Daniel "Borra" Boström kvitterade för Matfors. Daniel "Borra" Boström kvitterade för Matfors.

Oavgjorda Matfors kryssar vidare – 1-1 mot Sund

(2017-06-20)
Låter kanske krystat men Matfors fortsätter kryssa på i fotbollsfyran.
Ikväll kom det fjärde x-et efter 1-1 mot Sund hemma på Thulevallen.
– Tycker att vi ligger närmast segern men vi har så förtvivlat svårt att hitta nätet. Det krävs otroligt många chanser för att vi skall kunna göra mål, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.


Ifjol kryssade Matfors mer än hälften av sina matcher. Trenden fortsätter den här säsongen. När Sund gästade Thulevallen kom årets fjärde kryss. 50 procent alltså även i år alltså.
Gästerna inledde bäst och efter 13 minuter fick Zakkaria Bel-Mekki till en bra träff på halvvolley och 0-1 var ett faktum.
Hemmalaget kom emellertid tillbaka och kvitterade i mitten av den första halvleken. Johan Bergström tog emot en boll inne i Sunds straffområde, tittade upp och lade över bollen till en helt fri Daniel Boström vid den bortre stolpen som tog ner bollen och stötte in 1-1.

Därefter blev spelet tillknäppt och bestod till största delen av ställningskrig. Det som skapades framåt stod hemmalaget för, bl a en trippelchans i mitten av halvleken, dock resultatlös. Det blev heller inga fler mål framåt utan matchen slöt 1-1.
– Tycker att vi ligger närmast segern men vi har så förtvivlat svårt att hitta nätet. Det krävs otroligt många chanser för att vi skall kunna göra mål, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson och fortsätter:
– Den här matchen var ändå ett klart lyft prestationsmässigt sett till förra matchen mot IFK Sundsvall, säger "Tretjak".

Fredrik Broman och Johan Bergström på mitten bäst hos Brukets Blå men överbetyg även till Saniel Boström som slet förtjänstfullt på sin högerkant.
– Vill även berömma försvaret som inte släppte till något bakåt, säger Patrik Jonsson.

Matfors IF - Sund IF 1-1
2017-06-20 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Zakaria Bel-Mekki (13)
1-1 Daniel Boström (25)
Domare: Ghaleb Rajab (helt okey insats)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher

• Nyheter Medelpadsallsvenskan