Anton Samuelsson vräker upp Granlos 3-3-mål i närmaste krysset i den 90:e minuten utom räckhåll för Stödekeepern Stefan Eriksson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Moral och hjärta såg till att Granlo stal poäng av Stöde – ännu en gång!
(2014-07-30)
I mitten av den andra halvleken såg Stöde ut att säkra segern mot Granlo efter två snabba mål då man gick fram till 3–1.
Därefter drog man på sig en utvisning – och tappade matchen fullständigt.
Något som Granlo utnyttjade till fullo och i slutminuten skickade innehandystjärnan Anton Samuelsson in kvitteringen.
– Vid 3–1 hade vi kontroll på matchen men efter utvisningen blev det stirrigt och stressigt och vi skänkte bort massor av bollar, säger Stödetränaren Anderas Strandberg besviket.

Granlo backade hem och knäppte till

I premiären fick Stöde "bara" kryss mot nykomlingarna Granlo, bland annat efter en räddad straff av GBK-keepern Andreas Selin.
Nu var målsättningen att inte "dabba" sig igen utan spela hem en trea på den läckert gröna hemmarektangeln.
Precis innan avspark tog solen fart igen och regnmolnen skingrades.
Matchen inleddes som väntat med mycket bollinnehav från hemmalagets sida. Granlo backade hem och knäppte igen inne i sitt straffområde och ytan precis framför. Stöde spelade mest i sidled och bakåt och hade varken bolltempo i passningarna eller kom med några oväntade löpningar i värmen.
Då kändes det snarare farligare när Granlos enmansanfall (Anton Samuelsson) gick till verket. Och det var ytterst nära att han gav bortalaget ledningen redan i matchöppningen efter en djupledslöpning.

Snabb Stödereplik

I den 17:e minuten gick det bättre för innebandystjärnan. Granlo bröt ett Stödeanfall och Oskar Lund slog en perfekt öppnande boll på djupet som Samuelsson löpte sig fri på och ren med Stefan Eriksson lobbade han iskallt bollen över honom till 0–1.
Glädjen för bortalaget blev dock kortvarig.
Fem minuter senare fick Tomas Decker lite väl enkelt vända bort en försvarare och komma runt på vänsterkanten och måtta ett inlägg. På det trängde sig Tobas Sahlin fram och bröstade in kvitteringen från nära håll, helt borttappad av GBK:s mittförsvar.
Lite överraskande fick inte hemmalaget någon "boost" av kvitteringen utan fortsatte planlöst rulla boll på Granlos planhalva. När man försökte sig på genombrott slog man endera bort passet eller löpte offside.

Irritterat på planen

I mitten av halvleken löpte sig Anton Samuelsson sig fri ännu en gång men den här gången kom Stefan Eriksson ut perfekt och avvärjde.
Nu började det bli irritterat på planen. Fult spel, fräna och oschysta närkamper, onödiga efterslängar och händelser bortom domartrions synfält. Tyvärr gick inte domaren in och stävjade händelserna utan det blev snarare att han silade mygg och svalde kameler. Ett gult kort borde varit fem–sex och minst en utvisning.
Jonas Södermark, som borde varit utvisad redan efter en kvart för sina råkapningar, fick ett kanonläge att ge Stöde ledningen i slutet av halvleken men hans hårda markskott från yttre delen av straffområdet smet bortom den vänstra stolpen.
– Vi gör en bra första halvlek. Vi spelade taktiskt och fortsatte att gnugga på med vårt försvarsspel. Vi gick bara bort oss en gång och då gjorde dom mål vilket var surt, säger tränarduon Bosse Hägg och Nermin Zulovic i Granlo.

Två Stödeomställningar gav två mål

Kan tänka mig att Stödetränaren inte var så varsam och sparsam med sin kritik mot sina adepter i pausvilan.
Något som dock inte märktes i inledningen av den andra halvleken då det var Granlo som öppnade bäst och var det lag som gick på offensiven. Laget hade ett par halvchanser till ledningsmål när man istället åkte på två snabba omställningar med mål i baken som resultat.
I den 63:e minuten gjorde Tomas Decker "sin gubbe" på vänsterkanten och slog in ett markinlägg som Tomas Eriksson höll sig framme på och stötte in (se bild nedan).
Tre minuter senare svarade Decker för sitt tredje målpass i matchen när han läckert serverade Adam Kerfstedt till 3-1.
Då kändes matchen klar för Stöde.
Något som dom själv verkade vara medvetna om.

Kostsam men väntad utvisning

Men så lyckades en överladdad Jonas Södermark till slut bli utvisad efter ännu en överilning – och Stöde tappade sitt spel fullständigt.
Hemmalaget började bara lyfta långt till en anfallare som inte löpte. Man rensade hej vilt istället för att försöka hålla bollen inom laget eller söka lediga ytor.
Granlo tog nu över spelet fullständigt och kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och man fick också utdelning.
Med dryga kvarten kvar fick Ylmen Ramosaj bollen inne i Stödes straffområde och placerade in den i närheten av mål-Erikssons vänstra kryss.
Granlo fortsatte att trycka på men Stöde såg ut att rädda segern, inte minst sedan Anton Samuelsson tvingats utgå knäskadad med tio minuter kvar.

Skadad Samuelsson återvände – och kvitterade

Strax innan slutet trotsade emellertid Samuelsson smärtorna och gav det ett sista försök. Det visade sig bli ett lyckokast. I den 90:e minuten fick Anton tag i en andraboll och skickade upp den i första krysset (se bilden ovan) följt av våldsamt jubel från Granloanhanget.
Lite smolk i glädjebägaren att Brehon Berisha blev utvisad precis innan domaren blåste av matchen. I och för sig kommer inte avstängningen att betyda något mer konkret då "Lapi" nu lämnar Granlo och flyttar ner til Borås.
– Vi visar upp en fantastik moral. Trots att vi saknade "halva laget", inklusive vår lagkapten och pådrivare Alen Zulovic, så lyckas vi komma tillbaka från ett 1–3–underläge och få med oss poäng från Stöde IP, säger tränarduon Bo-Nermin, vars Granlo BK nu har sex raka matcher utan förlust.

Tre målpass av Tomas Decker

Lika nöjd var av naturliga orsaker Stödetränaren Anders Strandberg:
– Vi gjorde en dålig första halvlek men efter snacket i paus blev det bättre. Efter vårt 3–1–mål kändes det som om vi hade vi kontroll på matchen men efter utvisningen blev det stirrigt och stressigt och vi skänkte bort massor av bollar, säger han besviket.
Tröst för tigerhjärta att Alnö tappade poäng mot Matfors.
– Eller en ännu större besvikelse då vi tagit in två poäng på dom om vi vunnit, kontrar Strandberg.
Tomas Decker passade till tre av målen och var även bra i övrigt. Tomas Eriksson kommer in och gör mål på sina tio minuter. Mittbacken Johan Bergman gör sällan eller aldrig en dålig match och godkänt även till målvakten Stefan Eriksson.
I Granlo skall hela laget har beröm, från målvakt till bänken, för viljan att aldrig ge upp.
Om vi trots allt skall plocka fyra russin ur kakan får det bli mittbackarna Johan Pettersson och Patrik Patrik Hägglund, vänsterbacken Hussein Ashir, slitvargen på mitten Oskar Lund samt enmansanfallet Anton Samulesson.

Utvisning Granlo: Brehon Berisha 90+3
Domare: Arian Chalak, Kvissleby (silade mygg och svalde kameler)
Publik: 102

Tomas Eriksson stöter från nära håll in Stödes 2-1-mål på pass från Tomas Decker. Granlos målvakt Andreas Selin hinner inte med i sidledsflyttningen och Ylmen Ramosaj kommer försent för att hindra. Adam Kerfstedt i bakgrunden höjer strax armarna skyn för ett måljubel, och som själv tre minuter senare sätter 3-1. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Fler bilder från matchen kommer att läggas in senare.

Granlos poängräddare. Ylmen "Ya-ro" Ramosaj till vänster och två-målsskskytten Anton Samuelsson till höger. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.