Stackars Granlo...
-
Granlo kom till spel efter 0-4, 0-4 och 0-9 mot topplaget Lucksta.
Allt talade för en ny brakförlust men Lucksta fick kämpa rejält och när Johan Skog lyckades göra segermålet precis in på stopptid var det långt ifrån rättvist.
– Tycker nästan synd om Granlo som höll sin matchplan i 90 minuter, säger Luckstas tränare Robert Johansson.


Moralisk resning

Med 0-17 på sina tre senaste matcher tog Granlo emot obesegrade Lucksta hemma på Härevallen i Indal.
Och det var få som inte räknat med en ny storförlust då GBK saknade flera viktigta pjäser i form av Alen Zulovic, Johan Pettersson, Edin Muratovic och Dennis Hägg till den här matchen.
Granlo visade emellerid moralisk resning och svarade för en imponerande laginsats och hade inte Linus Elfving i Luckstamålet gjort två kanonräddningar hade hemmalaget gått till pausvila i ledning.
- "Lapi" (Brehon Berisha) hade två frilägen i första där han försökte tunnla målvakten första gången och den andra gjorde målvakten en fin benparad, säger Granlotränaren Nermin Zulovic.
Dessutom fick inte Mohammad Omar träff med skallen från en meter i slutet av den första halvleken.
Lucksta förde visserligen spelet och hade mycket boll men kom ingenstans mot ett Granlo där Oskar Lund gjorde ett hästjobb på innermitt och den somaliska mittbacksduon Mohammad Omar & Salah Ahmed Hussein gjorde sina bästa matcher i den röda GBK-dressen.


Marginalerna

Men det som skiljer ett botten- mot ett topplag är "marginalerna".
Klockan hade precis tickat in på stopptid när Luckstas mittback Marcus Sjöström slog en lång boll från eget försvar som Robert Johansson skarvade vidare till Johan Skog som nästan på mållinjen petede in segermålet.
- Luktade mycket offside om det målet men det är som det är. Förlusten svider. Framförallt som hela laget stod upp som just ett l.a.g. Men vi borde avgjort under den första halvleken men så är det i fotboll. Ett lag på den undre halvan har sällan det rätta flytet. Idag tyckte jag vi var värda åtminstone den ena poängen, säger Zulovic.
– Tycker nästan synd om Granlo som höll sin matchplan i 90 minuter. Dom täppte till alla luckor och vi kom knappt till ett enda avslut förrän i 91:a, säger Luckstas tränare Robert Johansson, som tackade sin målvakt Linus Elfving, mittbacken Marcus Sjöström och målskytten Johan Skog för segern.
 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 6

Granlo BK – Lucksta IF 0–1
2014-06-03 - 19:00 - Härevallen, Indal
0–1 Johan Skog 91
Domare: Jan Boström, Sörberge
Publik: 35
Matchfakta

Johan Skog petade in Luckstas segerboll på övertid mot ett kämpande Granlo. Rättvist? Inte ett dugg - med det är det som är fotboll...