Kovland fortsätter att ösa in mål och hålla nollan – oavsett division

(2019-05-01)

Kovland fortsätter att producera mål – och hålla nollan.
Oavsett division.
I dagens premiär mot Krokom/Dvärsätt vann nykomlingarna med sanslösa 13-0 och kunde bjuda på inte mindre än tre hattrickskyttar, Erica Persson, Marlene Ejerås och Jenny Nordenberg.
– Och ändå gör vi inte någon riktigt bra match. Det finns mycket som vi kan förbättra, säger tränaren Emma Westlund.

Kovlands tränare Emma Westlund trodde på en jämn match i premiären mot gästande Krokom/Dvärsätt. Hon fick fel, tvärfel! Det här blev ingen match utan snarare en "slakt". KIF-damerna fortsatte nämligen på den inslagna linjen från Damtrean ifjol med att ösa in mål, och samtidigt hålla tätt bakåt. Dom grönvita K/D-tjejerna fick åka hem med hela 0-13 i baken och ett producerat skott på mål...
- Ja, vad säger man efter en sådan här match? Vi vinner med 13-0 och ändå gör vi inte någon riktigt bra match. Det finns mycket som vi kan förbättra, säger tränaren Emma Westlund.
Bäva månde motståndarlagen...

Veronica "Lonkan" Söderström öppnade målskyttet i den nionde minuten, Erica Persson ökade på efter en kvart och i paus stod det 8-0.
I den andra halvleken spädde man på med fem bollar till men hade chanser för minst det dubbla. Men 13 fick räcka. Och man visade upp en provkarta på hur man gör mål. Nickmål efter hörnor och inlägg, genomlöpningar, kombinationsspel och distansskott.
Bakåt var man solida och släppte bara till ett skott mot Emelie Bergh och en hörna. Då skottet kom i samband med hörnan förstår ni att spelbilden var ensidig. Hade det varit ishockey hade man bara behövt spola den ena planhalvan.

Inte helt vanligt att man kan presentera TRE hattrickskyttar efter en match men i KIF svarade trion Erica Persson, Marlene Ejerås och Jenny Nordenberg för den bedriften.
– Vi hade inte förväntat oss en så här stor seger. En fantastiskt bra start på säsongen, säger Erica Persson.
– Alltid bra att få göra många mål så det inte låser sig, fyller Jenny Nordenberg på med.
– Vi kommer att fortsätta tåga på. Vi vill vinna alla matcher, säger Marlene Ejerås.