Lokalfotbollens fotograf har lyckats få med dagens samtliga målgörare på en och samma bild när kvartetten jublar efter Semir Salias 3-0-mål. Fr v Joakim Edström (5-0), Samuel Keflit (1-0 och 2-0), Semir Salia (3-0) samt Oliver Widahl (4-0 och 6-0). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sexig kvalstart till trean för Lucksta
– vann med tennissiffror mot Ilsbo:
"Vi satte hög press direkt"

(2020-10-10)
Trots att Lucksta fick flytta matchen mot Ilsbo till Nya HK-vallen i stan inleddes kvalet med en stark 6-0-seger efter dubbla mål av Samuel Keflit och Oliver Widahl plus ett vardera av Semir Salia och Joakim Edström.
– Vi satte hög press på dem direkt från start och fick också en tidig utdelning. Otroligt viktigt att vinna första matchen, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Lucksta fick en perfekt start när kvalet till division 3 inleddes idag.
Redan i den fjärde minuten nickade Samuel Keflit in Joakim Edströms inlägg till 1-0 via en Ilsboförsvarare och tio minuter senare satte han även 2-0 i nättaket med en sträckt vrist från straffområdeslinjen på halvvolley efter en inte alltför lyckad hörnrensning från gästerna.
Hemmalaget fortsatte att trumma på och skapa chanser och i den 38:e minuten serverade Oliver Widahl Semir Salia öppet mål och han hade bara att promenera in bollen (se bild nedan).
Innan pausvilan bjöd Semir Salia tillbaka då Oliver Widahl snyggt nickade in Semirs hörnspark.

I den andra halvleken jagade Lucksta fler mål men blev lite väl sugna emellanåt och "alla" ville avgöra istället för att visa lite mer tålamod. Men lite drygt tio minuter in i andra satte Joakim Edström femman efter en soloprestation innan Oliver Widahl på bästa Romariomanér tåade in Stefan Grönlunds inspel i boxen.
Bud fanns även på ett sjunde mål men tennissiffrorna 6-0 räcker långt.
Bör väl också nämnas att Ilsbo, som bara kom fyra i Hälsingefyran, saknade ett par-tre tongivande spelare och nådde inte alls upp till normal standard. Bland annat hade man inte ett enda skott på mål under 90 minuter plus tillägg.
– Plockade ner ett par inlägg och gjorde några insparkar så det var lugna gatan idag, kommenterade Luckstamålvakten Marcus Krutzén som säkert får mer att göra nästa lördag då man möter Valbo FF på Åbyvallens konstgräs.

Gästrikarna vann med klara 4-1 borta mot Bullermyrens IK i sin premiär så nästa omgång lär bli avgörande.
– Vinner vi så har vi allt i egna händer i avslutningen mot Bullermyren på NP3 Arena. Det skulle kännas skönt, säger Luckstatränaren Jimmie Nordberg.