och såg ut att gå mot segern, men i den 92:a minuten kom gästernas kvittering.
– Vi var inte tillräckligt bra i dag. Vi hade ganska många spelare borta, men det är inget jag vill skylla på. Nu får vi slicka såren till på onsdag, då vi möter Spöland-Vännäs borta, säger Mattsson.

Fredrik Thörnqvist gav Kuben en tidig ledning. Fredrik Thörnqvist gav Kuben en tidig ledning.

Kubens svit bröts i Östersund
Nio matcher lång blev Kubens svit utan nederlag i årets div. III Mellersta Norrland.
I dag bröts den nämligen då man förlorade den svåra bortamatchen mot IFK Östersund med 1-3.
Kuben fick annars en kanonstart i matchen då Fredrik Thörnqvist sköt in 0-1 efter sex minuter trots att IFK Östersund haft mer bollinehav i inledningen. Matcbilden fortsatte med att IFK hade mycket boll och i den 13:e minuten hamnar bollen framför fötterna på IFK:s Jonathan Lundbäck som satte 1-1 till höger om Cristofer Högbom i Kubenmålet.
IFK lyckas att stressa Kuben till ett dåligt passningsspel vilket gjorde att hemmalaget kunde vinna boll högt upp i banan.
I den 34:e minuten tvingas Mattias Svelander byta p g a skada och Koger Friad kommer in i spel.
Två minuter senare knoppar Jonathan Lundbäck in 2-1 efter ett fint inlägg från IFK:s högerkant.
I slutet av första halvlek får Kuben igång ett bättre passningsspel utan att skapa några riktiga kvitteringschanser.
Andra halvlek börjar som den första med att IFK kontrollerar matchen med ett bra defensivt spel och ett bra anfallsspel.
Kvarten in är Felix Nordin påpassligt framme och skjuter in en retur efter att Högbom räddat ett skott från vänsterkanten.
Kuben har svårt att skapa några farliga chanser mot ett samlat IFK-försvar men i den 27:e minuten så blir Robin Bergman fälld i straffområdet och domaren blåser straff. Robin tar själv hand om straffen - men skjuter utanför.
Än en gång, som Lokalfotbollen hela tiden propagerat för, den beivrade s-k-a-l-l inte lägga straffen!
- IFK kontrollerar sedan resten av matchen och är närmare 4-1 än vad vi är 3-2 och vinner dagens match rättvist efter en stabil insats. Nu laddar vi batterierna inför våromgångens sista match mot Frånö på Kubikenborgs IP innan det är dags för sommarvila, säger Kubens tränare Mikael Häggqvist.
/ Lokalfotbollen och Mikael Häggqvist

Kuben missade att ta över serieledningen
Obesegrade Kubikenborg hade chansen att segla upp i ensam serieledning av division III mellersta Norrland.
Men IFK Östersund satte stopp för det.
Kubikenborg hade vid tre poäng gått upp i serieledning. Jämtarna blev dock för svåra. Men det började bra för Kuben som tog ledningen redan efter sex minuter. Dock kom Östersunds kvittering omgående genom Jonathan Lundbäck. Tio minuter innan halvtid slog Lundbäck till igen och hemmaledningen var ett faktum. Andra halvlek kontrollerade hemmalaget och utökade även ledningen.